Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a nagyobb gyerekénél a testvérféltékenység nagyon elhúzódott, és problémás volt?

Figyelt kérdés
4 éves a lányom, fél éves a kicsi. Eddig is voltak gondok, de egyre rosszabb, őt nem bántja, de engem folyton, szóval is, és tettekkel is. Próbálok mindent, sokat foglalkozom vele külön,elmegyünk kettesben sokszor ide-oda, türelmes vagyok, elmagyarázom neki a dolgokat, ha üt vagy rúg, akkor nagyon határozottam rászólok, hogy ezt nem, és akkor megy büntibe ( bár általában nem megy, csak rámvágja az ajtót). Én már totál kivagyok, nem hallgat rám, nem kedves, ha érte megyek az oviba nem is köszön szinte. Egyre mérgesebb vagyok rá, és emiatt folyton lelkiismeretfurdalásom van, hiszen kicsi még. Ördögi kör, mert én veszekszem, ő még rosszabb, és úgy érzem már sosem lesz jobb. Közben meg szeret, és szüksége van rám, éjszaka félálomban átjön, és bebújik mellém, és ha akar, tud nagyon aranyos lenni, csak egyre kevésbé akar. Adjon tanácsot aki tud, lesz ennek valaha vége? Nagyon kétségbe vagyok esve..
2014. nov. 28. 10:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem fogja még megérteni, mert ilyenkor hiába mondod, hogy ne, ez egy "ego-típus" kicsit sok idő van közöttük, ez sokat számít jelenleg. Próbálj egyszerre foglalkozni velük, vond be a 4 évest a kisebb gondozásában, hogy lássa, hogy fontos, és szükséged van rá :) Ha külön viszed el úgy nem biztos, hogy érzékelni fogja, mert tudja, hogy ott van a kisebb, és ha hazaértek, akkor tuti vele foglalkozol.
2014. dec. 7. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!