Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A lányom csak pénzért ad enni...

A lányom csak pénzért ad enni a páromnak, ő meg készségesen fizet neki. Hogy beszéljem meg velük, hogy ez helytelen?

Figyelt kérdés
A lányon 17 éves és szeret főzni, jó is benne és sokszor ő főz helyettem is. A barátommal viszont nem jön ki jól. Eleinte többször megalázta azzal, hogy csak két személyre főzött amikor itt volt. A párom végül kitalálta, hogy fizet az ételért, mintha étteremben lenne. Nem is tagadja előttem, hogy pénzzel akarja megvenni a békét. A lányom ezt ki is használja, mert ezzel a pénzzel már nem kevés hülyeséget tudott összevásárolni, például tegnap is előrendelt valami ősszel megjelenő játékra. Többször próbáltam már beszélni velük, de nekik ez megfelel, így nem tudok mit tenni.
2014. júl. 21. 15:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%
Hogy van ez?! A lányod azt csinál, amit akar, a párod azt csinál, amit akar... A lányoddal közöld, hogy ez a fizetős kajáltatás az első lépés az elkurvulás felé, a párodnak mondd meg, hogy a lányodat egyelőre neked van jogod nevelni, ne dolgozzon ellened - te pedig kezdj el főzni.
2014. júl. 22. 15:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ősi módja ez az ellenérzések kimutatásának. Kb. 30 éve egy unokatestvérem egyetemistaként a nagymamájánál lakott, aki szintén nem volt hajlandó ételt adni a lány udvarlójának. Konkrétan megmondta, hogy neked főzök, de "annak" nem. És nem hetenként váltogatott fiúkról volt szó, hanem hosszan tartó kapcsolatról, amiből házasság is lett a végén.

Szerintem nyugodj bele. Ha a kislány túl magas árat szab, főzz te, vagy menjetek vendéglőbe.

Miért volna ez lépés az elkurvulás felé? Az egyik ember pénzért tanít, a másik takarít, gyógyít... Olyat is hallottam már, hogy a gyerekeknek fizetnek a szülők, ha valami rendkívüli házimunkát vállalnak el, ami egyébként nem az ő reszortjuk.

2014. júl. 25. 10:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát ez bizarr :)

Több ötletem is van. 1. Okés, fizet a párod, aztán abból levonod az alapanyagok árát, a maradék lehet a lányodé a munkájáért, a többi megy a kosztpénzbe. Vehetjük úgy, hogy hozzájárult a párod a kajához, ebben nincs semmi rossz. 2. Nem fizet a párod, hanem neki (vagy magatoknak) külön te főzöl. 3. Megbeszéled a lányoddal, hogy ha szüksége van valamire, mondja el, és (feltéve, hogy mostantól kezdve nem ellenségeskedik a pároddal) majd szülinapjára, karácsonyra stb. a párodtól és tőled megkaphatja ajándékba. Ha viszont továbbra is csúnyán viselkedik, semmi jóra ne számítson. 4. Megkérdezed a lányodat, hogy ha a főzésért neki pénz jár, akkor majd ő is fizet neked, ha te főzöl rá, kimosod a ruháját, kitakarítod a szobáját stb.? Vagy lehetne mostantól normálisan, családként működni, ahol a szolgáltatások, szívességek ingyenesek és mindenki szívesen segít a másiknak?

2014. júl. 30. 09:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én eleve nem értem, hogy miért vagytok rászorulva arra, hogy ő főzzön rátok.
2014. júl. 31. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!