Anyukák! Befolyásolta-e a mozgásfejlődést? Hogy szoktassam le a hisztiről?
fiam dettó!
most 7,5 hónapos,a napokban négykézlábra állt és már rugózik,de én is ettől tartottam,hiszen ő is nagyon sokat sír...csak én még fel sem tudom venni mindig mert van egy 2,5 évesem is,akit szintén el kell látnom!
Már kivagyok tőle,hogy 15-20 perceket van el csak,de nem tudok vele mit kezdeni...viszont most megnyugodtam,hogy azért haladgat:)
Nem hiszti, szeparációs szorongás a neve, élettani jelenség ennyi idős korban. A baba rájön, hogy te és ő külön test vagytok és fél egyedül, mivel még nincs időérzékelése, minden esetben, amikor kikerül anyukája bűvköréből, attól fél, hogy ez végleges, azért nem tudod letenni. Vedd fel, vagy légy ott mellette ilyenkor, ezzel nem rontod el, sőt, minél többet van kézben ilyenkor (illetve minél hamarabb reagálsz ezirányú vágyaira), annál hamarabb normalizálódik a helyzet, mert egy idő után a tapasztalatok alapján megtanulja, hogy mindig visszajössz érte.
Az, h sokat van kézben, bizonyos esetben még jót is tesz a mozgásfejlődésének, hiszen így szemtől szembe szembesül az agya a tanulandó mozgásformákkal, pl járással, üléssel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!