Milyen idős korban vagy mennyi tünet után kapják meg a gyerekek az autizmus állapotot? (olyan válaszolokat szeretnék aki ért hozzá vagy a gyermeke ezen állapotú)
bizottság elé szerintem ráérsz 4 éves kora körül elvinni, akkor biztosan megállítható már, illetve kizárható.
mi 2 évesen a korai fejlesztőbe mentünk, ott pszichiáter és logopédus vizsgálta játékos formában. 3 éves korában kontroll, akkor bizonytalan voltak benne, nagyon a határon van.
4 éves korban csinálták meg a teszteket, amin "átment", tehát kizárták az autizmust, ugyanakkor autisztikus tünetei vannak a gyereknek.
részemről itt befejeztem, 2 évig kapott terápiát autizmusra, egyéb fejlesztésekre jártunk. mindenki azt mondja, hogy nem autista, csak más, furcsa kis egyéniség.
na meg nálunk csak 1 területet érint, így végképp ki van zárva az autizmus, de azon az egy területen nagyon tipikusak a tünetek :)
Az én kisfiam is 2 évesen kapta az "pervazív fejlődési zavar" diagnózist, azonban elmondták, hogy autista és ilyen kicsi korban először ezt a diagnózist adják írásba. Sajnos nem tévedtek, azóta már hivatalosan is megkapta az autizmus diagnózist. Azonban az első diagnózis után 2 évesen azonnal elkezdtük a korai fejlesztést, és a terápiákat.
Minél korábban kezdődik a fejlesztés, annál többet lehet segíteni a gyermeken. A "plaszticitás" kori fejlesztések később szinte pótolhatatlanok.
két-három évesen tudják diagnosztizálni vagy kizárni biztosra, előtte még akár ki is nőheti a tüneteket, változhat, legfeljebb gyanút tudnak megállapítani. De ha úgy érzed gond van fejlesztésre hordhatod természetesen. Hogy a gondozók mit mondanak az nem biztos vélemény, rám kb 13 éves koromig mondta mindenki hogy csak különc vagyok, aztán kiderült hogy ja nem, autista.
A repkedés előfordul sok gyereknél ilyen korban de 1-2 év alatt kinövik, és teljesen normálisak. És a kisgyerekek között az se ritka hogy nehezen viseljék ha valami nem úgy történik ahogy akarták, vagy hogy nem figyelnek. De ennyi idősen sajnos még nem lehet megállapítani semmit.
Amennyi baromságot leírtok, szerintem én autista lehettem. :D
Ne piszkáld a kölyköt, majd kinövi. Szeresd, adj meg neki mindent, aztán kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!