Hova kell menni, kihez kell fordulni, ki tudja megállapítani, h mi a konkrét probléma a fiammal?
szülői próbálkozást ahogy kivettem
-egy büntetés
-egyí passzív magatartás
-még egy büntetés
nem lehetett volna mondjuk egy feladatot adni neki(pl keressen ezt azt a boltban rohangálás helyett van e nyuszis mamusz, vagy bármi, egyszerűen nem tudot magával mit kezdeni ezért a rohangálás)meg egyéb ötletek..
habár minden szülő más
Szerintem is gond lehet az állandó büntetéssel. Szerintem a hideg zuhany helyett egy nagy ölelés jobb lett volna, lehajolva hozza es halkan elmondva, hogy nagyon szereted őt, de ezzel a viskedessel megbant teged. Egy 6 éven aluli gyerek nincs minden esetben tisztaban a "ha-akkor" mondatokkal. (ha rohangalsz nem kapod meg), mert az idegrendszer prefrontalis resze csak ebben az életkorban fejlődik ki.
Játékosan kozelitsd meg a dolgokat, demaradj vegig higgadt es következetes. Eleinte nagyon nehez, de megszokod es be fog válni.
Nagyon ajanlom a Beszélj ugy, hogy erdekelje, hallgasd ugy, hogy elmeselje c. Konyvet, gyakorlati tanácsokkal is vannak benne ilyen esetek levezetve.
Valamitol nagyon frusztrált ez a kisfiú, ami miatt allandoan duhrohamai vannak. Az édesapjával milyen a kapcsolata? O hogyan reagál ezekre?
Valoszinuleg figyelemfelhivas az egesz. Mennyire nyugodt a csaladi elet?
Úgy volt, hogy először mentem én egyedül, elmondtam a problémáinkat. Ezután 4 alkalommal csak a kisfiam volt bent a pszichológusnőnél. a 4. után szólt, hogy végzett a felmérésével, legközelebb csak én menjek, addig kiértékeli és majd megbeszéljük a dolgokat. Ez lezajlott 3 hét alatt.
Javasolt pszichoterápiát, ami az Ő szintjén játékterápia. 2 hetente mentünk.
Minden alkalom 4000 Ft volt.
Mi tudtuk mi a probléma, de tehetetlenek voltunk, nem tudtuk kezelni sem a helyzetet se ma gyereket.
A pénz akkor nem számított, a családunk nyugalma volt a tét, bármit megadtunk volna érte. A kisfiunk nagyon megváltozott, az oviban is pár hét alatt észrevették, hogy megváltozott. A pszichológusról csak annyit, hogy imádott járni, nagyon megszerette a nőt, mindig kérdezte, hogy mikor mehet már Edit nénihez.
Én csak ajánlani tudom, veszíteni valód a pénzen kívül semmi.
"Szerintem a hideg zuhany helyett egy nagy ölelés jobb lett volna, lehajolva hozza es halkan elmondva, hogy nagyon szereted őt, de ezzel a viskedessel megbant teged"
Persze ölelje meg a nem kívánatos viselkedés közben. Erősítse is meg...atya úr isten...!
A pszichológussal átbeszélitek a konkrétumot. (mióta van gond, erre hogy reagál a család, milyen a gyerke természete, hogyan illeszkedik be, van-e más magatrtási gons dtb)
Ez fogja eldönteni, hogy elég-e egy pár alkalmas konzultáció, vagy terápia szükséges. Vagy van-e a gyereknél esetleg olyan pszichiátriai állapot, ami indokolja a nem konvencionális viselkedést.
Ne hallgass az itteni tanácsokra, mert senki nem ismeri a pontos helyzeteteket, így nem lehet nevelési tanácsot asdni. Pláne nem az amerikai sikerkönyvekből, ami szakmai körökben igencsak megosztja a véleméyeket...
Vida Ági egy adott szitura javasolta azt a pár sort, de ebből általánosítani nagy butaság. A viselkedési zavar csak egy tünet, melynek számtalan oka lehet. Lehet belső, lehet környezeti, lehet családi stb. Mindegyikre más a terápiás javaslat.
2 hónap sok idő, de ez a probléma gondolom régebb óta fenáll már. Magán úton is el lehet menni, de pénzbe kerül.
" idegrendszer prefrontalis resze csak ebben az életkorban fejlődik ki"
Ezt a marhaságot honnan vetted, ha szabadna kérdeznem? Jól nézne ki egy ember (akár újszülött) prefrontális rész nélkül...
"Pont azert kell a duhonges közben megölelni a leheto legszorosabban (de ne fájjon), mert a szimpatikus idegrendszert megnyugtatja es ezaltal hamarabb lenyugszik a gyermek."
Ha dühöngés közben ölelgeted a gyerket, az megerősíti, hogy érdemes dühüngeni, mert jutalom a válasz. Operáns kondicionálásnak hívják. Skinner foglalkozott vele a 70-es években.
Nem kell rögtön a mérges gyerket lenyugtatni. Nem ez a cél, hanem a vislekedés módosítása és a gyermek nevelése, tanítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!