Mit csináljak a fiammal?
Már tényleg nem bírom. Ott tartok, hogy elegem van... :(
2 és fél éves. És egyszerűen nem alszik éjszaka... A két és fél év alatt összesen 3x aludta át az éjszakát. Se többször se kevesebbszer.
Az esti program mindig ugyan olyan. 7 után vacsi aztán kicsi játék majd fürdés, tejcsi és alvás.
1ig minden oke.. Max 1x kér inni... De utána!? Fél óránként vagy óránként ébred. Ha nem adok neki inni ordít. Próbáltam már leszokatni róla. Azzal 1 hónapnyi szart eredményeztem.. (már bocsánat) egész nap sírt, nyafogott ejszaka úgyszintén. Babát várok és már a kimerültség határán vagyok. Vigyem pszichológushoz? Valami baj lehet? Vagy csak szimplán ilyen? Külön szobába nem merem rakni mert oda át sétálni éjszaka 50x nem igazán kellemes.. :/
Valaki mondjon valami okosat..
Az én egyik fiam is ugyanilyen volt, mindenki azt mondta (orvos, pszichológus ismerős, más anyukák), hogy 3 éves korban rendeződni fog. Tényleg elmúlt ez a probléma 3 évesen, utána max 1x ébredt. Most 6 éves, többnyire még mindig ébred 1x, pisil, iszik, de ezt már egyedül lerendezi( csak onnan tudom reggel, hogy kómában elfelejti lehúzni a vécét).
Nekem azt tanácsolta a gyerekpszichológus, hogy ha ébred, akkor ne kommunikáljak vele, ne keressem a szemkontaktot se, ne beszéljek hozzá stb, csak fizikailag legyek jelen, tehát a biztonságérzet legyen meg, de ne menjek bele a "játékba". Ez azért sokat segített, bár nem teljesen szüntette meg a dolgot.
Szia! Nem tudsz vele mit csinálni, türelmesnek kell lenni. Hidd el nem vagy egyedül, nagyon sok gyerek ilyen még ebben a korban. Az en fiam 20 hónapos és még egyszer sem aludta at az ejszakat.
Probáld arra szoktatni hogy ha felkel akkor magatol igyon es aludjon vissza. Mindig ugyan oda tedd a poharát és hátha megszokja. Türelem.
A kislányom 18 hönaposan aludta át elóször az éjszakát, aztán szép fokozatosan javult a helyzet. Most lesz 2 éves, és mostmár 5-ből 4 éjszakát végigalszik. Előtte az első ébredése után vele aludtam a szobájában.
Szóval van, amire meg kell érni. Van aki 2 hetesen , van aki 3 évesen.
Persze, ha jön a baba, akkor valamit csinálni kell, mert szétszakadni nem fogsz tudni.
Sok sikert!
Ha ébred, inni kér? Mennyit? Sokat vagy csak éppen hogy, a szájához ér az innivaló és megnyugszik?
Mert az sem mindegy, hogy valóban szomjas, vagy megszokásból teszi. (Ha sokat iszik, ki kell vizsgáltatni, ha csak megszokás, le fog róla állni).
Nálunk is hasonló volt, mondjuk nem ébredt óránként, hanem éjjelente 3-4-szer. Cumi kellet, vagy pici víz. Ahogy bekerült a bölcsibe, szépen lassan megszűntek az ébredések. Ill. akkoriban került másik szobába, nemhogy rosszabb lett a helyzet, hanem javult is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!