Milyen mértékű hiszti fogadható még el?
Kisfiam két és fél éves. Kicsiként is sírósabb volt, hasfájós, kicsit nyűgösebb. Gyűlölte már a pelenkázást is, gyakorlatilag két éves koráig rugdosott, üttt-vágott, ha pelenkáztam. Mindennapos volt, hogy nem tudtunk szót érteni. Olyan dolgokban is, hogy fel kell öltözni, kezet kell mosni. Vannak napjaink, amikor bármi történne, nem jó. pl. séta, evés. mindenre hevesen ellenkezik, verekszik, kiabál. akár földhözvágja magát.
Próbálom szép szóval, elterelni a figyelmét, ígérni valamit. Otthagyom. Egy ideje, mivel teljesen kikészít, arcot mosunk.
Mit tudnék még csinálni? Normális a dackorszak 0-ki tudja meddig? Kinek van hasonló tapasztalata?
Jó lenne, ha tudnátok írni valamit, mert kezdem azt érezni, hogy nincs lejjebb.. NÉha azon gondolkodom normális-e egyáltalán? Borzasztó.
Szerintem teljesen normális!
Az én fiam is ilyen (volt)
Most már 3 éves és jobb a helyzet, de valamikor 2-2,5 éves kora közt volt a csúcs. Most is van hiszti, napi 1x minimum, de régebben volt, hogy reggeltől estig ment a balhé.
Nekem is az vált be, hogy megpróbáltam nem túlreagálni a dolgokat.Nyugodtan elnézni, ahogy hisztizik. Nagyon nehéz, de tényleg ez az egyetlen használható praktika. Ha látja, hogy semmi eredménye az ellenkezésnek, hisztinek, akkor hamar rájön, hogy igazából nincs is semmi értelme. Ha csak otthon hisztizik, simán átnézek rajta, csinálom a dolgom, mintha semmi sem történne. Ha valamit nem hajlandó megcsinálni öltözni, pisilni stb, akkor meg nem foglalkozom az ellenkezéssel. Megcsináljuk és kész. Legközelebb már hamarabb feladja a harcot.
Itt olvastam jó trükköket, tippeket, olvasd végig:
Köszönöm a válaszokat, segítséget!
A humort, viccet mindig próbálom, a baj csak az, hogy meg sem hall, csak a hiszti van. Nem tudom kizökkenteni, iszonyú csökönyös. De jó volt olvasni, hogy más is küzd ilyesmivel. Igyekszem én is...
A dokinak az alvás problémával egyszer előálltam, mondta, hogy "ez az ún. problémás gyerek" így mondta, mást nem is nagyon mellékelt hozzá. Na azóta nem nagyon kérdezgetek hasonlóakat.
de ha valakinek van még + ötlete, jöhet nyugodtan. az ajánlott ötleteket pedig megnézem
Köszönöm!
azt elfelejtettem írni, hogy én nem engedek a hisztinek, csak az egyik nagymamáék.
Ettől gondolom teljesen kiakad a gyerek, összezavarodik. De már így is úúútálnak, nem akarok több veszekedést velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!