Mi tennél ha rossz tanuló lenne a gyereked?
A kérdés azért merült fel bennem,mert természetesen szeretném ha okos gyerekem lenne (még ovis) de közben eszembe jutott milyen nyögvenyelősen is ment nekem a tanulás,ebben volt egy adag lustaság is,és nem igazán motivált semmi,anyám meg csak ordítozott és veszekedett velem állandóan.Ettől sem lettem motiváltabb.Aztán leérettségiztem,lett több szakmám is,de bánom,hogy nem voltam szorgalmasabb.
Szerinted mennyiben elfogadható ha egy szülő azt mondja,úgy tanulsz,ahogy,magadnak tanulsz vagy mi az a motiváció ami hatásos?
Az durva ötlet lenne,ha azt mondanám a kamasz lányomnak,hogy ha mondjuk nem lesz 3-masa év végén akkor kap egy 50.000ft-os vásárlási utalványt vagy elviszem ide-oda,elmehet bulizni,fesztivál stb.Mindegy mi,de olyan amivel hatni lehet rá.Ha én nem tanultam jól nem volt következmény csak az ordítás,veszekedés de az mégsem sarkallt semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!