Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 28 hónapos fiam még nem...

28 hónapos fiam még nem beszél, hova forduljak vele?

Figyelt kérdés
A maga nyelvén egésznap magyaràz plusz pàr szót mond:anya,apa,jó,nem,aha,ki az?,mi az?.Mindent megért persze ha olyan kedve van.Nem szereti ha olvasok neki mesét de nézni nagyon szereti.A mondokàk most kezdtèk el érdekelni.Szépen jàtszik a jàtèkaival.Màs gyerekekkel is szeret jàtszani csak néha egy kicsit dúrva.Ha valami nem úgy van hatalmas hisztit csinàl,csap-vàg ,rug,dobàl mindent.Nagyon felhúzza magàt de ha megölelem elèg hamar lenyugszik.Este sokà alszik el(van hogy hajnal 1),és fel is ébred éjszaka.Nagyon aktív,egèsznap pörög.A beszéd nagyon zavar.A környezetünkben a nàla fiatalabb kisfiú is szépen beszél.

2015. jan. 10. 22:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzà szóló!Gondolom valameilyk nagy könyvben így van megírva!De hàt nem fejlődnek egyformàn.
2015. jan. 11. 00:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha a doktornő szerint nincs vele semmi baj, akkor minek spilázod túl a dolgot? Gyerekek százait látta már! Nyugodj meg, mert pont a te aggodalmaskodásod fog a végén valóságos problémába átcsapni!
2015. jan. 11. 01:00
 13/19 anonim ***** válasza:
42%
Pont a beszéd nem probléma, fiam majdnem 3 éves volt mikor elkezdett beszélni azóta be sem áll a szája, a többi probléma sokkal aggasztóbb.
2015. jan. 11. 01:34
 14/19 anonim ***** válasza:
57%

A kisfiam miatt megkerestem egy gyógypedagógust és egy logopédust, mert 2 évesen nem beszélt. Azt mondta, hogy a 2-3 szavas mondatoknak érdemes megindulnia 2,5 éves korig (lányoknál 2 éves korig), egyébként beszédindítást javasolt.

Szerencsére megindult a beszéd 25 hónapos korában (azóta meg sem áll, csak beszél, beszél, beszél :)

Persze, sokaktól hallom, hogy 3 évesen kezd beszélni egy fiú, de szerintem az, hogy óvodában nem értik meg, látja és érti, hogy a társai a korosztálya tud kommunikálni, ő pedig nem, olyan önbizalmi gondokat okozhat, hogy nem tenném ki ennek. Oké, hogy a fiúknál később indul, de a helyedben nem nyugodnék bele és nem hagynám magam megnyugtatni, ha eléritek a 2,5 évet!!

(Még egy gondolat: a gyerekek sokat tanulnak a mesekönyvekből, mondókákból, énekekből, viszont szintén a gyógypedagógus mondta, hogy a mesenézés késleltetHETi a beszédfejlődést.)

2015. jan. 11. 06:52
 15/19 anonim ***** válasza:

Kislányom 2 éves kora után kezdett csak szavakat mondani. Én is aggódtam, de a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy várjuk meg az ovit. 3 éves 2 hónaposan kezdte az ovit. Novemberben felmérte a logopédus és 2 Hetente foglalkozott vele. Most 4,5 éves és behozta a lemaradást, már nem kell logopédus.

Én várnék még 2-3 hónapot és utána rákérdeznék az orvosnál hogy hová vigyed.

2015. jan. 11. 08:42
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

Az a helyzet, hogy az én kisfiam ugyanígy volt, most három és fél éves, és gyönyörűen, szépen ragozva beszél! Lekörözte az unokatestvérét, aki már két évesen többet beszélt...

Két éves korában kb. két szót mondott a kisfiam.... Három éves kor után beszélünk megkésett beszédfejlődésről.

2015. jan. 11. 13:17
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat!Még egy kicsit vàrok és ha nem indul be akkor korai fejlesztő.Addig is nyomatom tovâbb a mondokàkat meg próbàlok mesélni neki.Az alvâssal meg megharcolunk!😆
2015. jan. 11. 15:40
 18/19 anonim válasza:
szia én 3 éves voltam amikor először kimondtam az első értelmes szót :D ne aggódj
2015. jan. 25. 21:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Szia!mikor kezdett el beszélni a kicsi?
2021. máj. 20. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!