Mikor kezd beszélni a kisgyerek?
A gyerekek máshogyan fejlődnek, a fiúk pedig általában később tanulnak meg beszélni. Az én fiam 2 éves és 2 hónapos, ő már 4-5 szavas mondatokat mond és ragoz, de azt meg kell mondjam, hogy azóta lódult meg nagyon a beszédfejlődése, hogy családi napközibe jár (2 hónapja). Előtte csak szavakat mondott (mondjuk viszonylag sokat), de azóta nagyon sokat fejlődött és fejlődik napról napra.
Azt gondolom nincs semmi gond a fiaddal, ő később fog elkezdeni beszélni és kész.
Ne pánikolj rá, az a legrosszabb, amit tehetsz!
Kérdésedre válaszolva, barátnőm kisöccse szeptemberben lesz 2 éves és annyit mond, hogy "nem, zsizsa, oda" meg a neveinket, de jól hangsúlyoz, amikor felkelt és megtudakolta, hogy ott vagyok-e még, mindenki értette :D
Kisfiam 2 és fél éves. Kb 5 szava van, meg állathangokat utánoz. Szeptembertől viszem a nevelési tanácsadóba logopédusoz beszédindításra.
Mondjuk nem tudom ha nekem nem beszél, neki miért fog, de remélem segít majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!