Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen mértékű hiszti fogadhat...

Milyen mértékű hiszti fogadható még el?

Figyelt kérdés

Kisfiam két és fél éves. Kicsiként is sírósabb volt, hasfájós, kicsit nyűgösebb. Gyűlölte már a pelenkázást is, gyakorlatilag két éves koráig rugdosott, üttt-vágott, ha pelenkáztam. Mindennapos volt, hogy nem tudtunk szót érteni. Olyan dolgokban is, hogy fel kell öltözni, kezet kell mosni. Vannak napjaink, amikor bármi történne, nem jó. pl. séta, evés. mindenre hevesen ellenkezik, verekszik, kiabál. akár földhözvágja magát.

Próbálom szép szóval, elterelni a figyelmét, ígérni valamit. Otthagyom. Egy ideje, mivel teljesen kikészít, arcot mosunk.

Mit tudnék még csinálni? Normális a dackorszak 0-ki tudja meddig? Kinek van hasonló tapasztalata?

Jó lenne, ha tudnátok írni valamit, mert kezdem azt érezni, hogy nincs lejjebb.. NÉha azon gondolkodom normális-e egyáltalán? Borzasztó.

2011. máj. 19. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit vedd lazábban a dolgot! Pl. ha nem akar felöltözni akkor, jó majd felveszem én a ruhádat. És láss is neki. Az enyém korszak itt még bejön (3 éves kor után már nem nagyon) így irigy lesz és azonnal kiveszi a kezedből a ruhát. És a végét jól el lehet viccelni, hogy nem is jó rám ez a ruha. Vagy felveszed a zoknit a kezedre és várod hogy szóljon hogy azt nem oda kell. Jaj, persze elfelejtettem, de buta vagyok, és már kész is a nagy kacaj, és még a végén segíteni is fog neked! Vagy nem akar kezet mosni, akkor addig nincs kaja, vagy te mosol előbb kezet és megeszed az ebédjét. Hidd el kapkodni fogja magát mint a kisangyal. Ha megvan a motiváció és ő is érvényesítheti az akaratát (egy bizonyos szintig ugye) közreműködik majd. És fontos hogy ki legyen fárasztva nem csak testileg hanem szellemileg is.
2011. máj. 19. 11:54
 2/9 anonim ***** válasza:
sajnso én elhiszem,hogy nehéz viccesen hozzáállni,de mégis sokat segít az biztos.Az én fiam nem születésétől kezdve ilyen,ő alapjában egy nyugodt kiegyensúlyozott kölyök,de a dackorszak az őt is megviseli.visít,toporzékol.a múltkor egy ilyen toporzékolásakor,úgy elkapott a nevetés,le guggoltam elé és mondta,hogy ha ennyire toporzékol baromira fog fájni a lába és sánta lesz nézd csak igy fogsz menni és elkezdtem bicegni,ettől ő úgy meglepődött,hogy ő is elkezdett nevetni.én őszintén megmondom,hogy a rugdosást pl egyszer csinálta,akkor folyamatosa,akkor ráhúztam a lábára,azóta sem.nem olt nagy ütés,de pont akkora hogy érezze valami nem jót csinált.nem vagyok verés párti,de bizony néha egy kézrácsapás,egy kis fenék paskolás,megteszi a magáét főleg ha pontosan érzi,anya nem ilyen most tényleg gáz van,nálunk legalábbis ez van.megérzi ha túl feszítette a húrt.De ha születésétől kezdve nehéz eset,kérdezz rá az orvosnál,hogy vajon mi lehet a probléma és hogyan tudnál neki segíteni.és szedj te is valami vitamint,vagy feszültség oldót,mert ez az elsődleges olaj a tűzre náluk,ha megérzik,anya feszült,ideges,ők is azok lesznek.
2011. máj. 19. 12:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális!

Az én fiam is ilyen (volt)

Most már 3 éves és jobb a helyzet, de valamikor 2-2,5 éves kora közt volt a csúcs. Most is van hiszti, napi 1x minimum, de régebben volt, hogy reggeltől estig ment a balhé.

Nekem is az vált be, hogy megpróbáltam nem túlreagálni a dolgokat.Nyugodtan elnézni, ahogy hisztizik. Nagyon nehéz, de tényleg ez az egyetlen használható praktika. Ha látja, hogy semmi eredménye az ellenkezésnek, hisztinek, akkor hamar rájön, hogy igazából nincs is semmi értelme. Ha csak otthon hisztizik, simán átnézek rajta, csinálom a dolgom, mintha semmi sem történne. Ha valamit nem hajlandó megcsinálni öltözni, pisilni stb, akkor meg nem foglalkozom az ellenkezéssel. Megcsináljuk és kész. Legközelebb már hamarabb feladja a harcot.

Itt olvastam jó trükköket, tippeket, olvasd végig:

[link]

2011. máj. 19. 12:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, segítséget!

A humort, viccet mindig próbálom, a baj csak az, hogy meg sem hall, csak a hiszti van. Nem tudom kizökkenteni, iszonyú csökönyös. De jó volt olvasni, hogy más is küzd ilyesmivel. Igyekszem én is...

A dokinak az alvás problémával egyszer előálltam, mondta, hogy "ez az ún. problémás gyerek" így mondta, mást nem is nagyon mellékelt hozzá. Na azóta nem nagyon kérdezgetek hasonlóakat.

de ha valakinek van még + ötlete, jöhet nyugodtan. az ajánlott ötleteket pedig megnézem

Köszönöm!

2011. máj. 19. 13:04
 5/9 A kérdező kommentje:

azt elfelejtettem írni, hogy én nem engedek a hisztinek, csak az egyik nagymamáék.

Ettől gondolom teljesen kiakad a gyerek, összezavarodik. De már így is úúútálnak, nem akarok több veszekedést velük.

2011. máj. 19. 13:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én fiamnál nyávogósabb nincs a Földön, komolyan....:) fúúú! 2,5 éves, de szerintem 2 éve ez megy....a környezetem szerint megfelelően kezelem, talán szigorubb is vagyok, mint kellene. Ugyhogy a hisztit, a felesleges nyávogást nem tűröm. Hiába néztem levegőnek és voltam semleges, rá lell komolyan szólnom, hogy abbamaradjon. Megfigyelted, mikor nyávognak? Főleg, ha nincs program két percig:) mondjuk aktiv jàték közben semmi baja:) a fiam nem játszik egyedül, nem jellemző, mindenbe bevon. Nálatok is ilyen erősen igénye van feléd?
2011. máj. 19. 14:50
 7/9 A kérdező kommentje:
persze, nagy az igénye rám, de sokat játszik egyedül is, azzal még nem is lenne baj. Csak ha már meglát is egyből ellenkezik. A bölcsiből is úgy hozom el, hogy a nyakamba ugrik, örül, de elindulni, menekül előlem. Amiért persze néznek értetlenül az óvónők, de már ott járunk, hogy az egyik kisgyerek is megkérdezte, miért csinálja ezt, mi baja van? Ott ült az a másik gyerek, tök nyugodtan, figyelte amit mondtam, és minden további nélkül szótfogadott volna nekem...
2011. máj. 19. 15:13
 8/9 A kérdező kommentje:
a harmadik válaszolónak: most olvastam a linket, amit küldtél. Egy-két dologgal ösztönösen próbálkozik az ember, de így leírva is olyan egyszerűnek tűnik. Jókat ír. Köszi!
2011. máj. 19. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Ötletet én nem tudok, csak azt leírni, hogy mi is benne vagyunk nyakig a dackorszakban. Én hagyni szoktam kitombolni magát, ha esetleg a földön fetrengene, aztán leguggolok mellé, megkérdezem, mi a baj, halkan, kedvesen beszélek, és megölelgetem, hogy minél hamarabb vigasztalódjon meg. Nekünk ez beválik, de persze csak bizonyos helyzetekben. Csak akkor, ha a gyerek is nyitott rám,é s nagyon felhúzta magát, sír.
2011. máj. 19. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!