Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lelki okai is lehetnek hogy a...

Lelki okai is lehetnek hogy a fiam bepisil az oviban?

Figyelt kérdés

Egyzserűen nem értem miért pisilt már be harmadszorra is a fiam az oviban. A nadrágja és alatta a nejlonharisnyája is teljesen átázott, nem győzök váltásruhát vinni a benti csomagjába. Ha így megy tovább, nem járhat az oviba, mert azt mondják rá, hogy nem szobatiszta. Kakival semmi probléma és ráadásul más gyerekével is már előfordult ilyen, de őket nem fenyegedték meg vele, viszont minket igen hogy elküldik a fiam. Igenis köteles felvenni az ovi a gyerekemet, ha körzetébe tartozunk!

Ugye nem bocsálthatják el a gyermekekmet?

2011. febr. 21. 10:36
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*gyermekemet
2011. febr. 21. 10:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen,lehet lelki oka is, de akár el is játszhatja az időt..

Ha már jár oviba, nem zárhatják ki. Fenyegetőzni meg főleg nem lehet(ne) emiatt. Én óvónőként dolgoztam, megesett, hogy egyik-másik (főleg kiscsoportosokra jellemző) bepisilt játék vagy alvás közben. Nem csináltunk soha ügyet belőle, hisz megszégyeníteni nem szabad emiatt a gyereket és csak negatív hatása lehet. A dadus néni segített nekik átöltözni, lehúzta az ágyneműt, a ruhákat és a többi holmit hazaküldtük kimosni. Több szó nem esett róla...

Az óvodába lépés nagy változást hoz a kicsik életébe. Ők més nem tudják szavakba önteni a félelmeiket, szorongásukat, így sokszor testi panaszok formájában, ill. kis visszaesés formájában törnek felszínre.

2011. febr. 21. 10:43
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy tudom, hogy betöltött 5 éves kortól kötelesek felvenni a gyereket a körzetes oviba, addig csak akkor, ha van hely, és megfelel a követelményeknek (pl. szobatiszta). Bölcsi nincs a közelben? Ott biztos nem lenne ez gond.
2011. febr. 21. 10:44
 4/12 A kérdező kommentje:
A bölcsi az egy kicsit messzebb van kb. + 10 perc gyalog, de ott nagyon sok gyerek várakozik, hogy felvegyék. nem sokára betölti az ötöt, tehát akkor nem küldhetik el az oviból?
2011. febr. 21. 10:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha már felvették, nem tehetik ki... óvónő
2011. febr. 21. 10:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyébként 5 évesen nem is mehetne bölcsibe...
2011. febr. 21. 11:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Most kezdett oviba járni? Nem tehetik ki ne aggódj. Az én lányom is csinált ilyet, ezzel akarta elérni, hogy ő is itthon maradhasson mint a pelenkás kishúga. 1-2 hét alatt megoldódott a probléma. Sok váltóruhát készíts, szépen átöltöztetik és kész. Esetleg játszd el vele hogy mi történik az oviban (egy macival de ne róla szóljon a történet) és mit csinál a maci ha pisilnie kell, (nálunk bevált) ki fogja bökni mi a baj, hidd el csak ne dikertbe kérdezd.
2011. febr. 21. 11:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Már egy éve ját, csak most az ovónője elmet szülni és most másik van helyette. lehet hogy ezért jelentkezett nála.
2011. febr. 21. 11:55
 9/12 TKI Ibolya ***** válasza:

Szerintem járj utána a dolognak.Ne szidd le szegényt ez tuti lelki probléma méghozzá lehet hogy az új óvónéni miatt.

Az én lányom nagy csoportban hányingerrel és köröm rágással küzdött.Elvittem nevelési tanácsadóba mire kiderült hogy az óvónénivel olyan nagyon elfajultak a nézeteltérései hogy ez hozta ki belőle.Ő is mondta nekem hogy anya az óvónéni mindig kiabál velem és utál .Én be is mentem sz oviba de az óvónő mindent tagadott.Végül persze minden kiderült!Már másodikos de a mai napig emlegeti az óvónő viselt dolgait.Ja és még elsőben is előfordul hogy bepisilnek a gyerekek.Emiatt nem zárhatják ki a gyereket ha már egyszer felvették.Beszélj az óvoda vezetővel a problémádról ha az óvónénivel nem tudtok dűlőre jutni.

2011. febr. 21. 13:29
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Az kizárt, hogy egyszerűen nem figyel és nem megy el pisilni, amikor a többiek?
2011. febr. 21. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!