Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A lányom kikészíti a barátnőme...

A lányom kikészíti a barátnőmet a szeretetével, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A 9 éves lányom első pillanattól kezdve, mikor még be sem mutattam őket egymásnak, úgy tekintette, hogy új anyukája van és látszik rajta, hogy ezt véresen komolyan gondolja. Teljesen ártalmatlan dolgokért hívja fel, naponta többször, de ez a legdurvább, alapvetően csak túlzottan családtagként kezeli. A barátnőmnek nincs gyereke és még nem is tartunk ott, hogy akár csak felmerülhetne a téma, így fura neki a szituáció. Félreértés ne essék, nincs baja a lányommal, egyszerűen csak kellemetlen, ez remélem érthető. Nyilván a lányommal kell beszélni, de az a kérdés, hogy hogyan, hiszen a maga nemében semmi rosszat nem tett és attól is félek, hogy nagy törést jelentene neki, ha megtudná, hogy olyan formában nem kölcsönös az imádata.
2014. aug. 25. 11:31
 1/9 anonim válasza:

Hű, fogós kérdést tettél fel. Nem vagyok szülő, sőt, még messze vagyok így 18 évesen ettől, de igyekszem hasznos választ adni: próbáld meg valahogy finoman előhozni a családi kapcsolatok témát, ha lerajzolja a családját, és a barátnőd rajta van, kérdezz rá a miértjére, hogyanjára, kérdezd meg, hogy tudja-e, mitől lesz valaki az ember szülője, beszélgess vele arról, mi a különbség a család és a barátság fogalma között; és nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de gondolom, elgondolkoztál azon, miért őt tartja az "új anyukájának". Nincs köztetek túl nagy korkülönbség esetleg?

Remélem, egy kicsit tudtam segíteni, azért biztos, hogy közelebb vagyok a "gyerekséghez", mint te :)

2014. aug. 26. 02:36
 2/9 anonim ***** válasza:
bocsi,hogy megkérdezem,de mit tud ez a lány-amit te nem?egy ekkora kislánynak még nincsenek olyan jellegű titkai,amit esetleg veled nem merne megbeszélni(néha pl a pasi dolgokat könnyebben mondják el idegennek)-de ő még kicsi ehhez.mi lenne,ha megbeszélnétek egy bizonyos napot -ez lenne a ....nap(nem tudom a nevét)-és ekkor lehetne vele-fagyizás,telefon..stb.beszéld meg a kislánnyal,hogy ő sem ér rá mindig,dolgozik,családja van..stb.és mit mond a barátnőd-zavarja,vagy udvariasságból nem meri mondani?
2014. aug. 27. 12:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, ez a gond, részéről nincs kötődés, amiért nyilván nem lehet hibáztatni.

A lányom pedig azért érez így, mert édesanyámon kívül nem volt még felnőtt nő az életében, a feleségemre pedig nem emlékezhet. Mindkettőjüket teljesen meg lehet érteni, ez a baj. A párom nem szeretne anyja helyett anyja lenni, a lányom pedig nem tehet az érzéseiről.

2014. aug. 27. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok-bocsi ,félreértettem.itt annyira az anyukák irnak,hogy azt hittem,te is az vagy.arra gondoltam,h van egy kislányod-és a legjobb barátnőddel történt a szitu.na -igy teljesen más.nagyon sajnálom-nem irtad,hogy nincs anyukája.akkor viszont érthető.én először a barátnőddel beszélnék,h mennyire zavarja a történet-és a kislánnyal is,hogy inkább először téged hivjon-és,ha olyan dolog,amit nem tudtok megbeszélni,akkor őt.nincs esetleg más nő a környezetben-aki esetleg szóba jöhet?keresztanyu,osztályfőnök,barátok anyukája?
2014. aug. 28. 11:40
 5/9 Lebannen válasza:
Egy gyereknek anyukára van szüksége. Ez azt hiszem egyértelmű. Vagy te szerzel egyet neki, vagy ő keres magának. Ez utóbbi van folyamatban. A gyerekek amúgy nagyon okosak. Szépen magyarázd el a helyzetet, kezeld egyenrangú partnerként. Kérdezd meg a véleményét, az érzéseit. Együtt oldjátok meg a problémát.
2014. aug. 29. 11:40
 6/9 Medvi ***** válasza:
Bocs, hogy ezt írom, de szerintem nem a kislányoddal van a gond, hanem a barátnőddel. A gyerek reakciója ebben a helyzetben természetes. A barátnőddel kellene tisztázni, hogy mit akar tőletek, milyen távra tervez, mert ha csak futó kaland vagy neki akkor nem csoda, ha nem akar a lányoddal kapcsolatba kerülni, de ha hosszú távra tervez, akkor vegye megtiszteltetésnek a gyerek bizalmát és éljen vele, ha jót akar mindannyiótoknak.
2014. aug. 29. 16:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Az a baj utolsó, hogy még annyira az elején vagyunk a kapcsolatnak, hogy még mi sem tudjuk, hogy hosszú vagy rövid távú lesz. Tehát még az összeköltözés sincs tervben, egyszerűen csak élvezzük az egymással töltött időt. Ha másképp lenne, teljesen egyetértenék veled és fel sem tettem volna a kérdést.
2014. aug. 29. 16:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Még valami, abban is igazad van, hogy büszkén kell fogadni az ilyen bizalmat, de más egyik napról a másikra pótanyává válni. A barátnőm nem viszolyog a lányomtól, tényleg szépen elvannak, csak az jött hirtelen, hogy a lányomnak komolyabb tervei, elvárásai, vagy nehéz megfogalmazni, hogy milyen érzései vannak felé, mint nekem. Ez nem azt jelenti, hogy nekem nincsenek, csak alakulnak épp.
2014. aug. 29. 16:27
 9/9 Medvi ***** válasza:
Értem. Lehet, hogy picit elsietted a bemutatást, de ez most már lényegtelen. Nem unatkozik a kislányod így nyáridőben túl sokat? Szerintem mondd el a barátnődnek, hogy mit érez iránta a kislány és ennek mi az oka, és azt is, hogy ne ijedjen meg tőle, próbálja lazán kezelni a dolgot, vagy ha tényleg zavarja egy kérdés vagy telefonhívás akkor rövid úton irányítsa hozzád a gyereket, pl " Ne haragudj, én most ebben nem tudok segíteni neked, de szerintem apukáddal jobban meg tudnád beszélni, szóltál már neki erről a dologról?" stb. Szerintem a kislányt csak összezavarnád, ha nála kezdenéd el a változtatást, esetleg annyit mondhatnál neki, hogy egy nap max egyszer hívja föl esetleg megbeszélt időpontban, mert nem ér rá egész nap vele társalogni, dolgozik, tanul, nemtommicsinál... Talán ha megkezdődik az iskola akkor kevesebb ideje lesz a kislányodnak is telefonálgatni, és többet lesz a barátaival.
2014. aug. 30. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!