Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Volt, hogy kikaptatok otthon,...

Volt, hogy kikaptatok otthon, ha olyat csináltatok? Hány éves korodig kaptál ki?

Figyelt kérdés

Nálunk a szülők elég szigorúak, ha rossz jegyet kapunk, vagy valami rosszat teszünk, akkor előfordul, hogy kikapunk anyutól.

3-an vagyunk fiú tesók, öcsém 10 éves, én 12, bátyám 14, vele fordult most elő, hogy pénzt lopott otthonról, és miután ez kiderült, lebukott, hát anyu nagyon megverte érte, szó szerint elfenekelte. Most is büntetésben van.

Szerintetek ez jogos?

2014. okt. 5. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én nő vagyok, de apától is, anyától is kikaptam, bár apa vert jobban.

Nem emlékszem meddig, talán 13-14 éves koromig.

2014. okt. 5. 20:33
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Valamilyen szinten jogos, mivel 14 évesen nem azon kéne járni az eszének, hogy pénzt lopjon otthonról. De a szülők hibája is, mert a gyerek minden viselkedése nevelés kérdése.
2014. okt. 5. 20:35
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
Soha nem ütöttek meg, nem is volt miért, mert normálisan, szeretetben neveltek.
2014. okt. 5. 21:58
 4/13 anonim ***** válasza:
19%

Semmilyen körülmények között nem normális dolog megütni egy gyereket. A szüleid alkalmatlansága azon is látszik, hogy a testvéred pénzt lopott tőlük. Ez az ő hibájuk.

Vallásosak a szüleid?

2014. okt. 5. 22:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Vallásosak miért?
2014. okt. 5. 22:33
 6/13 anonim ***** válasza:
28%
Vallásos emberek között divat az ilyesmi.
2014. okt. 5. 22:44
 7/13 A kérdező kommentje:
De miért?
2014. okt. 5. 23:01
 8/13 anonim ***** válasza:
54%
"Hagyományos" értékrend, érts: gyerek, nő nem ember.
2014. okt. 5. 23:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Értem
2014. okt. 5. 23:11
 10/13 anonim ***** válasza:
64%

Engem is volt, hogy megütöttek, és jogosan, mert megérdemeltem. Többet nem is csináltam olyat...

Van egy határ, amikor már a szép szó nem használ. Szerinted hányszor lehet eljátszani egy gyereknél, hogy "ne csináld ezt, mert kikapsz! Fejezd be légyszíves! Utoljára mondtam", stb..

Mit tanul ebből a gyerek? Ha rászólnak úgy se fog semmi se történni, akkor miért ne csinálhatná azt, amit csinál.

2014. okt. 6. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!