Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az unokahúgom nem tudja...

Az unokahúgom nem tudja kitörölni rendesen a fenekét, pedig már majdnem 14 éves. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Elég kényes kérdés, tudom. Az anyukája nagyon el van keseredve, mert amikor jönnek hozzánk is és a lány elmegy a WC-re ált. anyukáját kell, hogy megkérje, hogy törölje ki a fenekét. Azért törli ki az anyja, mert ha nem teszi meg, a lány nem tudja magának rendesen kitörölni és hát ez...elég ciki helyzeteket idéz elő pl. az iskolában. Mit lehetne tenni? Egyszerűen nem tudja megtanulni, pedig próbálja, de sosem sikerül. Volt valaki hasonló helyzetben?
2009. dec. 10. 16:41
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
87%
Ha az anyukájának sikerül tisztára törölnie, akk valószinüleg nem a záróizmokkal van a probléma. A "kislány" egyszerűen csak lusta megfogni a wc papirt és kitörölni magának. Elvégre minek is törölné ki, ha az anyja megteszi helyette. Nem most kéne ezen gondolkozni, hanem jó pár évvel ezelött megtanitani neki h hogy csinálja, és addig ki nem engedni a wc-ből mig rendesen el nem végzi a dolgát.
2009. dec. 17. 01:04
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én 14 éves vagyok, 10 éves koromig a mamám törölte, mert baromi lusta vagyok, és így totál kényelmes volt. Elmentem vécére, elintéztem, aztán csak kiáltottam egyet és ki is törölték nekem.

Emellett már akkor is önálló voltam, mert korán érő típus vagyok, már nőtt a mellem, akkor jött meg, stb. Egyszerű krónikus lustaság. Aztán valahogy amikor menstruálni kezdtem, lassan rájöttem, hogy ez így nem oké. Ezután egyszerűen elmaradt, és megtanultam magamnak.

Még most is ciki rá visszagondolni. :)

Egyszerűen mondjon következetesen NEMet a kedves anyuka. Meg fogja tanulni, ideje lenne már.

2009. dec. 20. 22:33
 33/40 anonim ***** válasza:
63%

...nem tudom elhinni, hogy ezek a tízéves pelusosok valós válaszok. A lánynak talán valami daganata van, de az anyuka biztos pszichés és mentális sérült.

Ilyen nincs, ez nonszensz!

Elhiszem, hogy van gyerek, aki 2 évesen nem törli TÖKÉLETeSRE a fenekét. De nem hinném, hog yvan olyan középsős, akinek ez ne menne! Hacsak nem fogyi. Ez mese!

2009. dec. 22. 12:04
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem biztos pszichológiai oka van. Esetleg nem mer oda nyúlni? Mondjuk mert kicsi korában szexuálisan zaklatták, és lehet, az anya se tud róla, sőt van, hogy a gyerek se emlékszik rá. Szerintem ez válthat ki ekkora frusztrációt, habár nem vagyok szakember. Mindenképpen beszélniük kellene egy orvossal vagy pszichológussal, akár a gyerek nélkül is, de látszik, hogy ezt egyedül nem tudják megoldani!
2009. dec. 23. 10:55
 35/40 anonim ***** válasza:
Tudod mit? Szerintem ez a lány egyszerűen lusta arra, hogy megtörölje. Inkább az anyja keze legyen szaros. Én nem törölgetném neki, majd rájön, hogy elég kellemetlen szaros bugyiba járni. A fiúkról nem beszélve. Mit szól majd egy fiú a szaros bugyijához? Ez hihetetlen és nem normális!
2010. jan. 6. 14:45
 36/40 anonim válasza:
Szerintem valami készségfejlesztő mozdulatsorral kellene próbálkozni, esetleg gyógytornásszal. Van olyan ismerősöm, aki még tizensok éves korában sem tudta levágni a körmét a jobb kezén (jobbkezes), begyakorolta a mozdulatsort, és bevált neki.
2010. máj. 3. 19:31
 37/40 anonim ***** válasza:

minél előbb S Z A K E M B E R!

ezekből amit írtál mi találgathatunk, de a kislánnyal nincs rendben valami (lelkileg vagy fizikálisan). Lehet szakember könnyen kikezelné.

2010. jún. 8. 13:44
 38/40 anonim ***** válasza:
0%
Én 5 éves korom óta magam törlöm.
2012. okt. 16. 14:31
 39/40 anonim válasza:
100%

Nagyon gratulálok az előbbi válaszolónak hogy építőjelleggel megosztotta ama kiemelkedő erényét hogy 5 éves kora óta egyedül törli. Sokra ment veled a világ!

Ez elég régi kérdés de érdekelne hogy sikerült e megoldani a problémát? Lehet tudok rá egy szakembert aki tud segítséget nyújtani.

2014. okt. 30. 17:05
 40/40 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha lenne itt még valaki.8 éves fiam sem törli ki a fenekét.Egyszer elmentünk vásárolni 3 óra múlva értünk haza ő meg ott sírt a wc-n ki tudja mennyi ideig de teljesen le volt zsibbadva.Már a sírás folytogat utálom az egész helyzetet.A hideg is kiráz mikor kiabál hogy "kész vagyok" egyszerűen kikészültem.Szeretem a fiamat de én ezt csak szörnyű lustaságnak látom mert ha ráordítok pl. főzés közben akkor kitörli de nem tisztára.Szóval kakis marad a gatya és ez is frusztrál,dühít mert félek hogy suliban ő lesz a büdös vagy mégrosszabb sz.ros.Nem tudom hogy mi lett a vége a lány történetének kellett-e pszichológus segítsége de már a teljes kiakadás határán vagyok.Nem nincs mentális problémája,se testi problémája se lelki.Jó tanuló,nem problémás de ez a wc-zés a mumus nála ja a pisinél mindig olyan lesz a nadrág szóval nem rázza meg a végén hiába tanította kb. az egész család (apa,nagytesó,én arra fa nem rázza akkor legalább papírral törölje meg kicsit) nincs inkontinencia szimplán nem.
2021. ápr. 15. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!