Hiperaktivitas, figyelemzavar, vagy fejlodesi rendelenesseg?
Nagyon sokan valaszoltatok es koszonom szepen nektek!
Eloszor kedves negyes, neked szeretnem irni, hogy hidd el, nem "akarok" semmit az eg vilagon rahuzni a gyerekemre. Tudom, hogy mi a kulonbseg az eleven, szofogadatlan gyerek es kozte. Mielott kiirtam a kerdest utanaolvastam, mert probalok valaszokat talalni. Az nem normalis, hogy egy ilyen koru gyerek egy percre sem tud nyugodtan maradni, semmi se kosse le. Probalunk kovetkezetesek lenni es nem az van, amit o akar, de semmi nem hasznal, mert mintha meg sem hallana, amit mondunk neki. Mashol is igy viselkedik, ovodaban, idegenekkel, mindenhol. Mivel kulfoldon elunk, sajnos itt nem ugy mukodik, hogy fogom es megbeszelem a vedonovel, vagy a gyerekorvossal, ezert probalok en utanajarni eloszor, hogy miert lehet ez. Hidd el, hogy a nap kb. 18 orajaban ez a viselkedes idegorlo es meg a csaladunk is ramehet. Korabban en is elutasitottam, hogy a gyerekemnek barmi baja lenne, de egyre inkabb be kell latnom, hogy valami nem stimmel. Sajnos az, hogy ertelmes, okos semmit nem jelent, ettol meg lehet figyelemzavara, az teljesen mast jelent. Mint ahogy a fejlodesi rendelenesseg is.
Valaki irta, elnezest nem jegyeztem meg a szamot, hogy az o kislanya is hasonlo volt, de tobb fegyelemmel javult. Hat mi is folyamatosan probaljuk ezt, de semmi. Orulok neki, ha egyaltalan valamit bele tudok eroltetni enni, nem meg hogy leuljon az asztalhoz enni, ha ez lenne, akkor sem erdekelne, inkabb nem enne. Probaltuk tobbszor, hogy ha nem fogja a kezunket, nem fogad szot, akkor hazajovunk - semmi haszna. Azt elertem, hogy legalabb veszelyes helyeken, az uton atmenve megfogja a kezem, de akkor is tobb felszolitasra, es van amikor akkor sem hallja meg, nekem kell megfognom, de akkor legalabb nem tepi ki magat. Sarokba allitas semmit nem er, probaltuk.
Azt hiszem a masodik valaszolo irta a verest (illetve fejre kopintast), hat az ilyen esetekben sajnos ez csak olaj lenne a tuzre. Volt amikor kapott a fenekere, amikor mar elszakadt a hur, vagy a kezere csaptam, de nem erek el vele semmit az eg vilagon, csak meg dacosabb, mergesebb. Amugy sem vagyok hive az ilyen nevelesnek, de persze nem kotelbol vannak az ember idegei, de mint mondtam semmi semmi ertelme, csak egy meg durcasabb, konokabb es szomorubb gyerek, mert o nem erti meg, hogy miert "bantom".
Kedves elso, a torna nagyon jo otlet, koszonom szepen, a problemam az, hogy kulfoldon elunk es itt nem elrheto, de majd probalok en kitalalni akkor neki valamit, ha sikerul a netrol lelesni. O nem kuszott, rogton negykezlab (illetve haromlab) maszott, majd szinte segitseg nelkul elindult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!