Gyermekpszihologus segitségét kérném. tényleg baj van?
anyos adig addig magyarázta a fiam anyjának hogy hülye a gyerek, amig ö kért a fiamrol egy véleményt az ovibol.
Ott ezeket irták.
ebben kéne segitség hogy tényleg baj van e?
4 éves életerös, életvidám kisfiu.
amit én veszek észre, nem mindenkivel bizalmas, a kortársaihoz képest tényleg kicsit érthetetlen a beszéde, de kis figyeléssel meg lehet érteni. elég késön kezdett beszélni, lehet ez a baj?
ezek vannak leirva a jellemzésben pontrol pontra
1. pont
megjelenés,testi fejlettség,gyermek állapotárol kapcsolatos megfigyelések
-TESTI FEJLETTSÉG ÁTLAGOS,RITKÁN BETEG,LÁTÁSA HALLÁSA ÉP.
2pont.
társas viselkedés:
NEHÉZSÉGEI VANNAK TÁRSAS INTERAKCIOBAN,GYEREKEKKEL NEM KEZDEMÉNYEZ BESZÉLGETÉST,UGY PROBÁL KOMMUNIKÁLNI,HOGY ROMBOLJA MÁSOK ALKOTÁSAIT,ELVESZI MÁSOK JÁTÉKÁT.
3pont.
temperamentuma
RAPSZODIKUS,KISZÁMITHATATLAN,KEVÉSBÉ KÖZLÉKENY,INKÁBB CSAK KÉRDÉSEKRE VÁLASZOL.
4.pont
érzelmek
ÉRZELMEIT,ÖRÖM,IZGALOM REPETITIV RÖPDÖSÖ MOZDULATOKKAL FEJEZI KI,EZ FELÜLETES,RÖVID IDEIG TARTO.
5pont
kedvelt tevékenységei,játékai.
KEDVELI AZ ÉPITÖJÁTÉKOKAT(NAGY KOKCÁK,LEGO)SZIVESEN RAJZOL CERUZÁVAL,FILCTOLLAL.
6.pont
a gyermek erösségei
FINOMMOTORIKÁJA FEJLETT,RAJZAI RÉSZLETESEK,ÉPITÖJÁTÉKOKBAN SZOKATLAN KREATIVITÁSSAL RAKJA ÖSSZE AZ ELEMEKET.
7pont.
tanulási jellemzök.
SZERVEZETT TEVÉKENYSÉGEKBEN FIGYELME RÖVID IDEIG TARTÓ,ÉRDEKLÖDÉSÉT HAMAR ELVESZTI.A FELNÖTTÖL ÁLLANDÓ FIGYELMET IGÉNYEL,TÖMONDATOKBAN KOMMUNIKÁL,BESZÉDE NEHEZEN ÉRTHETÖ...
anyos kitalálta hogy a fiam valoszinüleg autista..mert ö ezt olvasta valahol és a szomszéd is megmondta..
olvastam az autista oldalakat,meg néztem roluk képeket..
hát azokon szegényeken tényleg látni hogy "mások"
az arcuk,a kifejezéseik,minden.
a fiam meg ugyanolyan mint bármelyik 4 éves..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!