A 17 hónapos fiam a falba veri a fejét. Mit csináljak?
Szia!
Az én kisfiam is a falba veregette a fejét,és olyankor semmivel nem tudtam elvonni a figyelmét,ha elvettem onnan akkor visszament és folytatta.
Egy párszor mikor már nagyon meguntam,akkor otthagytam,úgy hogy azt higgye nem látom mit csinál,és egy idő után elhagyta ezt a rossz szokást.
Sztem ez 1 alig másfél éves gyereknél nem normális. (Mivel 2 éves korban alakul ki az éntudat) Szóvl nem hoiszem, hogy ez tudatos lenne.
Nem akarok hülyeséget diagnosztizálni, de nemrég olvastam a Tourette-szindrómás (Turet)gyerekekről, bár az 10 éves kor körül gyakori. Ez egy idegrendzseri apró rendellenesség (hormonalulműködés), és ált. kinövik, csak hülyén néz ki, ha csinálják. Szval pont a fej falbaverést is említik. Sztem érdemes odafigyelni, vagy gyerekorvosnál rákérdezni, ha már túl gyakori.
Nem tudom,szerintem nem kellene rá hagyni.
Nekem 4 ismerösöm van aki gyereként a fejét a falba verte vagy hintázot utána mikor felnőtek ugyan ugy folytaták egy 22 éves lányrol van szó egy 26 éves lányrol ,20 éves autistárol és ez egy 32 éves öngyilkos férfiröl.
Felnőt emberek és még mindig csinálájak ,eből ketten korházba is kerülütek ez miatt egy öngyilkos lett a másik meg beteg ,ugy hogy szerintem ez kicsit se normális.
Érdekes dolgokat írtok ide "hagyd rá".Szerintem nem kellene rá hagyni most tudsz neki segititeni vid el szakemberhez hogy mi baja lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!