Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Öt éves fiam nagyon csúnyán...

Öt éves fiam nagyon csúnyán beszél. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Ma már úgy jött haza az oviból, hogy a páromnak azt mondta, hogy "edd meg a f@*t" meg ilyenek. Rászóltam, hogy hagyja abba mire én is "kaptam" tőle. Párom teljesen ki van akadva. Mit tanácsoltok?
2014. ápr. 4. 20:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
57%

"Ha holnap az óvodában valaki lehülyézi a gyereket, ő is megpofozhatja az illetőt? "

Ez milyen hozzáállás? A gyerekek egymással való viselkedése nagyon nem ugyanaz a kategória, mint a gyerek-szülő kapcsolat. Már a legtaknyosabb óvodás is tudja, ha normálisan nevelik, hogy ő az óvodástársát nem hogy nem pofozhatja meg, de nem küldheti sarokba se, és másképp sem büntetheti meg, ha rosszat csinál, de ővele ezeket megtehetik a szülei. A szülőnek szabad és kell is nevelnie a gyereket, de a gyerek a másik gyerekkel ezt nem teheti meg.

2014. ápr. 5. 15:24
 22/27 anonim ***** válasza:
93%

Jó, igazad van, tényleg más kategória két óvodás egymás közt, és a szülő gyerek viszony. De azt még mindig nem értem, hogy lehet olyan komolyan venni egy óvodás ostobaságait, aminek a nagyobbik felét nem is érti, csak mondja, mintha ugyanezt a szomszédtól, férjétől, akárki más felnőttől hallaná az ember. Nem azt mondom,hogy meg kell dicséni érte, vagy akár szó nélkül lehet hagyni, de megütni érte szerintem nem bölcs dolog.

Az "ember embert nem üthet meg" és a "szóra szóval válaszolunk" szabályok túl alapvetőek ahhoz, hogy ilyen miatt felrúgja őket az ember.

2014. ápr. 6. 14:33
 23/27 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem, minek kezdesz el vitatkozni más válaszolókkal, ha el sem olvasod a válaszokat vagy képtelen vagy értelmezni őket. Többen is írtuk, hogy nem pofonnal kell kezdeni. Tisztázzuk a gyerekkel, hogy mit szabad és mit nem, és akkor kell pofozni, ha szándékosan tesz olyat, amiről tudja, hogy nem megengedett és a büntetés nem használ.
2014. ápr. 6. 16:09
 24/27 anonim ***** válasza:
17%

Most ugye egy kis öt évesről beszélünk, aki minden nap fog tanulni valami új szót az oviban,

és akinek természetesen még halovány fogalma sincsen, hogy mi mit is jelent.

Minden esetre hihetetlen, hogy ennyi agresszív és primitív nő van itt, akiknek -szinte kivétel nélkül- az a válasza, hogy "verd szájba" a gyereket.

Persze rögtön tiltakoznának a "szájba verés" ellen, ha a pasijuk tenné velük, amikor pl. kiderül, hogy megcsalták...

2014. ápr. 7. 04:18
 25/27 anonim ***** válasza:
96%

1. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja! A többség nem is elsőre "verné szájba" a gyerekèt, hanem akkor ha tudatosan 100-adjára is azt csinálja, amit nem lenne szabad!

2. Miért mindig az tudja jobban, hogyan kellene nevelni a gyereket, akinek nincsen?

3. Már megint miért emlegetjük egy lapon a felnőttek viszonyát a gyermek- felnőtt viszonnyal?

4. Ha azt nem is tudja mit jelent a szó, de azt pontosan tudja, hogy NEM SZABAD így beszėlni!

5. Gondolom te lennèl a legjobban felháborodva, ha vásárlás közben röpködnének a szitokszavak egy gyerek szájából, aztán meg jönnél ide kérdezni, hogy a hülye anyja miért nem képes megnevelni!

2014. ápr. 7. 06:47
 26/27 anonim ***** válasza:
Ti hogyan beszéltek otthon?Mert ha van olyan a környezetben,aki ilyen szavakat használ a családon belül,átveszi.Ha nem ,akkor csak annyi a teendő,hogy elmondod,ez nem szép szó és helyette mit mondjon inkább.Vėgül is csak ki akarja fejezni magát,amit szerencsére egy rakás másik szóval is megtehet.Ha viszont a családban is van ilyen,szokjatok le róla.
2014. ápr. 11. 11:49
 27/27 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromra visszaemlekezve, nalunk meg nagyon csunya szot sem lehetett mondani, nemhogy a szulokkel szemben tiszteletlennek lenni...Ha esetleg megis megtettuk valami miatt, akkor pofanvertek minket. Javaslom, tedd, ugyanezt, mert ha mar 5 evesen ilyen szemtelen a kolok, akkor 13 evesen o fog teged nyakonvagni, ha nem tetszik neki valami. Mielott pellengerre allitana a sok nagyokos diszdoktor: Nem. Nem voltunk ejjel-nappal utve, verve, es nem a fizikai eroszakban merult ki a neveles. Folyamatosan beszeltunk a szuleinkkel, es nem allatokkent bantak velunk, de ha feszegettuk a hatarokat, akkor erelyesen, ellentmondast nem turoen megmutattak, hogy ezt mar nem kellene. Igaz, hogy az elso komoly saller utan nem jutott eszunkbe. :)
2014. máj. 22. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!