A lányom csak pénzért ad enni a páromnak, ő meg készségesen fizet neki. Hogy beszéljem meg velük, hogy ez helytelen?
Ősi módja ez az ellenérzések kimutatásának. Kb. 30 éve egy unokatestvérem egyetemistaként a nagymamájánál lakott, aki szintén nem volt hajlandó ételt adni a lány udvarlójának. Konkrétan megmondta, hogy neked főzök, de "annak" nem. És nem hetenként váltogatott fiúkról volt szó, hanem hosszan tartó kapcsolatról, amiből házasság is lett a végén.
Szerintem nyugodj bele. Ha a kislány túl magas árat szab, főzz te, vagy menjetek vendéglőbe.
Miért volna ez lépés az elkurvulás felé? Az egyik ember pénzért tanít, a másik takarít, gyógyít... Olyat is hallottam már, hogy a gyerekeknek fizetnek a szülők, ha valami rendkívüli házimunkát vállalnak el, ami egyébként nem az ő reszortjuk.
Hát ez bizarr :)
Több ötletem is van. 1. Okés, fizet a párod, aztán abból levonod az alapanyagok árát, a maradék lehet a lányodé a munkájáért, a többi megy a kosztpénzbe. Vehetjük úgy, hogy hozzájárult a párod a kajához, ebben nincs semmi rossz. 2. Nem fizet a párod, hanem neki (vagy magatoknak) külön te főzöl. 3. Megbeszéled a lányoddal, hogy ha szüksége van valamire, mondja el, és (feltéve, hogy mostantól kezdve nem ellenségeskedik a pároddal) majd szülinapjára, karácsonyra stb. a párodtól és tőled megkaphatja ajándékba. Ha viszont továbbra is csúnyán viselkedik, semmi jóra ne számítson. 4. Megkérdezed a lányodat, hogy ha a főzésért neki pénz jár, akkor majd ő is fizet neked, ha te főzöl rá, kimosod a ruháját, kitakarítod a szobáját stb.? Vagy lehetne mostantól normálisan, családként működni, ahol a szolgáltatások, szívességek ingyenesek és mindenki szívesen segít a másiknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!