Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Olyan mértékü hiszti, hogy...

Olyan mértékü hiszti, hogy szinte már magán kívül van, tanács?

Figyelt kérdés

Sokszor már úgy néz ki h mindjárt elájul,nincs magànàl,úgy ordít,mintha vmi rohama lenne.2 és fél éves múlt a nagyobbik lányom,és egy

ideje félelmetes amit mûvel.Pl nagy örömmel indulunk el h megyünk mamáék,és amikor odaérünk elkezd üvölteni h nem szàll ki a kocsiból,àtmegyünk a szomszédba,elvan,aztàn menjünk haza,kakàlni kell,hazaérünk,ordít h

nem akarok hazamenni,utközben tegyél le vegyél fel,mint aki azt semtudja mit akar,mit beszél,mint aki nincs magànàl.

kkocsibó

2015. aug. 24. 23:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Még nem szobatiszta,pedig szól,de nem hajlandó csak a pelenkába és csak a nappali közepén.A kakálást sokszor visszatartja mert van kellemetlen szorulásos élménye.

Tegnap a járszótéren elkezdett sírni,de nagyon,h pisilnije kell,menjünk haza,pedig ott

volt rajta a pelenka.Itthon ha csak pisil is ott kell gugolni ette

2015. aug. 25. 00:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Mellette.Bocs a hibákért,telóról szenvedek.

Ja és nem mehetek töle 2méternél messzebb,mert azonnal ordít.Mellette ott van a másfél éves kislányom,aki után futni kell egész nap,mert fedezné fel a világot,hol az asztal tetejéröl kapom le,hol a szokàsos amit lehet kiken,kiborít,szóval vele is foglalkoznom kell,meg hát fôzés,háztartás stb,miközben a nagyobbik egész nap ordít mindenért,és ha csak pelenkàba pisil is sír h fogjam a kezét,segítsek stb.Azonnal ordít milyest nem lát.

2015. aug. 25. 00:17
 3/11 anonim ***** válasza:
ez már nem normális! :( orvoshoz elvitted? valami oka van, hogy pisilésnél ott kell guggolni mellette és fogni a kezét, én egy fertőzésre gondolnék első körben,, de persze lehet pszichés is. mindenesetre nem ártana meg foglalkozni ezzel, mert ez tényleg nem hétköznapi...
2015. aug. 25. 00:52
 4/11 A kérdező kommentje:

Biztos h nem fertôzés,hanem lelki okai vannak,mert a pisilés csak egy példa,mondhatnék még 100at,csak úgy simán is elkezdi h idejössz,megfogod a kezem?És azt ne is írja senki h mert nem foglalkozok vele eleget,mivel pont h a kicsivel foglalkozok kevesebbet mert egész nap az ö kezét fogom,mert ha nem,meg ha nem az van amit ö akae akkor elkezd ordítani,rendszeresen felkelti a kicsit akàrhànyszor elalszik nem tud fél órát pihenni.100%-osan magának akarna,de ez nem megy.Mindkettö kicsi még,nem egy a bioritmusuk,sem a temperamentumuk,vérmérsékletük,mindenbenkkülönbözöek,kivéve egyet h mindkettö csak magànak akarna,de a nagyobbik mégjobban.

De mit tudjak tenni?Mindent kitalàl,csak h ne mozduljak mellöle.

2015. aug. 25. 01:18
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, mindent kitaál mert féltékeny a nagy tesóra. Az én másfélévesem rácsapott a 4 éves fiam fejre,mikor a fiam az ölemben ült. :( a testvérféltékenység leküzdésében segítsétek, ha kell szakember segítségével. A hisztirohamokra szenzoros torna megoldás lehetne.
2015. aug. 25. 06:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt hasonló korszak, bár a testvérféltékenység inkább a nagyobbikra, az egésznapos magátföldhözvágós anyakisajátítós hiszti inkább a középsőre volt jellemző, Nálatok meg pont egyszerre jelentkezik a kettő. Ami nálunk úgy tapasztaltam hogy bevált, az a sok foglalkozás, ölelgetés. Tudom, írtad, hogy most is ezt csinálod, úgyhogy csak így tovább, előbb-utóbb javulni fog a helyzet. Akár csinálhatsz teljesen külön programot is a naggyal, hétvégén, mikor apa vigyáz a kicsire, mindkettőtöknek jót tenne egy kis kiszakadás, meg hogy pozitív élményeket is szerezzetek együtt. Amiatt meg ne legyen lelkiismeret-furdalásod, hogy a nagyobbal többet foglalkozol mint a kicsivel, mert most a nagyobb igényel jobban Téged, biztos lesz olyan időszak, amikor meg pont fordítva lesz.
2015. aug. 25. 07:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves utolsó,Te sokat segítettél. :)

Reménykedtem h lesz vki aki értelmes választ ad,nem azt. h vigyem orvoshoz.

Minket sem egyböl az orvoshoz vittek meg pszihológushoz 20-30-40éve,ezért is gondoltam megkérdezem itt ez mennyire nem normális helyzet

2015. aug. 25. 11:00
 8/11 A kérdező kommentje:
Egyébként volt aki félreértette,a nagy féltékeny a kicsire,a nagy a hisztis és problémás,aki mellöl nem lehet távolabb menni.
2015. aug. 25. 11:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Mert mindent ráhagysz. Ezek nek a 90% - ára te szokattad rá. Csak szre sem vetted.
2015. aug. 25. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem, ez téves megközelítés. Erre nem "szokik rá" a gyermek. Az én kislányom is ilyen, amikor a kisebb kb fél éves lett, ő pedig másfél éves, akkor kezdődött, és mindjárt a legnagyobb intenzitással. Amikor a kisebbet pl pelenkáztam az ágyon, neki rögtön hoznia kellett egy játékot, ölembe kellett ülni, ha nem hagytam, jött az önkívületig üvöltés, hiszti. Ilyenkor letekertem magamról, befejeztem a kisebbel való foglalkozást, addig normál hangon beszéltem a nagyobbhoz. Majd az ölembe vettem, próbáltam megfogni, megölelni, mert ilyenkor dobálta magát, beszéltem hozzá halkan, volt, hogy elvonultam vele egy nyugodt, csendes helyre. Addig magyaráztam neki, simogattam, míg megnyugodott. Most is féltékeny, de csillapodott valamelyest, van, hogy elég hamar lenyugszik, ha megkérem, várjon mellettem egy percet, leül, és kivárja a sorát. Sok türelem, és határozott nyugodtság kel. A gyereknek egy kiegyensúlyozott támaszt kell látnia benned, mert ő abban a frusztrált helyzetben, ami kiváltja belőle a "hisztit", igazából fél, tanácstalan, és segíteni kell neki.

Kitartást.

Ja és ha kell ő mellé állok vitás kérdésben, nem csak a kicsit védem. Igazságosság, következetesség.

2015. aug. 30. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!