Lassan 2 éves a párom kislánya, de nem akar eljönni hozzánk, mert mindig csak "anyaaa"?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tanácstalan vagyok, ha valakinek van tapasztalata, örömmel fogadnám. Páromnak van egy kislánya, 2 éves lesz októberben. Fél éves korában váltak külön az exével. Azóta párom megy látogatni a lányát, heti 1-2 alkalommal, sajnos a munkája többet nem enged. Eddig minden jól ment, volt,hogy hétvégente el is hoztuk hozzánk, láthatóan jól érezte magát. Csak az elmúlt 1 hónapban valamiért nem tudjuk rávenni,hogy eljöjjön, már le se akar jönni az apjával, mindig csak az anyjával akar lenni. És nem tudjuk mitől változott meg. Az anyja a párom ellen nevelné? Vagy amire gondolunk,hogy kiválthatta, hogy az anyja elvitte egy lagziba, és szerintem nagyon megijedt az idegenektől,sok volt neki az új ember. Ahogy betölti a 2 évet, az anyja vissza akar menni dolgozni, a kicsi menne bölcsibe. Az megoldhatná a dolgot? (emberektől való félelem) Vagy gondoltunk rá, hogy tanácsot kérünk hozzáértő embertől is. Bocsánat, hogy hosszú lett :)2015. aug. 24. 19:29
11/18 A kérdező kommentje:
Én nem ítélkezem, és nem várom el egyáltalán, hogy rá is bármi rosszat mondjatok. Csak ez érdekelt. Nem tudom, hogy ez hogy megy sajnos, nekem még nincsen gyermekem :( A párom és én próbálunk mindent megtenni, hogy a kislánynak jó legyen, és ne legyen rá rossz hatással a válás, csak így, hogy én pl nem is tudok vele találkozni, elég nehéz ápolni a kapcsolatot, kialakítani a kötődést. Párom is nagyon el van keseredve, hogy a lánya nem kötődik úgy hozzá, mintha együtt lenne az anyjával. Sajnálom szegényt.
2015. aug. 26. 14:19
12/18 anonim válasza:
Hozzád nem is kellene kötődnie, bár értem, hogy neked ez jól esne. Ebben az életkorban az anyjára és az apjára van (lenne) szüksége. De elváltak, így az anyjával van. Nem várható el egy ekkora gyerektől, hogy kötődjön egy idegenhez, meg az apukájához, akit csak néha lát (heti 1-2 alkalom az nulla). Majd idővel, ha már nagyobb lesz, akkor elfogad, de ne akarj az anyukája lenni, hogy kötődjön hozzád, mert az nem fog menni. Más jellegű kapcsolatot alakíts ki vele.
13/18 A kérdező kommentje:
Nem szeretném átvenni az anyja szerepét, én csak azt szeretném, ha nem úgy kezelne, mint egy idegent. Tudom, hogy majd ha nagyobb lesz,akkor más lesz,esetleg könnyebb is. Csak itt most nem rólam van szó. Szegény párom nagyon megszenvedi a lánya hiányát. :(
2015. aug. 26. 18:20
14/18 anonim válasza:
Akkor miért nem látogatja többet? Talán nem távolodna el tőle a kislány.
15/18 anonim válasza:
Pontosan erről van szó, többet kell látogatni. Nem hozzád kell kötődnie, meg hozzátok mennie. Az apukája alkalmazkodjon kicsit. Ez nem az anyja hibája. Teljesen érthető, hogy a 2 éves pici gyerekét nem akarja napokra elengedni pl. hozzád, egy vadidegen nőhöz. Normális az lenne, hogy az apa megy hozzájuk.
16/18 anonim válasza:
Majd késöbb! Szeparácios szorongás! Most van az anyjátol való elszakadás. Hagyjátok, ne erőltessétek!
17/18 A kérdező kommentje:
Megy ő hozzá, a múlthéten is volt többször, csak sajnos nem itt laknak a szomszédban, és csak úgy tud menni, ahogy a munkája engedi. Van, hogy éjszakából jön haza, lefürdik, és alvás helyett megy a lányához, az út kb 2 óra, meg vissza is annyi. Szóval ő megtesz mindent. Mennek játszóra, sétálni, ide-oda. Igyekszik tényleg, szereti a lányát. Nem erőltetjük, hogy jöjjön hozzánk, várunk vele, majd ha szeretne,akkor jön. Addig ez van, csak kíváncsi voltam, hogy ez természetes dolog-e, vagy a válás miatt van. Köszönöm a válaszokat!
2015. aug. 27. 11:32
18/18 anonim válasza:
Ha ez ilyen kardinális probléma, költözzetek közelebb egymáshoz. A kisgyerekeknek vannak fura korszakaik, és attól még, hogy nagyon anyásak, nem jelenti, hogy nem szeretik az apjukat.
Ne gondolkodj ezen az ellene neveli kérdésen, csak bebeszéled magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!