Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Volt, hogy kikaptatok otthon,...

Volt, hogy kikaptatok otthon, ha olyat csináltatok? Hány éves korodig kaptál ki?

Figyelt kérdés

Nálunk a szülők elég szigorúak, ha rossz jegyet kapunk, vagy valami rosszat teszünk, akkor előfordul, hogy kikapunk anyutól.

3-an vagyunk fiú tesók, öcsém 10 éves, én 12, bátyám 14, vele fordult most elő, hogy pénzt lopott otthonról, és miután ez kiderült, lebukott, hát anyu nagyon megverte érte, szó szerint elfenekelte. Most is büntetésben van.

Szerintetek ez jogos?

2014. okt. 5. 20:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
60%

Aki nem akarja verni a gyerekét, amit egyébként a törvény büntet, az ne is fenyegesse veréssel.

Ha muszáj büntetnie, büntesse másképp.

Egyébként sok vallásos embert, gyakorló katolikusokat ismerek, egyikük se veri a gyerekeit. Az ember Isten képmása, ehhez méltóan kell vele bánni. És ha valaki beleolvas az evangéliumokba, abból azért kiviláglik, hogy a keresztények szemében a nő és a gyermek nagyon is ember.

2014. okt. 6. 15:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Az igazán hívő ember neveli a gyermekét. Ez azt jelenti, hogy nem vonja meg a fenyítéket, hogy ne faty legyen, hanem fiú, viszont ok nélkül nem ingerli, nem gerjeszti haragra. Mindkettő meg van írva a Bibliában.

És a hívő embernek minden ember érző lélek, a gyerek is és a nő is.

2014. okt. 8. 06:31
 13/13 anonim válasza:

Én nem tudom soha nem voltam rossz mégis össze vissza vertek minden nap majd mikor meg unták intézetbe adtak, de lehet így jobban jártam , ,,bár a sérülések be gyógyulnak a lélekben okozott kár soha ""

de már jobb lett egy szerető család akik be fogadtak mert nem lehetett gyerekük

2014. okt. 11. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!