Milyen szakorvoshoz kell fordulni ha nem rág a gyerekem? Engem aggaszt, a házi gyermekorvos meg csak hümmög a dologra hónapok óta.
Tulajdonképpen rágásnak nem nevezném, inkább harap más dolgokat, pl. baba, maci orrát, különböző részeit, kisebb korában mindent ami a szája ügyébe került.
Tehát mindent csak ne étel legyen.
Miért?
ha jól tudom a neurológiára beutaló is kell és ha a háziorvos csak hümmög nehéz dolgod lesz.
Van egy ismerősöm, aki még a 3 éves gyerekének sem mer adni egy szelet kenyeret, hogy egyedül megegye, mert fél, hogy megfullad.
Gondolom ha nem rág, akkor még mindig pépessel eteted. Próbáld meg fokozatosan kevésbé pépessel etetni. A beszéd miatt nem biztos hogy aggódni kell. Ha lesz mondanivalója és szándékosan nem érted meg mit akar kifejezni mutogatással és gesztusokkal előbb utóbb megszólal.
Én is így jártam. De azért nálunk az alap szókészlet meg volt (de csak anya, apa és add ide!)Kérlek válaszolj!
Nos voltunk ma a gyerekambulancián a kórházban (így végülis megkerülve a házidokit) ahol intézek egy gyógypedagógust akivel megbeszéltünk jövőhétre időpontot.
Illetve hallásvizsgálatra is küldtek a fül orr gégészetre, meg uh-ra.
Egyébként több hónapja próbálok neki darabosat adni, minden egyes étkezés úgy kezdődik, de nem hajlandó megkóstolni se.
Most ott tartunk,hogy nem pépezem neki, hanem villával töröm nagyjából össze így vannak benne darabok, de rágómozgást akkor se végez, csak nyeli egyben ha sikerül, ha nem sikerül akkor meg kihányja és onnantól egy falatot se hajlandó lenyelni, csak üvölt.:((
Már borzasztó idegölő az egész, és ő is legtöbbször üvölt az etetőszékben :(( Egy nagy feszültségforrás lett az egész evés, pedig annyira nem ezt akartam :(
Szia
Bocsi a késöi válaszért de korházban voltunk.
A rágást pont ezért kérdeztem. Ez harapás.
A rágás kell a beszédhez is.
Eg ötlet: Én igy csináltam.
Kekszet adtam neki egyre kEménebet amit kénytelen volt rágni. A vége háztartási keksz volt. Az ételt elöször csak vilával törtem és fokozatossan egyre kevésbé. Igy eljutottunk már elég jó szintre. Bár az igazán rágni Való rántott hus még mindig nem megy.
Neurologus: Én hiszek benne, hogy ha egy anya kijelenti, hogy problémát érez és kivizsgálást szeretne egy orvos sem hümmög rá. Plána ha korai fejlesztést kell kapnotok ahhoz is neurologusi ajánlás után INGYEN jutthatok.
És még egy szerintem orvost ha több van a környékünkön ugy válaszunk akiben megbizzunk.
Sok sikert.
Ja és mi is járunk beszédinditásra ingyen neurologus javaslat alapján. A gyerekemnél minden rendben volt a neu. vizsgálatnál csak nem beszél.
S
Hu most láttom egyszere irtunk.
Szerintem ha kihánya ne eröltest, lehet, hogy csak rosszat teszünk. Várd meg a vizsgálatokatés az orvosoktol kérj segitséget.Nagyon szurkolok nektek.
Melyik hallás vizsgálatot csinálják?
Ne idegeskedj.
1. mert a gyerek érzi.
2. egy kis idö mulva már nevetve fogod mesélni ezt az idöszakot.
Hidd el én már tudom.
Köszönöm, bár már ott tartanánk...:(( ma is csak egy kis levest evett meg egy fél banánt nagy nehezen..egyszerüen nem érdekli az evés, az étel, csokit se enné meg, a kekszet se eszi, tudom, próbáltam már mindenfélét, hogy hátha csak a finom édes dolgokat enné meg..De hiába.
Háziorvoshoz visszatérve, mi egy kistelepülésen élünk, ő az egyetlen gyerekorvos.
A férjem rengeteget dolgozik,nekem nincs kocsim és jogsim se, így eléggé macerás lenne megoldani,hogy bármi van, a városba hordjam be a gyerekeket.
De egyébként mikor a városban laktunk még, az ottani gyerekdoki is azt mondta, hogy semmi baja, várhatunk még.
Engem megdöbbent milyen helyzet vidéken. Mi most áruljuk a házunk pesten mert vidékre szeretnénk menni, de amit itt a forumokon hallok elbizonytalanit.
Nagyon szeretnék segiteni, de kifogytam az ötletekböl?.
csak még egy kérdés : Ez az étrend elég neki? Rendessen fejlödik suly? aktivitás? nem beteges? Adsz valami kiegészitő vitamint?
Teljesen jól fejlődik/ 96 centi és 13 kiló, kis izmos.
Hogy aktív az nem kifejezés, egésznap meg nem állna.
Vitaminhiánya nincsen, sose volt még beteg, kétszer volt lázas életében 1 napra, mikor megkapta a prevenár oltást, de azonkívül sose.
Mi nem is jártunk a gyerekorvoshoz lényegében csak státuszra meg tanácsadásra még korábban.
Nem kap kiegészítő vitamint se, bár most elgondolkoztam rajta, hogy az hátha olyan étvágyat csinálna neki, hogy jobban enne és akkor a darabossal is megpróbálkozna.
örülök , hog ilyen kis vasgyuró. Probáld meg lehet, hogy segit valami vitaminok vagy étvágy serekentő.
Sok sikert
Megkéne próbálnod elvinni egy gyermek fogászatra.
Megfordult már az a fejedben, hogy lehet hogy fájnak a fogai?
Én épp a múlt héten jelentettem be a 19 hónapos kislányomat egy gyermek fogorvoshoz, hogy megnézze minden okés-e?
Akkor olvastam az oldalon, hogy.....bemásolom!
Néhány fogazati rendellenesség komoly rágás és beszédzavarhoz vezethet, ugyanakkor egyes hangképzési problémáknak (pl. nyelvlökéses nyelés) fogászati következményei is vannak.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!