Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A fiam 6 és fél éves. Szeptemb...

A fiam 6 és fél éves. Szeptemberben megy iskolába, csak egy kicsit eleven. Jól tettem?

Figyelt kérdés
Mások szerint még korai volt.Az izgö-mozgósága miatt.Amúgy eszes gyerek mert megyei szintü verseny 2dik helyezettje lett,csak nagyon akaratos.Az iskola megváltoztathatja?
2008. júl. 29. 20:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.
2008. júl. 29. 21:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2008. júl. 30. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Jól tetted. Az óvodába valószínűleg unatkozna vagy még rosszabb lenne. Ha okos az iskolába jól el lesz lefoglalja tanulás, az meg nem baj ha szeret irányítani.
2008. júl. 30. 23:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Továbbfejlesztésre akarják küldeni.Mivel örökmozgó.De én mint szülö tudom,hogy nincs szüksége rá.A nevelési tanácsadóba mikor iskola éretségi vizsgálatra vittük,a matek feladatok majd 90%os volt.30 prec után ,igaz a madárcsicsergés fontosabb volt,és ezzel indokolzák,hogy menjen továbfejl-re!Én nem értem ezzel nem gázolnak a gyerek lelkivilágába???
2008. júl. 31. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

szia

az iskolaérettségnek csak az egyik kritériuma az észbeli képesség-szerintem 1 év alatt még nagyon sokat fejlődik-pláne egy nagy mozgásigényű -fiú.valszinű,h azért akarják tanácsadóba küldeni,mert nem tudtatok az óvónőkkel közös álláspontra jutni.én mindig javasoltam az1 év ráhúzást-de nem akarlak megingatni.. az az év nem veszteség-hanem nyereség-még1 év játék,ami után majd 20évig még tanulhat szegény.az az év megalapozza önbizalmát,sokkal kitartóbb lesz 1-1 feladatban,megtanulhatja jobban levezetni a feszültséget. a döntés mindig az anyáé-de javaslom,h fogadd el a szakemberek tanácsát!-ja...pl.monotónia-tűrés tesztet is csináltak,v csak matek feladatok voltak?

üdv.egy óvónéni

2008. aug. 8. 20:20
 6/10 A kérdező kommentje:
A teszt jó lett.Csak mint írtam nem üli végig a 45 percet.De úgy gondolom,hogy ez minden elsöbe kerülő gyereknek furcsa.Már most gonddban vagyok,talán rosszul tettem?De ismerve a fiamat,amit már megtanult egyszer tuti hogy nem fogja az érdeklödését felkelteni.Vagyis szerintem a magatartásán rontana,mert akkor nem azzal foglalkozna amivel kéne.Most a nyár alatt sokat komolyodott.Nem olyan szeleburdi és eljátszik órákon át szó nélkül.Érdekli a számok világa,és az írás.Néha nem ismerek rá!Remélem ,hogy a suliba is fogja érdekelni,mivel ott minden új lesz.Várja és ennek örülök!Köszönöm a választ!Majd megírom mit mondtak a nevelésiben 18-án.
2008. aug. 9. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is jól tetted hogy iskolába küldöd. Az én unokatesóm is ilyen volt. Az oviba ha mesélt az ovónéni ő egy idő után elkezdett ficánkolni, fintorokat vágni, nézelődni, de ha szóltak neki hogy akkor mesélje el mit hallott szóról szóra elmesélte. Csak már unatkozott.

Félt is az anyukája hogy mi lesz vele az iskolában. Semmi nem lett. Végigülte a 45 percet, néha izgett mozgott de kibírható volt. Talán azt hiszem egy kevés ideig azért hordta az anyukája a nevelési tanácsadóba párhuzamosan a sulival. De aztán most ugyanolyan átlagos 15 éves kamasz mint bárki más.

Van gyerek egyébként aki szörnyű élményként éli meg ha újra kell neki járnia a nagycsoportot, pláne ha már meg lett neki mondva hogy iskolába megy. Hiszen a társaitól el kell szakadnia, minden új lesz, meg unatkozik.

Szerintem ha most 6 és fél éves nyugodtan mehet suliba, pláne az eredmények alapján.

Írd majd meg a teszt eredményét!

2008. aug. 10. 18:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Jaj, nem a teszt eredményét hanem hogy mit mondtak a nevelésiben.

Nem gázolnak a gyerek lelkivilágába szerintem, csak magyarázd majd el neki ha menni kell, hogy miért mentek stb.

Ott általában játszanak, beszélgetnek ilyesmi és kedvesek szoktak lenni.

2008. aug. 10. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást,minden hozzászólás nagyon fontos számomra.Mivel mint minden szülő a legjobbat szeretném a gyerekemnek én is,és biztos akarok lenni a dolgomba,hogy nem rosszat teszek vele.Majd megírom jövő hétfőn kell mennünk.
2008. aug. 11. 19:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Voltunk a nevelésiben.Jó híreim vannak.Ott is javasolták a sulit!!!33%nött az eredménye.Nagyon örülök neki,bár azért volt egy dolog amire felhívták a figyelmemet.Az pedig az írás,azzal elképzelhető hogy gondok lesznek,mivel nem áll rá még rendesen a keze.De a magatartása a matek,magyar nagyon jó.Épp amitől nagyon tartottam (magatartás ),már most 6 hónap elteltével nagyon sokat javult.Így most már nyugodt szívvel kezdjük a sulit!
2008. aug. 18. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!