Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Vékony a babám, mit adjak már...

Vékony a babám, mit adjak már neki enni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kislányom 1 éves és 6930 gramm. 2600-al született, és mi sem vagyunk nagy darabok, sőt!! De alig hízik valamit és már nem tudom mit adjak neki enni. Amit mi eszünk azt eszi ő is, Napi 4x eszik tartalmas ételeket( főzelék, hús,kenyér stb...) És még eszik joghurtot és gyümölcsöt is minden nap. Nekem igazából nem annyira nagy baj hogy vékony csak a doktornő néz rám furcsa szemmel na meg a többi szülő, hogy az ő gyereke ilyen meg olyan. Még nem indult el csak feláll mindenhol és a kanapéba kapaszkodva tesz egy pár lépést. Szerintetek miket adjak neki enni hogy hízzon? köszi előre is a válaszokat
2015. júl. 9. 13:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%
1-nek üzenem hogy sajtburgert,bigmacet, mèg a 25 hónapos fiam sem evett ès ha rajtam mùlik jó pár èvig nem is fog.
2015. júl. 9. 14:20
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
A mi kisfiunk is nagyon rossz evő volt (illetve nem csak volt, még mindig nem viszi túlzásba az evést), és ennek megfelelően a súlya is mindig sokkal alacsonyabb volt, mint a kortársaié. Nekünk a doktor azt javasolta, hogy tegyünk kicsit több olajat az ételébe és ha szereti, adjunk neki több sajtot (pl. reszelve a főzelékbe, jó minőségű sajtkrém stb.) A fiunk csak úgy natúrban is nagyon szereti. Nálunk bevált. Emellett kapott Béres cseppet is.
2015. júl. 9. 14:23
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

Biztos lepontoztok, de ne mondjátok már, hogy 1 évesen a 6930g elég. A lányom 5 hónaposan volt ennyi. A kalkulátorok szerint a minimum határtól egy kilóval van lemaradva a pici.

Én mindenképp megnézetném.

Egyébként a 4 étkezésben benne van a tízórai és az uzsi? Lányom egy évesen még 6x evett, most 2 évesen 5x.

2015. júl. 9. 15:02
 14/20 anonim ***** válasza:

Nàlunk bevàlt a vitacolan. A fiam 6x eszik egy nap, reggeli vacsi tàpszer de mèg most 15hónaposan is csak 120ml megy le tehàt kevès az egy egy adag.

1380grammal született egy èvesen 8200gramm volt.

2015. júl. 9. 15:27
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem tudok segíteni, hogy mit tehetnél, de az tuti, hogy nem azért ilyen, mert kis súllyal született. Lányom 2470 grammal született időre, 1 évesen már bőven 8 kg fölött volt. Egy éves korra kéne megháromszoroznia a születési súlyát. Biztos, ami biztos alapon kérj beutalót gasztrora és endokrinológiára, lehet felszívódási zavar vagy ételintolerancia is.
2015. júl. 9. 19:25
 16/20 anonim ***** válasza:
1 évesen 7 kg voltam (jelenleg 54) kisfiam 9 kg volt, mellette hosszu, iszonyat hosszu.
2015. júl. 14. 11:28
 17/20 anonim ***** válasza:
Kisfiam hajnalba tápszer, 8kor reggeli, 10kor gyömi, délbe ebéd rendes étel, (alvás) fél 4kor gyümi vagy tejtermék (turo, joghurt, tejföl, sajt-almával)7kor vacsora rendes étel, 8kor tápszer, alvás.
2015. júl. 14. 11:32
 18/20 anonim ***** válasza:

Tejet kap? Mert arról nem írsz.

Bár szerintem is alkati dolog, És jól van így.

Középső fiam 3100-al született, egy évesen 8 kg volt, mozgékony keveset alvó, élénk gyerek.

Az öccse 4300-al született, fél évesen volt nyolc kiló.

Ennyit arról, mennyit "kell" gyarapodni egy gyereknek.

2015. júl. 21. 16:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk a húgomra mindig sápítoztak, hogy mennyire vékony (állítólag egyszer a gyerekdoktornő megjegyezte, hogy valamennyi felelőssége van a szülőknek is, ha már ők is orvosok), de soha nem volt semmi baja. Persze megnyugtatásként nem árt, ha elviszed orvoshoz, de nem kell nagyon aggódni miatta. Emlékszem, mikor a húgom 10 évesen már egy teljes felnőtt menüt megevett ebédre (mi anyukámmal a mai napig nem tudunk annyit enni), bőséges reggeli és vacsora között, és kb. 18-19 éves koráig mindenki azt hitte rá, hogy anorexiás (tényleg nem volt az :D lelkesen evett nagyon sokat, és utálta, hogy vékony). Vannak ilyen alkatú emberek. Főleg, ha a családban volt hasonló eset, akkor nem kell nagyon aggódni miatta.
2015. júl. 31. 22:23
 20/20 anonim válasza:

Szerintem ha normálisan etetted,akkor nem kell aggódnod,

elvileg rendesen etetted!

Mivel kicsi súllyal született ,ezért kicsi és vékony marad.

Általában ez a tapasztalatom ...

Mással ne foglalkozz,mert normálisan etetted,és ez nagyon jó!

Sok boldogságot,egészséget és minden jót kívánok!

2015. aug. 25. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!