Hogy tűrtétek a vendégeket a baba körül? Hogyan befolyásolta a napirendjét? Gyakrabban kért enni? Nyűgös volt ha nyúzták? Tud a gyerek különbséget tenni, hogy kinél mit lehet?
Amikor még kicsik voltak a gyerekeim, ők a szobájukban voltak, a kiságyukban. A vendégek pedig a másik szobában. Csak akkor engedtem felvenni a babát, amikor ébren volt.
A rokonok-ismerősök ezt tudomásul vették. Aki nem volt hajlandó, azt nem engedtem be a gyerekhez.
Engem soha nem zavartak a látogató, söt örültem nekik.
Nálunk is van hálószobák, ahova letettem a babát aludni, és oda nem ment be senki akkor. Ha sírt bárki felvehette, gyömöszögethette.
Nem éreztem, hogy ez befolyásolna nála bármit is.
Söt ha valaki kezében bealudt akkor az a valaki mindig nagyon büszke és boldog volt.
èn soha nem gondoltam, hogy elrontanák, vagy bármi baja lenne azért mert egésznap kézben van a nagyiknál.
Az a felnőtt ember,aki nem érti meg hogy a babának aludnia kell,úgy fejlődik,azzal vmi gond van.Én elvinném a babát a közelükből,mondanám hogy alvás idő van,maradjanak,igyanak egy kávét,és máskor telefonáljanak oda,hogy alkalmas-e a látogatás.Mellesleg 6 hét gyermekágyas időszak,a nagy könyv szerint nem is szabadna látogatókat fogadni,utána is csak egyeztetéssel.Rázogatni nem hagynám,megmondanám hogy "Légy szíves ne rázogasd a gyerekemet!"
Ha sír,elvonulnék vele egy másik szobába,és ott szoptatnám meg.A te gyereked,le kell fektetned a szabályokat még idejében,nehogy a fejedre nőjenek a rokonok.Egyébként a kikapkodással 6 hetesen még nem ronthatod el,ha anyára van szüksége,akkor kapkodd csak ki nyugodtan,a manipulálás része majd 8-9 hósan kezdődik.
Én rosszul, pedig már mindjárt másfél éves a kisfiam. Tegnap is meg ma is reggel korán akartak jönni (tegnap fél 9- 9 körül, ma reggel 7-re). Szerencsére tegnap sikerült az óraállítás miatt meggyőzni őket, hogy később jöjjenek, aztán valami közbejött és még később értek ide. Ma is úgy kelett "taktikázni", hogy ne jöjjenek már ide reggel 7-re, mert a kisfiam reggel olyan éberen alszik már, mindenre felébred, meg amúgy is szörnyű alvó :(.
Már az is kizökkenti, hogyha apa hétvégén itthon van.
Ilyenkor meg borul minden sajnos. Most is elaludt az ölemben, de kb. 20 perc múlva felébredt, és fogalmam sincs mikor fog újra elaludni :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!