A fiam 6 és fél éves. Szeptemberben megy iskolába, csak egy kicsit eleven. Jól tettem?
szia
az iskolaérettségnek csak az egyik kritériuma az észbeli képesség-szerintem 1 év alatt még nagyon sokat fejlődik-pláne egy nagy mozgásigényű -fiú.valszinű,h azért akarják tanácsadóba küldeni,mert nem tudtatok az óvónőkkel közös álláspontra jutni.én mindig javasoltam az1 év ráhúzást-de nem akarlak megingatni.. az az év nem veszteség-hanem nyereség-még1 év játék,ami után majd 20évig még tanulhat szegény.az az év megalapozza önbizalmát,sokkal kitartóbb lesz 1-1 feladatban,megtanulhatja jobban levezetni a feszültséget. a döntés mindig az anyáé-de javaslom,h fogadd el a szakemberek tanácsát!-ja...pl.monotónia-tűrés tesztet is csináltak,v csak matek feladatok voltak?
üdv.egy óvónéni
Szerintem is jól tetted hogy iskolába küldöd. Az én unokatesóm is ilyen volt. Az oviba ha mesélt az ovónéni ő egy idő után elkezdett ficánkolni, fintorokat vágni, nézelődni, de ha szóltak neki hogy akkor mesélje el mit hallott szóról szóra elmesélte. Csak már unatkozott.
Félt is az anyukája hogy mi lesz vele az iskolában. Semmi nem lett. Végigülte a 45 percet, néha izgett mozgott de kibírható volt. Talán azt hiszem egy kevés ideig azért hordta az anyukája a nevelési tanácsadóba párhuzamosan a sulival. De aztán most ugyanolyan átlagos 15 éves kamasz mint bárki más.
Van gyerek egyébként aki szörnyű élményként éli meg ha újra kell neki járnia a nagycsoportot, pláne ha már meg lett neki mondva hogy iskolába megy. Hiszen a társaitól el kell szakadnia, minden új lesz, meg unatkozik.
Szerintem ha most 6 és fél éves nyugodtan mehet suliba, pláne az eredmények alapján.
Írd majd meg a teszt eredményét!
Jaj, nem a teszt eredményét hanem hogy mit mondtak a nevelésiben.
Nem gázolnak a gyerek lelkivilágába szerintem, csak magyarázd majd el neki ha menni kell, hogy miért mentek stb.
Ott általában játszanak, beszélgetnek ilyesmi és kedvesek szoktak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!