Hogy tudnam a 2 eves kisfiamat leszoktatni a sok - sok tea ivasrol?
nekem még az jutott eszembe, hogy simáén lehet ez szopás inger miatt, ugye náluk még nagyon fontos.
tehát ha cumisüvegből iszik, akkor azt kell lecserélni pohárra, szívószálasra vagy akár kubus üvegre.
nálunk legalábbis ezért ivott egy időben nagyon sokat, eldobta a cumit, utána cumisüvegen akart lógni, de persze kellett bele valami.
aztán meg mikor poharat kapott, egész nap noszogatni kellett, hogy legalább 2 deci lecsússzon ;)
Mennyi az a sok-sok tea? Miből kapja?
Cumisüvegből vagy pohárból? (Ha üvegből, akkor tényleg lehet, hogy a cumizás kellemes érzése is benne van a dologban.
Ha nem teát adsz neki, akkor is hiszti van? Mert ha tényleg szomjas, jó neki a víz is.
Az én kisfiam 21 hónapos, és ő is nagyon szereti a teát, illetve bármit, ami nem víz. Vizet csak pohárból vagy üdítős palackból iszik, mert az érdekes :) de azt inkább csak melegben, kint az udvaron adok neki, mert rendszerint magára önti vagy kilocsolja.
A teára akkor szokott rá, amikor télen-tavasszal szinte folyamatosan beteg volt.
Én úgy próbálom kordában tartani, hogy egyrészt a teát én is nagyon hígra csinálom, egy kicsi mézet teszek bele. Másrészt ha kér inni, egyszerre csak 1-1,5 dl-t teszek az üvegébe. Ő olyan, hogy teljesen mindegy, mennyi van az üvegben, azt megissza, ezért nem adok neki nagyobb mennyiséget. És így az étvágya is jobb, mint amikor még több teát ivott.
Amúgy arra tippelek, hogy neki és a nagyobbik fiamnak is gondja lehet a vércukrával, sajnos nekem ez a bajom már gyerekkorom óta. Előfordul, hogy leesik hirtelen a vércukrom, és akkor azonnal ennem vagy innom kell valamit, ami rendbehozza, különben rosszul leszek. Ha a picimnél tényleg van ilyen gond (persze nem tudom biztosan), nem csoda, ha teáért üvölt pl. közvetlenül ebéd előtt. Kap egy kicsit, és utána általában megnyugszik és normálisan eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!