Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi tennél ha rossz tanuló...

Mi tennél ha rossz tanuló lenne a gyereked?

Figyelt kérdés

A kérdés azért merült fel bennem,mert természetesen szeretném ha okos gyerekem lenne (még ovis) de közben eszembe jutott milyen nyögvenyelősen is ment nekem a tanulás,ebben volt egy adag lustaság is,és nem igazán motivált semmi,anyám meg csak ordítozott és veszekedett velem állandóan.Ettől sem lettem motiváltabb.Aztán leérettségiztem,lett több szakmám is,de bánom,hogy nem voltam szorgalmasabb.

Szerinted mennyiben elfogadható ha egy szülő azt mondja,úgy tanulsz,ahogy,magadnak tanulsz vagy mi az a motiváció ami hatásos?

Az durva ötlet lenne,ha azt mondanám a kamasz lányomnak,hogy ha mondjuk nem lesz 3-masa év végén akkor kap egy 50.000ft-os vásárlási utalványt vagy elviszem ide-oda,elmehet bulizni,fesztivál stb.Mindegy mi,de olyan amivel hatni lehet rá.Ha én nem tanultam jól nem volt következmény csak az ordítás,veszekedés de az mégsem sarkallt semmire.

2014. jún. 18. 17:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%
Kérdezd meg mit szeretne, és mond neki hogy ha nem lesz 3-asa akkor megkapja. Persze csak ha reális kérés. A veszekedés valóban inkább ront a helyzeten.
2014. jún. 19. 11:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondják, hogy magamnak tanulok, de szerintem még kémiából is ki tudnám javítani a kettesemet, ha 50.000 Ft-os vásárlási utalványt kapnék, vagy fizetnének nekem egy Hegyalját. Én mondjuk szoktam javítani, a saját büszkeségem miatt, de lassan haladok vele. Velem volt egy ideig olyan rendszer is, hogy egy 5-ösért 500 Ft-ot kaptam, 4-esért 209 3-asért semmit, 2-esért 500-at kellett fizetnem, 1-esért 1000-et, de ez nem vált be nálam. De ha pl imád táncolni, akkor mondd, hogy beirato egy tánctáborba nyáron (például Jamlandbe), arra sem tud ő elég pénzt gyűjteni.
2014. jún. 23. 08:37
 13/14 AfroAmerikai válasza:
100%
Én se voltam jó tanuló, mert egyrészt úgy voltam vele, hogy ami nem érdekel, azzal nem akartam foglalkozni, és baromi nehezen szántam rá magam. Nem akarom a tanárokat lehúzni, de tényleg sok olyan tanárom volt, aki nem tudta érdekesen magyarázni az anyagot. Engem is próbáltak ösztönözni, de egyszerűen nagyon nehezen tudtam rávenni magam, hogy olyat tanuljak, ami nem érdekel
2014. jún. 25. 09:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod,még ovis a gyermeked.Tapasztalataim szerint az iskola első 4 éve a legfontosabb,abból is az első 2-3,nagyjából a szorzótábláig bezáródóan.Egyelőre koncentrálj erre,ne járjon a fejedben h pl. mi lesz vele középiskolában.Ha fölmegy majd a suliba,akkor a legfontosabb,hogy minden nap leüljetek gyakorolni,és érezze h ott állsz mögötte,és mindenben segíted őt.Ha átlagos vagy gyenge képességű a gyermek,akkor ez különösen fontos.Legyen kialakítva egy napirend,amit nem rúgtok föl szinte sosem,pl. h minden nap egy fél-negyed órát gyakoroltok,ez akár nézhet úgy is ki,h te mosogatsz,ő pedig odaül,v segít neked,és közben kikérdezed tőle a szorzótáblát,v egyszerű összeadásokat mondasz neki.Olvassatok mindig egy keveset hangosan is.A legfontosabb,hogy a gyerek hozzászokjon ahhoz,hogy az ő feladata ezentúl a tanulás,és mindig kerítsen rá sort,akkor ez megszokottá válik.Ugyanakkor hagyd h önálló legyen,mihamarabb tanulja meg,h neki kell bepakolnia a táskába,ezért ő a felelős,nem anya.Ha az első 3-4 évet jó eredményekkel zárja,rendben lesz minden(hacsak kamaszkorában nagyon ki nem fordul magából),mivel ez az alapja mindennek,matekból az alapműveletek,magyarból a szövegértés.Később meg kell őt tanítani tanulni is,főleg,mikor már szóbeli leckék vannak.Ha odafigyel majd felsőben az órákon,akkor az fél siker,valaki már önmagában ezzel elér egy 3-as szintet.És valóban nem jó ha veszekszel vele,bár szigorúan kell fogni,de a legfontosabb,a dicséret,ez motivál a leginkább.Szóval egyelőre ne gondolkodj ,agyalj a hosszútávú jövőn,elég ha a kisiskoláskorra koncentrálsz.Tanítónő anyuka
2014. júl. 5. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!