Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek hogy a kisfiam...

Mit tegyek hogy a kisfiam deleljen?

Figyelt kérdés
A 4 éves kisfiam itthon nehezen akar delelni. Az oviban könnyen elalszik. Lefeküdtem mellé kicsit elaludtam erre ő rámtaszi a lábát hiába kértem hogy ne és aludjon. Utána elkezdte piszkálni az orrom mire én megharaptam egy kicsit a kezét. Nem vagyok rá büszke de már kész voltam , mert ha nem delel nagyon csintalan. Valami rosszat tattem? rossz anya vagyok? mit tegyek máskor?
2009. dec. 27. 14:29
 1/4 anonim válasza:

Hat nekem nincs gyerekem, ezert csak azt tudom tanacsolni, amit olvasgatok, mert en is gyermekekkel foglalkozom. Meg kene kerdezni az ovonot, vagy a dadat, hogy ott mit csinalnak a gyerekekkel, hogy el tudnak aludni olyan hamar. Meg kell tudni, hogy az oviban hogy viselkedik, ott mit szeret csinalni. Tudom, hogy csak 4 eves a fiu, de biztos vannak mar olyan dolgok amit szeret, es vannak olyanok, amit nem szeret. Kerdezd meg tole, mit szeret az oviban a legjobban, melyik a kedvenc szine, melyik a kedvenc meseszereploje. Esetleg lehet neki keresni egy alvokat, amit szeret, es amivel biztonsagban erzi magat. Ez lehet egy maci, egy torolkozo, egy kicsi pled, barmi. Emlekszem, hogy en egy nagy csunya sarga torolkozovel aludtam meg kisiskolas koromban is. Nagyon nehezen szoktam le rola, mert ha mellettem volt, biztonsagban ereztem magam. Lehet sotetiteni is delben, hogy a nagy feny ne zavarja. Lehet neki rovid mesecsket is olvasni, ami megnygtatja es alomba ringatja. A melg tej, vagy a meleg tea is jo lehet ilyenkor. A teaknal vigyazni kell, mert mindegyik teanak megvan a maga kulon hatasa. Halk nyugtato zenet is ki lehet probani, ami mersekeli a tulprdultseget.

Utolso tippem: nem lenne jo mindent egyszerre probalni, mert megzavaritod, illetve legy turelmes, ha valamelyiket kiprobalod, mert a gyermeknek alkalmazkodnia kell az uj helyzethez. Az alkalmazkodas akar 1-2 honapig is eltarthat.

Vegezetul pedig nincs jo es rossz anyuka. Aki ezt mondja azzal en nem ertek egyet, mert nem ismerek egy anyuat se aki reggel ugy kel fel, hogy ma rossz leszek a gyermekemmel. Minden normalis anyuka a leheto legjobbat szeretne a babajanak. Es amint latom, te se vagy kivetel, mert te is aggodsz a babaert es annak testi-lelki epsegerol is gondoskodol.

2009. dec. 28. 10:48
 2/4 anonim ***** válasza:

A lányom 3 éves nincs bölcsi ovi még, reménykedni tudok, hogy oviba majd alszik! Feladtam a délutáni altatást.Mikor hogy jön ki. Ha délelőtt hosszú sétára megyünk akkor van szieszta, de csak fekszünk az ágyon, ennyi. Én is haragudtam már rá, hasonló miatt, majdnem elaludtam erre ő: -fenn van a napocska!! ébresztő!! visít és piszkál...ajjj

nem vagy rossz anya!!!

2009. dec. 28. 20:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom is lassan 4 eves lesz.es nalunk is voltak alvasi gondok,de en sokat enekeltem neki mikor eljott az ido az alvashoz,es bejott.Sokak szerint elkenyeztettem a kincsemet,de imadja ha enekelek neki,igy tanul is es elalszik....Na jo persze volt ugy hogy o altatott el engem:)Ha van otthol hintatok vagy hintaszek az is segit ha olbeveszed es hintazol vele.Vagy probald kifarasztani,sokat jatszatok egyutt,kergesd meg had faradjon el,annal jobban alszik.
2010. jan. 4. 22:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudom nem vigsztal,de én otthon se és oviban se aludtam délután.
2010. jan. 5. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!