Miért pisil be? Miért van az, hogy amúgy fél éve (szeptemberben kezdte az ovit) szobatiszta fiam két hete folyamatosan éjjel bepisil?
Nem jó az az óvoda másik után kéne nézni...
Egy gyereknek az is trauma lehet amire egy felnött nem is gondolná! Például a tömegközlekedés a buszok a zajok a sok mogorva vagy alljasképü felnött ember, rendkivül sokmindentöl félhet ami neki eddig ismeretlen volt!
Kicsit többet kellene vele amúgy foglalkozni, játszani az önbizalmát növelni..
Talán ez segíthet..
Igenis lehet az óvoda. Én is pont így voltam gyerekkoromban. Aztán felmondott az óvó néni, jött egy másik, és a probléma magától megoldódott.
Én már nem emlékszem, de anyu azt mondta, hogy nem voltam hajlandó róla beszélni egyáltalán, így nem nagyon tudott segíteni rajtam. Nehéz dió.
Ha az óvodára tippelsz az egy viszonylag egyszerű pszichológiai teszttel kideríthető. Csupán az eszköz igénye nagy. A neve világjáték. Gyakorlatilag arról szól, hogy létrehozol egy játékteret a gyermeked számára ami pontos mása a környezetének. Ez esetben hasonlítson az óvodára. Nem kell persze minimakettet készíteni a gyereknek nagy fantáziája van. Csak az elosztás legyen hasonló, meg néhány dolog benne. Ja és tudasd a gyerekkel, hogy ez az óvoda. És most ezzel fogtok játszani. Az óvónéniket és a gyerekeket bábuk szimbolizálják, ( a barbitól a medvéig bármi jó ami a gyerek számára is megfelelő szimbólum), legyen egy bábú ami őt szimbolizálja. Az első alkalommal ismerkedik vele. De utána más, kifogja vetíteni a problémákat ha van. A gyerek játékából illetve rajzából nagyon sok mindent le lehet szűrni. Gyakorlatilag ennyi idős kórban csak abból, mivel a szókincs és a kifejezőkészség verbális változata még nem olyan fejlett, hogy probléma megoldásra alkalmas legyen. Figyeld meg a játékát vagy 3x 4x és ha bármi negatívumot tapasztalsz, akkor írd meg azt. Természetesen,ha másra tippelsz akkor arra is hasonlóan el lehet készíteni az adott játékot. Privátban is nagyon szívesen segítek , ha kell.
Gyógypedagógus-pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!