Hova kell menni, kihez kell fordulni, ki tudja megállapítani, h mi a konkrét probléma a fiammal?
Senki nem mondta, hogy idomítani kell a gyereket. Azt sem mondta, hogy te rosszul neveled. Ilyet akkor sem mondanék, ha személyesen ismernélek és látnám. Pláne ismeretlenül.
Azonban a határt meg kell húzni, pláne egy 5 éves gyerkenél! Pláne idegen helyen. Ha helytelenül viselkedik, akkor ezt nem engedem. Ölelgetni akkor lehet, ha bocsánatot kért. Akkor jöhet a feloldozás.
Más egy 2 éves gyerk és más az 5. Két évesnél még jóval gyengébb az indulat kontroll és valóban sokkal több segítségre szorul a hisztinél is. Egy öt éves, majdnem iskolás már más motivációval bír.
Nekem lányom van, aki 6 éves. Nála mindig nagyon intenzívek voltak a hisztik, és ami más gyereknél bevált (pl. a testvérénél), nála nem. Nagyon sok problémánk volt vele, igazából még mindig van, csak nem olyan gyakran, és gyorsabb lefutásúak. Kb. ugyanazt produkálhatja, mint a tiéd. Könnyű azt tanácsolni, hogy maradj nyugodt, meg ölelgesd meg, ha már az agyvérzés, vagy a teljes idegösszeomlás határán állsz.
Mi magánúton járunk pszichológushoz, (nehezen, de végül rátaláltunk egy olyan valakire, aki úgy tűnik tud segíteni neki is, meg nekem is). Közben csináljuk a Tsmt-t. Hogy mi lehet az oka? Nálunk valószínűleg idegrendszeri éretlenség, ami a TSMT vizsgálatnál teljesen kiderült, ill. van a családban hasonló temperamentumú személy ("majd én megmondom mindenkinek, hogy mi legyen, jaj, annak, aki ellent mer mondani" - típusú).
Voltunk neurológusnál is, nincs nagy gond, ő is az idegrendszeri éretlenséget mondat, ill. szenzoros túlérzékenység is oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!