Az unokahúgom nem tudja kitörölni rendesen a fenekét, pedig már majdnem 14 éves. Mit lehetne tenni?
biztos van valami záróizom problémája, de sokkal súlyosabb gondnak tartom, hoyg 14 évesen olyan viszonyban van az anyjával, mint egy kisded!Még az sem kizárt, hogy a széklet-visszatartási problémája is ebből ered!Mert olyan nincs, hogy nem tudja kitörölni, mindenki kitudja, még a kismacska is kinyalja a fenekét magának.
Keress nekik egy jó pszichológust, de sürgősen! Ez beteges. Mellette ki is kell vizsgálni. Ezt se tudom elképzelni, hog ymi az, hogy eg ynormális 14 éves nem "hajlandó" orvoshoz menni. És hogy normális anyuka ilyet ráhagyjon! Azt próbálná meg az én gyerekem, hogy ne legyen "hajlandó" mikor őróla van szó! Pláne!
Valami nagyon nem stimmel az ő viszonyukkal. Lehet, hoyg egy családterápia a záróizmokat is rendbeteszi.
Ne hagyd rájuk! Ha ennyire tehetetlenek, tegyél te egy első lépést!
Nekem úgy tűnik, mintha az anyja valahol nem is bánná, - tudat alatt - hogy "kicsi babája" van. Dolgozik? Apával mi van?
szerintem csak nem akarja nem az h nem tudja.én is ezt csináltam nem tudom hány éves koromig 9-10.nem próbáltam meg és ezért ugy voltam vele h nemtudom ezért mindig megkértem valakit (xDDDD hát elég vicces igy visszagondolni rá xD remélem nem emlékszik már senki erre xDD) aztán mondjuk egy idő után már egyértelművé vált számomra hogy nekem kéne és akkor én csináltam....
de szerintem ilyen nincs h nemtudja.tuti nem is próbálta még.vagy igen?
Mondjuk én 10 éves koromig biliztem, és törölték a fenekemet (nem vagyok rá büszke, de gyerek voltam), aztán nagyapám tett egy megjegyzést, nem bántóan, de úgy, hogy elgondolkodtatott, hogy még az esküvőmre is utánam fogják hozni a bilit, és akkor úgy éreztem, hogy valahogy ezt már meg kell tanulnom, ha "nagylány" akarok lenni. Kb 11 éves koromra meg is tanultam.
De volt gond azzal is, hogy 12 éves koromig anyu fürdetett engem minden este, illetve ő cserélt nekem betétet az első menstruációkor is, illetve utána egy darabig. Lassan-lassan tanultam meg mindent, azt hiszem, ez is kb 1 év volt, mert 13 évesen már "szerelmes" voltam, és ez azzal is járt, hogy megtanultam egyedül fürdeni, nehogy megszóljon az aktuális "szerelmem".
A hajmosás az érdekes volt, mert 16 éves koromig mosta nekem nagymamám, mivel nagyon hosszú volt, levágni nnem engedték, én meg nem tudtam megápolni. De mostmár azt is megtanultam, mert nagyi meghalt, a hajamat meg megszerettem, és mivel a nagyit is szerettem, egyébként is sajnáltam volna levágni, ha neki ennyire tetszett. Mostmár nemhogy egyedül, hanem időre (ami nagy szó!) is sikerül megmosni, kifésülni, megszárítani, megtanultam megápolni.
Önellátó lettem, még a körmömet is magam vágom! :-)
Szóval valahogy az önérzetére hassatok, ahogy nálam nagyapám elindította ezt, a legjobb, ha tényleg egy férfi családtag teszi ezt, hogy érezze szegény, hogy az ellenkező nemnek vaalahogy már el kellene kezdeni tetszeni (értsétek jól, amit mondok).
Sok sikert! 24/L
Ja, és mire ilyen korú lesz, mint én, azaz 10 év múlva már garantáltan maga fogja törölgetni magának, hacsak nem valóban fogyatékos, vagy valami mentális problémáva küszködő, mint ahogy ezt előttem felvetették.
Köszönöm a válaszokat! Na, úgy látszik, hogy azért mégis volt már olyan, aki hasonló helyzetben volt. Nem hinném, hogy lusta, mert ő is szégyenli ezt. Bár nem tudom, nem én vagyok az anyja, így ebbe ilyen részletességgel nem látok bele.
"Arra még mindig nem kaptam választ, hogy azzal van-e a gond, hogy visszatartani nem tudja (mert akkor ez orvosi eset), vagy egyszerűen vécézés után nem tudja úgy kitörölni, hogy tiszta is legyen."
Erre nem tudok pontos választ adni, mivel én nem szoktam ott lenni, ezt az anyuka sem tudja pontosan, mert van, amikor úgy tűnik, hogy visszatartási gondja is van, de legtöbbször csak a törléssel. De amúgy ezt már 2-vel előbbi kommentemben megírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!