Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van köztetek olyan anyuka,...

Van köztetek olyan anyuka, akinek későn kezdett beszélni a gyermeke? Hány évesen, és utána mennyire tudta behozni a lemaradását?

Figyelt kérdés
2014. nov. 18. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:

3 évesen, de rögtön egész mondatokban

volt rokon aki 4 évesen szólalt meg először, hibátlanul, szép kerek mondatokban:)

2014. nov. 18. 22:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Pár hónap híján 3 éves volt, mikor elkezdett tő mondatokat mondani. Most 3,5 éves be nem áll a szája.
2014. nov. 18. 23:45
 3/7 anonim ***** válasza:

2,5 évesen szólalt meg, egyből kis mondatokban beszélt. viszont 3 éves kora után is echolált, sok betűt nem ejtett ki, zöngés-zöngétlen párokból csak egyiket használta. 3 évesen még idegenek számára érthetetlen volt a beszéde.

4 évesen mondták ki a kommunikációs zavart és a megkésett beszédfejlődést, zárójelben pedig diszlexia-diszgráfia gyanút. de ekkor már egész szépen beszélt, hatalmas szókinccsel, ezzel mondjuk nem is volt gond soha, választékosan beszél :)

most 5 éves, én nem látok vagyok hallok problémát, már az "r" is néha összejön, oviban szerintem sokkal szebben beszél mint sok gyerek :) logopédushoz heti 2x jár, szerinte iskolás korra az esetleges disz gyanút is "leküzdi"

2014. nov. 18. 23:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam még elsőben is ékezetek nélkül beszélt és felcserélte vagy visszafelé mondta a szótagokat( csak=kas, fa=af bőrönd=bórond stb) Súlyosan diszes lett, de harmadik osztályra tökéletesen beszélt. Nekünk azt mondták ne aggódjak ezen, az agyának más területei meg jobban fejlődnek s ez így is lehetett, mert mesésen rajzol.
2014. nov. 19. 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Saját példáról nem tudok beszámolni, de az unokanővérem kisfia kb. 3 és fél évesen kezdett beszélni, akkor is szavakban. Nagycsoportban is borzasztó pösze volt, pedig nem csak az ovis logopédushoz járt, hanem maszekba is kidobtak rá egy csomó pénzt. Egy évet visszafogták az oviban, és elküldték a szakértőibe. Ott logopédiai osztályt javasoltak neki, oda járt 4 évig. Most kezdte az 5. osztályt egy teljesen normális iskolában, és nincsenek gondjai, négyes, ötös tanuló.
2014. nov. 20. 22:43
 6/7 anonim ***** válasza:

3 éves koráig nem beszélt a fiam. Engem mindig idegesített, hogy a dr nő csak annyit mondott: "Fiú. 3 éves koráig ráér."

Az ovi aztán meghozta a beszélő kedvét (hogy a közösség ereje, vagy csak mert tényleg elmúlt 3, ki tudja), de az első hónapokban, rajtam kívül senki sem értette, sőt néha én sem. Most 5 éves. A hangjai elég tiszták (az r kivételével, az j), de még mindig szegényesebb a szókincse mint a kortársaié, nem tud olyan választékosan beszélni. 3 éves kora óta járunk logopédushoz, és most, hogy nagycsoportos már az oviban is kap heti 1 órát.

2014. nov. 24. 13:24
 7/7 anonim válasza:
Igen van! 3 évesen kezdett beszélni, de az oviban indult igazán "fejlődésnek". Amúgy én nem anyuka vagyok...
2014. dec. 4. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!