Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom kezelni 4 éves kisfiam?

Nem tudom kezelni 4 éves kisfiam?

Figyelt kérdés

az oviban semmi panasz rá, mindenki dicséri.

otthon nem akar egyedül enni, azt akarja etessük.

nem alszik egyedül 1-1,5 órát ott kell vele aludni.

ha valamire nemet mondok nekem jön, ütöget.

mindíg kiabál,

mindennap ordít ha megyünk vagy jövünk az ovibol.

kitalál olyanokat,hogy új játékot akar. ..

nem akar osztozni semmin, minden az ővé.

bármivel fenyegetem,nem hat. .nem érdekli.

bünti sem hat.

mivel tudnék hatni rá?

2014. jún. 13. 19:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát fenyegetéssel tuti nem. :)

Ha a gyerek látja rajtad, hogy te határozatlan vagy (megérzik ezek a kis ördögfiókák), akkor teljesen kezelhetetlen lesz. Kell nekik a határ.. főleg 4 évesenek már kell. Az oviban érzi az óvónéniken a határozottságot és a következetességet.

Te nyilván fenyegeted, amiket aztán nem váltasz be, és nem is vesz komolyan.

Pld. vondd meg tőle a kedvenc játékát, ha rossz... és légy következetes. Ha kimondasz valamit, az legyen is úgy, és nem engedünk, nem hátrálunk. Közben persze szeretjük és imádjuk a gyereket.

Én lányom tudja (5 éves) hogy ha rossz, engedetlen, nincs esti meseolvasás.. őt ezzel lehet "sakkban tartani". Kb. háromszor már elmaradt a mese, volt sírás, rívás, de nem engedtem. Közben sokszor elmondom neki, hogy nagyon szeretem, de most mérges vagyok rá, és ilyenkor ha direkt mérgesít, akkor nincs mese... (ez csak egy példa).

De lényeg a határozottság, következetesség, és közben a gyereknek éreznie kell, hogy anya mindig és minden körülmények között szereti őt, de ha rossz, akkor büntetés jár.

2014. jún. 13. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Első nagyon jókat írt. Különösen tetszik, hogy tudatosítani kell a gyerekben, hogy büntetés esetén is változatlanul szeretjük. Az én lányom, mikor még ragozni sem tudott rendesen, olyan 2 és fél évesen mondóka módjára hangoztatta: ha rossz vagy, akkor is szeretlek", szóval értik ők, de a büntetés nagyon fontos, különben tényleg kezelhetetlen lesz. Én még a nevelő célzatú fenekelésben is hiszek...
2014. jún. 16. 22:41
 3/8 Nitókrisz ***** válasza:
49%
Az en kisfiam is hasonlo, sajnos szinte semmi nem hasznal - tapasztalatbol mondom, hogy a fenekeles meg rosszabb, olaj a tuzre, tehat nincs ertelme. Ma mi is azzal probalkoztunk, hogy nem kapta meg amit akart, mert nem fogadott szot, az eredmeny hiszti, orjonges, tores zuzas. Nagyon nehez, sajnos vannak nagyon kemeny feju gyerekek is, nem csak az anyukakon hatarozottsagan mulik.
2014. jún. 18. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
35%
Hiszti, őrjöngés, törés, zúzás? Na azért megnézném én azt a keményfejű gyereket... Ott valami a szülőkkel (illetve a nevelési módszerükkel) nagyon nem stimmel. Mi lesz később?!
2014. jún. 19. 01:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát, utolsó válaszoló, maximálisan egyetértek. Nekem se mondja senki, hogy 4 éves gyerek nem úgy viselkedik, ahogy, amivé nevelték.
2014. jún. 20. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Olyan JO hogy,masok el ítélik azokat a szülőket akiknek a gyermekük ELEVEN!es el mondanám az én fiamos kezelhetetlen,hiperaktív.és 4 éves.barmi a büntetés az semm hatja meg.egy ideig abba hagyja aztán ujra kezdi.Tisztára hangulat függő mert tud jo is lenni.ha neki ahoz van kedve.de nem fogom se utni vágni meg alandoan terorizalni h viselkedjen.mert tudom hogy egyszeruen csak nagyon ELEVEN!!!!!ezzel nem lehet tenni semmi!!akinek meg nyugodt a gyermeke az az semm tugya hogy az ELEVEN gyermekes szülők mit gondolnak tesznek és próbálkoznak barmivel a nevelésben.tehat nem kell el ítélni az ELEVEN gyermekes szülőket!!!!!és azt fel tetelezni hogy a szülő a hibás!!!!
2014. jún. 20. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem elítélem azokat a szülőket.. az én gyermekem is ELEVEN, de kezelhető. Ha nem foglalkoznék vele eleget, én sem tudnám kezelni... Ennyi.
2014. jún. 22. 23:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak a fiam körül forog a világ.el van kényeztetve talán ez a baj.és nem is hagyok rá semmit.a sarokba be állítom ha ugy viselkedik és tiltások is vanak.de olyankor nagy a hisztizese.rá hagyom hogy a sarokban hagy fáradjon ki a saját hisztizeseben de ben,tanulja meg a dolgokat.tul eleven.hiperaktiv.volt kitol orokolnie.kedves apuka is gyermek korában az volt. :))))
2014. jún. 23. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!