Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mikor kezd beszélni a kisgyerek?

Mikor kezd beszélni a kisgyerek?

Figyelt kérdés
Kisfiam két éves három hónapos és az apán és a nemen kívül mást nem mond, csak annyit, hogy tátátátátá. Más gyereke már folyékonyan beszél. Enyémmel gond lehet, azért nem?
2014. aug. 13. 23:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
A fiúk többsége későn tanul meg beszélni ne aggódj! Aggodalomra akkor van gond ha elmúlt három éves és még mindig nem beszél, nekem 3 lányom és egy fiam van, a kisfiam egy éves, ő mondja: anya, apa, baba, tete, tütü, mama, bubu(kutyánk)
2014. aug. 13. 23:29
 2/11 anonim ***** válasza:

A gyerekek máshogyan fejlődnek, a fiúk pedig általában később tanulnak meg beszélni. Az én fiam 2 éves és 2 hónapos, ő már 4-5 szavas mondatokat mond és ragoz, de azt meg kell mondjam, hogy azóta lódult meg nagyon a beszédfejlődése, hogy családi napközibe jár (2 hónapja). Előtte csak szavakat mondott (mondjuk viszonylag sokat), de azóta nagyon sokat fejlődött és fejlődik napról napra.

Azt gondolom nincs semmi gond a fiaddal, ő később fog elkezdeni beszélni és kész.

2014. aug. 14. 08:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Félelmetes ez, mert nekem ő a negyedik és a többi ilyenkor már beszélt. :(
2014. aug. 14. 09:59
 4/11 anonim ***** válasza:

Ne pánikolj rá, az a legrosszabb, amit tehetsz!

Kérdésedre válaszolva, barátnőm kisöccse szeptemberben lesz 2 éves és annyit mond, hogy "nem, zsizsa, oda" meg a neveinket, de jól hangsúlyoz, amikor felkelt és megtudakolta, hogy ott vagyok-e még, mindenki értette :D

2014. aug. 14. 18:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Valóban igaz, hogy nem egyforma a beszédfejlődés ritmusa, és az is, hogy a fiúk lassabban kezdenek beszélni, de ebben a korban akkor is több szavának kéne már lennie. Ettől persze lehet, hogy már a jövő héten belelendül, és utoléri a többieket, tényleg nagyon változó. Te is sokat tudsz segíteni neki: beszélj hozzá lassan, egyszerű mondatokban, lehetőleg úgy, hogy lássa közben a szádat. Mondókázz vele, főleg azok jók, amiket közben el lehet mutogatni, mert ez a része neki is menni fog. Nézegessetek képeskönyvet (ha megül annyi ideig, és figyel), mondd el neki, hogy mit lát a képen, esetleg kérd meg, hogy ő mutassa, hol van pl. a kutya. Nagyon jók a hangutánzó szavak: mit mond a (képen látható) cica? miáu; mit mondd a csacsi? iá-iá. Sokat segít a mozgás is. Figyelj arra, hogy ő megérti-e, amit mondasz neki, egyszerű utasításokat tud-e követni. Ha igen, akkor nagy baj nem lehet.
2014. aug. 14. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Nagyon változó, de ennyi idősen ez tényleg kevés. Nem baj, ha nem beszél még mondatokban, de azért már olyan 10-20 szót mindenképp kéne mondania, és a halandzsáznia is változatosabban kéne. Többféle gond is állhat a háttérben, én a helyedben mindenképp megmutatnám szakembernek.
2014. aug. 14. 23:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Szakember eldönti, hogy kell e vele foglalkozni, vagy nem. Ha más tünete nincsen, beszedertese jo, hallása rendben, szociabilis, nincsenek furcsasagai, genetikai vonalon elicirdul késői beszed, akkor nem kell aggódnod. Az Alexandra könyvesboltban vannak olyan képeskönyvek, amiben rendes Fényképek vannak, nem gagyi rajzok, abbol remekül lehet tanítgatni.
2014. aug. 15. 07:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Kisfiam 2 és fél éves. Kb 5 szava van, meg állathangokat utánoz. Szeptembertől viszem a nevelési tanácsadóba logopédusoz beszédindításra.

Mondjuk nem tudom ha nekem nem beszél, neki miért fog, de remélem segít majd.

2014. aug. 15. 21:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam úgy ment oviba 3 évesen, hogy szinte csak babanyelven halandzsázott, néhány érthető szava volt csak. Most 3,5 éves és már mindent mond.
2014. aug. 15. 22:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Teljesen változó, van aki másfél évesen kezdi, míg más gyerekek 3 évesen, mindkettő "normális"
2014. aug. 15. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!