Ha valaki tehetné örökbe fogadna egy kisgyermeket? Kb- 4-5 évest.
szerintem teljesen rendben van, hogy szeretnél jobbítani más életén. teljesen megértelek. A szülőséget nem a szülés, hanem a gondoskodás teremti meg.
mondhatnám, hogy mindegy ki neveli fel a gyereket, ha az tényleg nagyon szereti, és támogatja, de persze a legjobb ha az ember a sajátját neveli, és ha a feltételek adottak, akkor mellette akár néhány másik gyereknek is megadhatja a biztos szeretetteli családi hátteret.
Csak rajta, beszélj a férjeddel, és ne őrlődj ezen. beszéld ki magadból, és döntsetek együtt.
Nálam ugyan ez még nem aktuális(még csak 26 vagyok), de ha családom lesz én is szeretnék örökbe fogadni.
Szerintem nagyon jó, hogy nem újszülöttet akarsz örökbe fogadni, hiszen az ilyen kicsit nagyobb gyerekeknek már szinte kilátástalan a helyzetük, senki nem akarja őket örökbe fogadni, mert nagyok. Biztos vagyok benne, hogy ezek a gyerekek nagyon hálásak ha egy kis szeretetet kapnak.
Megértem az érzéseidet. Sok elhagyott árva gyermek van.
Mi pont erről beszélgettünk a legjobb barátnőmmel a minap. Mindketten a világ másik végén élünk és mindketten gyerekekkel foglalkozunk. Simán magamhoz vennék egy gyermeket és nem azért hogy egy életre hálás legyen, hanem mert mindenkinek jár a szeretet. Igen, sajnos vannak olyanok akik nem képesek beilleszkedni sehova de én mániákusan hiszek a csodában, hiszen nap mint nap tapasztalom, mikor kínából vagy oroszországból örökbefogadott gyerkekkel beszélek. Ők elmondják, hogy mennyire szerencsések.
Mindenki a szíve szerint döntsön.
Barátnőm erősen gondolkodik egy örökbefogadáson, én pár napja tudtam meg, hogy babát várok...ennek ellenere ha tehetném -mert sajnos jelenleg nem tehetem- simán magamhoz vennék felnőttek által elutasított, szeretet nélkül élő, eldobott gyerekeket.
Ha megtehetném, igen mindenféleképpen...
Nekik nagyobb szükségük van szeretetre, és őket megmentheted azzal hogy szereted őket. Bár én jobb szeretnék pici babát befogadni, de sajnos ezt nem engedi az állam. Szerintem mindenféleképp gyönyörű dolog, és biztos vagyok benne hogy tudod ugyanannyira szeretni, mintha sajátod lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!