Mennyire gyakori az ilyen elmaradás?
Húgom kisfia december végén lesz 3 éves. lemaradt 1-2 dologban, ezért az ovit sem tudta elkezdeni. Még bölcsis. Egyáltalán nem jelzi, ha tele a pelenka. Ordít, ha öltözni kell, kínkeservesen lehet ráadni dolgokat. 2 éves kora után kezdett beszélni, és későn is kezdett járni.
Ez még normális vajon? Vagy valami baj lenne vele?
Amúgy okos kisfiú, mindent tud, mond.
Sokszor agresszív is kb kétéves korától, kedvenc szava a "bántom". Üt ver mindenkit akár tárgyakkal is.
Már kezdhette volna, be is van íratva.
A furcsa nekem az, hogy nem is jelzi. Azért ha maga alá tesz egy 3 éves gyermek, csak érzi, nem? És hiába kérdezzük, tagadja még akkor is, amikor már igen csak bűzölög.
Biztos be fog érni, mindenben egy kicsit lassabban. Csak azért tettem fel a kérdést, hogy gyakori-e hogy 3 évesen nem is jelzi a gyerek, hogy tele a pelenka, vagy épp kell neki menni wc-re.
semmi gond a gyerekkel. 3 éves nem szól ha maga alá csinál, hisz már okos, tudja, hogy a pelenka kényelmes, ha szólna, levennék róla.
szülői lustaság, hogy megvárják, hogy a gyerek maga utasítsa el, pedig erre is nevelni kell. ha levennék a szülők a pelenkát és türelmesen megtanítanák neki, hogy mit kell tenni, nyilván ő is szobatiszta lenne mint a legtöbb 3 éves...
2 éves kor után elkezdeni beszélni teljesen normális. enyém is 2,5 éves volt, nem maradt le semmiről emiatt.
ez az öltözés hiszti ez dackorszak, szerintem minden gyerek életében eljön :D mi voltunk már boltban pizsamában, na akkor jött rá, hogy mégiscsak jó öltözni, mert akkor nem nézik őt döbbenten :D
mikor kezdett járni? te mondod, hogy későn vagy valóban? mert 18-20 hónapos korig "kell", csak utána késő.
az erőszak, verekedés, szintén nem neveléstől lehet leginkább...
szóval szerintem a gyerekkel semmi gond, inkább a szülők lehetnek kicsik lusták :)
olvastam már pár kérdésedet a húgoddal kapcsolatban, szóval ennek fényében bátorkodtam ennyire kimondani a véleményem :)
Igen eléggé aggódok miatta...A szülei kórházban dolgoznak, esély sincs leszoktatni a gyereket a pelenkáról, hisz ő bölcsiben van, a kórházban estig műszak, vagy estétől reggelig...rengeteget dolgoznak.
Nekem még nincs gyerekem, mi is tervezünk, csak nem jön sajnos...:((
Azért kérdezek sokat, hogy tudjam :)
Talán megint kötelező lesz 3 éves kortól az óvoda jövőre. Ha már most kötelező lett volna, nem is tudta volna elkezdeni. Majd, valahogy jövő szeptemberig elhagyja a pelust. Reméljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!