Öt éves fiam nagyon csúnyán beszél. Mit tehetnék?
Az én fiam mióta ovis egyszer hülyézte le az apját. Le lehez pontozni, meg sz@ranyázni, de igenis rácsaptam a szájára. Nagyon sok mindent megengedek/elnézek neki, de az ilyet nagyon nem!
Érdekes módon nem is fordult elő azóta ilyesmi.
Régen nem beszéltek így a tinik sem, nem hogy egy ötéves.Régen tudták,hogy mi a módi 2 nagy pofon aztán a gyerek sír,te megvigasztalod és megmondod neki hogy nem szabad így beszélni.Mi az ,hogy egy kis pisis pofázik,meg áll az ész.Ha én ilyet mondtam volna,apám úgy arcon vágott volna,hogy a 2. már hullagyalázás lett volna.
17/F
" Rászóltam, hogy hagyja abba mire én is "kaptam" tőle. Párom teljesen ki van akadva."
És aztán mi történt? Ment minden a megszokott kerékvágásban tovább?
Ha ediig nem beszélt csúnyán, nem a pofonnal kezdenék! De hogy sarokba raknám ezért, az tuti!
Én azt szoktam neki mondani, ha meghallom, hogy csúnyán beszél, hogy csapjon a szájára ő maga! Ha ez is vicces, akkor a köv.hogy vagy befejezi vagy én verek a szájára! Eddig egyszer kapott! Érdekes azóta meg tud állni a saját szájraverésnél!
Ha legelső alkalommal történt, akkor elég lenne megbeszélni, hogy ezek csúnya szavak, és értelmes ember nem használja őket, mert tiszteletlenség.
Másodszor büntetni valamivel, pl. sarokba állítani, megvonni tőle valamit (édesség stb.).
Harmadszor már ütni kell, ha az előbbiekből nem érti meg, hogy otthon ilyen szavaknak nincs helye, akkor egy pofontól majd megérti.
Barátnőm pont olyanért kapott egy anyai pofont kiskorában, mert lehülyézte az anyuját.
Azóta is úgy gondolja nagyon megérdemelte. Emlékszik rá, és az volt az első és utolsó, hogy így beszélt az anyjával.
Egyetemre jár, 4,8 az átlaga, tanár lesz.
Egy pofonba senki se hal bele, és ritka alkalmakkor, amikor tényleg muszáj, mint "végső büntetés" tökéletes.
Ha holnap az óvodában valaki lehülyézi a gyereket, ő is megpofozhatja az illetőt?
Nem kéne ugyanakkora jelentőséget tulajdonítani egy öt éves ostobaságainak, mintha egy értelmes felnőtt mondana ugyanilyeneket. Én higgadtan közölném vele, hogy ezeket a szavakat nem akarom hallani tőle és egyszerűen nem foglalkoznék vele többet. esetleg a továbbiakra süketnek is tettetném magamat egy időre. Ha dühből mondta, akkor ötleteket adnék neki, mit is kell és szabad csinálni, ha az ember dühös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!