Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hova kell menni, kihez kell...

Hova kell menni, kihez kell fordulni, ki tudja megállapítani, h mi a konkrét probléma a fiammal?

Figyelt kérdés
5 éves, és pár hete nem csak simán hisztizik, hanem dühöng is mellé. Szakember ségítségére van most már szükségünk, mert kikészültünk. Eddig még úgy ahogy kezelhető is volt, de most már nem normális amit művel. Kivel kell erről beszélni? Gyerekorvos? Védőnő? Más?
2015. márc. 18. 21:45
1 2 3
 21/23 sandrachnologic ***** válasza:
50%
Nem azt mondtam, hogy rogton le kell nyugtatni. Képzeld el az én gyerekem is dühöng néha, de ha 5 perc utan nem nyugszik meg a feszültség kiadasatol akkor igenis megvigasztalom, mielott hányásig belelovallna magat a dologba. Utana szep nyugodtan mindent megbeszélünk. Hülyének lehet nézni, de mi is atestunk mar a dackorszakon, lelkileg épen es egészségesen, ugy hogy a kapcsolatunk sem rendult bele. Köszöni szépen a gyerekem, de jol van nevelve es ha havi 1x mondjuk be is sikerul egy hiszti akkor sincs semmi. Nem idomitani kell a gyereket, mint a ridegtartasban, hanem nevelni.
2015. márc. 19. 18:43
 22/23 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy idomítani kell a gyereket. Azt sem mondta, hogy te rosszul neveled. Ilyet akkor sem mondanék, ha személyesen ismernélek és látnám. Pláne ismeretlenül.

Azonban a határt meg kell húzni, pláne egy 5 éves gyerkenél! Pláne idegen helyen. Ha helytelenül viselkedik, akkor ezt nem engedem. Ölelgetni akkor lehet, ha bocsánatot kért. Akkor jöhet a feloldozás.

Más egy 2 éves gyerk és más az 5. Két évesnél még jóval gyengébb az indulat kontroll és valóban sokkal több segítségre szorul a hisztinél is. Egy öt éves, majdnem iskolás már más motivációval bír.

2015. márc. 19. 21:24
 23/23 anonim ***** válasza:

Nekem lányom van, aki 6 éves. Nála mindig nagyon intenzívek voltak a hisztik, és ami más gyereknél bevált (pl. a testvérénél), nála nem. Nagyon sok problémánk volt vele, igazából még mindig van, csak nem olyan gyakran, és gyorsabb lefutásúak. Kb. ugyanazt produkálhatja, mint a tiéd. Könnyű azt tanácsolni, hogy maradj nyugodt, meg ölelgesd meg, ha már az agyvérzés, vagy a teljes idegösszeomlás határán állsz.

Mi magánúton járunk pszichológushoz, (nehezen, de végül rátaláltunk egy olyan valakire, aki úgy tűnik tud segíteni neki is, meg nekem is). Közben csináljuk a Tsmt-t. Hogy mi lehet az oka? Nálunk valószínűleg idegrendszeri éretlenség, ami a TSMT vizsgálatnál teljesen kiderült, ill. van a családban hasonló temperamentumú személy ("majd én megmondom mindenkinek, hogy mi legyen, jaj, annak, aki ellent mer mondani" - típusú).

Voltunk neurológusnál is, nincs nagy gond, ő is az idegrendszeri éretlenséget mondat, ill. szenzoros túlérzékenység is oka lehet.

2015. márc. 19. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!