Anyukák szólnátok az óvónőnek ha gyermeketek panaszkodna nektek, hogy egy óvis társa folyton megveri?
Nálunk is volt egy autista kisfiú, aki ok nélkül odament a másik gyerekhez és tiszta erőből megütötte, vagy megrugta váratlanul. Az óvónő megbüntette, aki vissza merte adni, mert hogy a kisfiú beteg, vele másként kell bánni(!)
Én ezen annyira felháborodtam, hogy közöltem az apjával, ahányszor megüti a gyerekemet, én őt fogom váratlanul megütni, amikor nem számít rá.
Érdekes, hogy többé a kissrác nem bántotta a fiamat...
Elhiszem én hogy az enyhén fogyatékos gyerekek számára jobb ha egészséges gyerekek között nevelkednek és az egészségesek számára is remek alkalom, hogy toleranciát tanuljanak, de az aggresszív gyereket semmiképp nem engedném, még akkor sem ha értelmi képességei alapján járhatna egészséges közösségbe. Az ép gyermekeket is meg kell védelmezni, mivel maguk nem képesek rá ilyen kis korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!