Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Vékony a babám, mit adjak már...

Vékony a babám, mit adjak már neki enni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kislányom 1 éves és 6930 gramm. 2600-al született, és mi sem vagyunk nagy darabok, sőt!! De alig hízik valamit és már nem tudom mit adjak neki enni. Amit mi eszünk azt eszi ő is, Napi 4x eszik tartalmas ételeket( főzelék, hús,kenyér stb...) És még eszik joghurtot és gyümölcsöt is minden nap. Nekem igazából nem annyira nagy baj hogy vékony csak a doktornő néz rám furcsa szemmel na meg a többi szülő, hogy az ő gyereke ilyen meg olyan. Még nem indult el csak feláll mindenhol és a kanapéba kapaszkodva tesz egy pár lépést. Szerintetek miket adjak neki enni hogy hízzon? köszi előre is a válaszokat
2015. júl. 9. 13:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
11%

csirkemell, rizzsel, zöldséggel

pizza, sajtburger, bigmac

2015. júl. 9. 13:55
 2/20 anonim ***** válasza:
5%
Tápszert.
2015. júl. 9. 13:56
 3/20 anonim ***** válasza:
58%

Ne akard hízlalni, jól van így, ahogy van!

Ha naponta 4x eszik rendesen, akkor mi a baj? Mozgásfejlődése is teljesen jó. Ne hallgass a többi szülőre! Ne rontsd el az ízlését, ne szokja meg a hízlaló ételeket!

Hús, zöldségek, gyümölcsök, főzelék, reggelire valami sonka kenyérrel, teljesen jók ezek.

2015. júl. 9. 13:58
 4/20 anonim ***** válasza:
60%

Esetleg valamit ami növeli az étvágyat? Én nem kezdeném el egészségtelenül etetni (zsíros kenyér, chips, szalonna stb...) csak azért hogy hízzon. Inkább az egészségesekből lehetne nagyobb bevitel.

Sokan esküsznek a Béres cseppre illetve állítólag a citrusféléktől is éhesebb lesz az ember. Esetleg ilyesmiket próbálj ki és akkor hátha nagyobb adagokat eszik. Esetleg a biztonság kedvéért gasztroenterológushoz is elvinném, hogy biztos legyek benne, hogy nem az anyagcseréjével van gond.

2015. júl. 9. 14:00
 5/20 anonim ***** válasza:
58%
Ha a dokitok szerint valami nincs rendben, akkor miért nem küldd el titeket legalább gasztroenterológushoz? Akár lehet felszívódási zavara is a picinek, de lehet, hogy semmi baja, csak "ilyen fajta".
2015. júl. 9. 14:02
 6/20 A kérdező kommentje:

A doki nem mond semmit csak hogy ne várjunk tőle sokat mert az egész családunk ilyen. Kérni fogok gasztrora egy beutalót inkább tudjam hogy minden oké.

Kedves első hozzászóló Remélem neked nincs gyereked mert ha te big mac-et adsz neki akkor nem fog sokáig élni! Hogy lehet valaki ilyen, jesszus!!!!

A többieknek köszönöm, teljesen egészségesen táplálom a gyerekem,tápszert nem issza így tejitalt kap reggel és utána még megeszik egy sonkás vajas kenyeret. Rendesen van tízórai és uzsonna is a napi rutinjába. Estére mindig tejpépet eszik, azt nagyon szereti. Béres cseppet még nem adhatok neki a doki szerint.

2015. júl. 9. 14:08
 7/20 anonim ***** válasza:
Az mindegy, hogy tejital, vagy tápszer, nem sok különbség van közte. Ne csak reggel, hanem lefekvés előtt is adj neki. A lányunk 8 kiló volt 1 évesen. Én még napközben is adtam neki egyszer kb. másfél éves koráig (a délutáni alvás előtt). Most 3 éves és még mindig adom neki reggel-este.
2015. júl. 9. 14:13
 8/20 anonim ***** válasza:
21%
Üdvözlet a lepontozó trolloknak, már megint itt vannak! Gratulálok nektek!
2015. júl. 9. 14:15
 9/20 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem kell hìzlalni.Tudja ö mennyit kèr.Az èn fiam pl csirkemellet nem de a csirkecombot szereti.Tejpèp is jó.Nem is tudok semmit írni.Az èn fiam is vèkony gyerek hozzá meg magas is.Egy èvesen volt 82cm 9360g.Mások meg 11-12kg.
2015. júl. 9. 14:16
 10/20 anonim ***** válasza:
36%

Kisfiam 16 hónapos és 9 kg. 1 évesen 7830 gramm volt. Voltunk vérvételen, de semmi eltérés nem volt, teljesen egészséges. Mikor jön a foga, akkor eszik kevesebbet, ez már 6 hónapos korától tart. Ő is kis súllyal született.

Eszik amúgy mindent rendesen, 1-2 kaja van, amit nem szeret.

Szép formás kisgyerek. 13 hónaposan elindult önállóan, előtte is úgy mászott már 10 hónapos korától, mint akit ágyúból lőttek ki. Most is megy egész nap, futkározik, pakol, meg sem áll.

Én meg azt nem tartom normálisnak, ha egy gyerek 1 évesen, már 15 kg. Valahol az sem normális.

Ha gondolod, akkor menj át másik gyerekorvoshoz, a szülőkkel meg ne törődj. Fiamnál egyébként vashiányra gondolt a doki, de az teljesen jó, mivel rengeteg zöldséget eszik, nagy kedvencei a zöldséglevesek, úgyhogy tele van vitaminnal a gyerek. Jó étvágya van. Ha a te gyereked is jókedvű amúgy, szép formás kislány, akkor nincs miért aggódni, ha semmi eltérést nem találtak orvosi vizsgálatok során.

2015. júl. 9. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!