A 17 hónapos fiam a falba veri a fejét. Mit csináljak?
szerintem hagyd rá, de ne engedj neki, amikor az öcsém pici volt,ha vmi nem tetszett neki, addig hergelte saját magát míg hányt,eleinte anyu kétségbe volt esve, aztán mikor megint vmi neki nem tetsző dolog történt,már mondta is,hogy -Akkor hányok!
mire anyu:akkor hányjál kisfiam..
egy pár alkalom után tesóm abbahagyta,mert rájött,hogy nem jött be ez a zsarolási módszer.
Ha elkezdi, menj ki és hagyd magára - ugyanis attól nem lesz baja, hogy veri a fejét a falba, ezzel csak teged akar manipulálni, mert látja, hogy megijedsz.
Ha utánna fájlalja a fejét, akkor nem ápolni kell, hanem megmondani neki, hogy te akartad, te verted a fejed a falba. HA nem tetszik, akkor máskor ne csináld.
Csak addig fogja csinálni, amig ezzel téged zsarolhat, ha nem figyelsz rá, illetve utánna nem sajnálgatod, akkor rájön, hogy az ilyen magatartással csak neki lesz rossz, es abba fogja hagyni.
(Négy gyerekes anyuka)
Nálunk nem zsarolásból csinálták, egyszerűen tetszett nekik, hogy frászt kapok.
Csak annyira ütögették, -gondolom- hogy ne fájjon, mert közben néztek rám és nevetgéltek.
Amikor leálltam, -az aggódással, rövid idő múlva ők is.
bocs az offért, de utolsó annyira szépet írt, szval nem is tudom ,hogy fogalmazzak, de az annyira tetszett.
a többi is jó megoldás természetesen
Én írtam.
Ez a hiszti kezelésének az egyik módja,ezen kívül még van sokféle.Tévében is volt már egy gyereknevelős műsorban-Vásott kölykök,ha valaki emlékszik rá-,én is szoktam néha csinálni,bár nálunk ilyen durva hisztik nincsenek.Általában bejön.
Köszönöm szépen a válaszokat!! Remélem beválik.
Kösz mégegyszer!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!