Egyéb humánus módszerek cumi leszoktatására?
Lehet nem ezt akarod hallani, de neked kell határozottnak lenni.
Szerintem, ha ő már egyszer eldobta (tehát tök okosan cselekedett magától), és te mégis vissza adtad neki, hát ennél rosszabbat nem is tehettél volna.
Egy 4 éves gyerek már elég értelmes, hogy mondj neki valami történetet (hogy miért kell elhagyni a cumit), és ha ehhez ragaszkodsz meg fogja érteni.
Ha te feladod, akkor mit vársz a gyerektől?
Mivel ő már eldobta egyszer, ezért érett is rá, hogy elhagyja. Most te jössz, Anyuka!
Én a barátnőm kisfiára vigyáztam,két éves volt akkor. A cicával játszott,és keesett a cumija. Erre én játékból azt mondtam,hogy elvitte a cica. Mivel érdekes volt neki és nevetgélt rajta,nem is adtam vissza többet. Otthon mosolyogva magyarázta anyukájának,h mit csinált ez a cica:)
Persze nem minden gyereknél egyszerü. Talán a kedves második válaszoló ötlete a legjobb ilyen esetben.
Sok sikert:)
Tesómék is hasonlóan jártak a gyerekkel. Már azt hittük, hogy oviba is cumival megy. Pont kapóra jött, hogy valami miatt sebes lett a szája. Azt hazudtuk neki, hogy a gonosz
cumi manó harapta ki. Rögtön eldobta, azóta hallani sem akar cumiról.
Kisfiam 2 és fél évesen hagyta el a cumizást. Már előtte sokat meséltem neki a cumitündérről, hogy ha otthagyja a cumit este az ablakpárkányon, a cumitündér elviszi és odatesz cserébe egy ajándékot. Meg is vettem neki egy klassz kisautót, hogy ha helyzet van, csak elő kelljen venni. A kisfiam oda is adta a cumit párszor, de amikor ment aludni, mindig sírt a cumiért, ezért visszaadtam neki. Már kezdtem feladni, erre egy reggel nagy meglepetésemre közölte, hogy nem kell már neki a cumi, és lazán kidobta a szemetesbe. Én gyorsan kivittem a szemetet a kukába, mert féltem, hogy később kitúrja a szemetesből :) Aztán jött az alvásidő, és megint kérte volna, én emlékeztettem, hogy ő dobta ki, mert már nem kell neki, és elvitte a kukásautó. Volt egy kis hüppögés, de végül elaludt nélküle, és másnap reggel várta az ajándék az ablakban. Kicsit átírtam a tündérsztorit, mondván, hogy amiért ilyen ügyes volt, a cumitündér hozott neki valamit. Kb. 5 napig nem is volt ez téma, örült az autónak. Aztán megint kérte volna a cumit. Párszor még elmeséltem neki, mi történt, és hogy már nincs cumi, de van autó, és agyondicsértem, milyen ügyes kisfiú. Megnyugodott, és ennyi.
Szerencsém volt vele, remélem, a kistesójával is sikerül majd valami hasonló :)
Mivel a te fiad már nagyobb, neked azt javasolnám, hogy csak otthon, a lakásban engedd cumizni. Csak egy cumija legyen, és ha az tönkremegy vagy elveszik, egyszerűen ne vegyél neki újat. Ha zokon veszi, mondd neki, hogy nagyon drága az új cumi, nincs rá pénzetek. És persze kárpótlásul kaphat valami ajándékot. Ha pedig magától megválik tőle, azonnal dobd a kukába a cumit, és ne hagyd, hogy visszatáncoljon, és te se add neki vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!