Normális ha 13 éves fiam még mindig bepisil?
Figyeld meg, hogy mikor pisil be. Tudom, hogy ez ekkora gyereknél nehézkes, de elalvás után 1-2 órával menb be hozzá, tedd be a kezed a popsija alá és érezni fogod.
Ha az alvás korai szakaszában pisil be, akkor pszichés oka van valószínűleg, ha hajnalban, akkor meg szervi.
Ettől függetlenül mindenképp keresd fel a háziorvost, csináltatni kell vizeletvizsgálatot stb és ha az nem mutat ki semmit, akkor pszichológust kell felkeresni!
Én is úgy gondolom, hogy nem normális, de ettől függetlenül nekem sincs ötletem sem, hogy mit lehetne tenni ellene. Nekem a 8 éves lányom szokott bepisilni éjjelente, természetesen ki van vizsgálva tetőtől talpig, testileg, lelkileg, mindene tökéletes, több orvos is mondta, hogy el sem hiszem, hogy mennyien szenvednek ettől a problémától. Ne aggódjak, majd el fog múlni, ha megérik az idegrendszere. Végülis nem aggódok, de azért nem bánnám, ha már vége lenne ennek a korszaknak. A férjem is sokáig bepisilt éjjel, nemrég mondta sógornőm, hogy emlékszik rá, hogy 13-14 éves korában is voltak balesetek.
Mi most a cseppcsengőt használjuk, 1 éve már próbáltuk, de még nem vált be, mert nem ébredt fel a sípolásra, most bízok benne, hogy hatásos lesz és végre száraz lenne minden éjjel.
Komoly ez a kérdés? Persze, hogy nem normális. Menjetek el a gyerekorvoshoz, el fog küldeni nefrológiára, laborba, külféle szervi okokat keresve. Ha ezeket kizárja, akkor jön a neurológia vagy pszichológus.
Eddig nem vizsgáltattad ki??? Ne halogasd, mert ha nagykorú lesz, nem biztos, hogy önszántából megteszi. Ráadásul beszűkül az élete, nem mer majd táborba menni, barátoknál (barátnőnél!!!) aludni, szorongó lesz, ha ugyan még nem az. Nem szabad tovább várni, már eddig sem lett volna szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!