Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy szoktassam le a hisztiről...

Hogy szoktassam le a hisztiről 17hos fiamat?

Figyelt kérdés
Beteg volt igy nyilván lestem minden kérését és emiatt mégrosszabb lett a helyzet mint volt,olyanokat csinál pl hogy megáll előttünk és kapaszkodik a nadrágunkba(anya és apa) hogy vegyük fel ha nem tesszük iszonyu sirásban tör ki,elvörösödik,folyik könnye nyála,hátrafesziti magát szoval szerintem kimondottan hiszti és nem elég neki ha felvesszük aztán az ujjával mutatja hogy épp merre vigyük pl a villanykapcsolohoz hogfy azzal játszon vagy a hütőhöz a mágnesekhez vagy máshova és ha csak simán az ölünkbe vesszük és nem megyünk amerre mutat akkor ugyszintén elkezd orditani.amire még rászokott hogy odajön hozzánk megfogja a kezünket és vezet körbe a lakásban vagy az udvarra és ha nem megyünk vele hiába rángat akkor szintén ez a hisztis orditás és vergődés van.ugye felveszem én ha ugy van meg játszunk meg viszem sétálni de ő egész nap ezeket csinálja és nem lehet tőlle fözni vagy mosogatni mert kapaszkodik a combomba és ordit,volt igy valaki,hogy szokassam le?ha simán azt csináljuk hogy nem vesszük figyelembe a hisztit és nem engedünk neki hogy azt csináljuk amit ő akar az elég?mert probálok nem minden hisztire reagálni de akár fél oráig is képes sirni már öklendezett ugy megsajnáltam majdnem én is sirtam de az pl nem ér semmit ha beszélek hozzá hogy pl: anya elmosogat aztán megyünk játszani vagy ilyesmi,meg sem hallja.
2014. okt. 1. 13:47
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

Nem kell megsajnálni. Te szoktattad rá, hogy hisztivel mindent elér, hát használja, amit tanult. Erről csak következetesen lehet leszoktatni. Nem veszed figyelembe, és nem sajnálod meg, vagyis dehogynem, de nem mutatod. Rájön, hogy nem megy vele semmire, nem működik már a dolog, és abbahagyja.

Mi az, hogy a gyerek a villanykapcsolóval játszik???

2014. okt. 1. 13:56
 2/5 A kérdező kommentje:
fel-le kapcsolja a villanyt és nézi a körtét hogy most sikerült fel-le kapcsolnia
2014. okt. 1. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Ó, most kezdődik a dackorszak! :)

Nyugi, ne aggódj, ez normális, majd elmúlik. A lényeg, legyetek következetesek, idővel meg fogod találni, hogy mivel lehet kezelni a kisfiad hisztijeit. Nálunk 18 hósan kezdődött szinte egyik napról a másikra, most 27 hós és még nem múlt el. Vannak hullámvölgyek és vannak már hisztimentes napjaink is, sokszor tudom kezelni, néha még mindig nem az igazi. Egyébként sok függ attól is, hogy miért van a hiszti. Ha akar valamit, amit nem lehet, akkor nem vesszük figyelembe, majd ha megnyugodott, elmagyarázom neki, hogy pl. nem lehet minden legot megvenni a boltban és a többi. Ha a saját sikertelensége miatt van hiszti (ez a gyakoribb), akkor csak a nagy ölelés segít. Kitartás!

2014. okt. 1. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Légy"értetlen". Guggolj le hozzá, öleld meg, tereld el a figyelmét egy játékkal.

Lényeg, hogy kettőből választhat, az általad felkínált, földszinten zajló szórakozásból, vagy duzzoghat egyedül is.

2014. okt. 1. 17:10
 5/5 anonim válasza:
Egyedül neveltem hármasikreimet.Sose hagytam,hogy sirjon bàrmelyik is.Ùgy neveltem őket,hogy ne a villanykapcsoló,a hütö ès egyèb dolgokban leljèk örömüket.Mindig figyeltem ràjuk.Nem voltak felesleges hisztijeink.A lènyeg a nekik való èrdekes jàtèkokat kell kitalàlni.Festegetès,fejlesztö jàtèkok,sò liszt gyurma,amitől nem lesz baja ha megkostòlja.stb.
2016. ápr. 10. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!