Az unokahúgom nem tudja kitörölni rendesen a fenekét, pedig már majdnem 14 éves. Mit lehetne tenni?
Figyelt kérdés
Elég kényes kérdés, tudom. Az anyukája nagyon el van keseredve, mert amikor jönnek hozzánk is és a lány elmegy a WC-re ált. anyukáját kell, hogy megkérje, hogy törölje ki a fenekét. Azért törli ki az anyja, mert ha nem teszi meg, a lány nem tudja magának rendesen kitörölni és hát ez...elég ciki helyzeteket idéz elő pl. az iskolában. Mit lehetne tenni? Egyszerűen nem tudja megtanulni, pedig próbálja, de sosem sikerül. Volt valaki hasonló helyzetben?2009. dec. 10. 16:41
11/40 anonim válasza:
Az előző vagyo. Szerintem gyerekorvoshoz forduljanak először.Ha pedig ez nem az ő hatásköre, akkor ugyis oda fog irányítani, ahova kell.
13/40 anonim válasza:
Ha ez igaz, akkor intim-torna tanfolyamra kell beíratkozni, mert gyengék a záróizmai.
Bár énszerintem egy 14 éves inkább egész életében szaros bugyiban járna, minthogy az anyját beengedje! Ha ez igaz, akkor azonnal pszichológushoz kell menniük, mégpedig sürgősen. Tampont is az anyja cserél neki?
Vagy adják férjhez korengedéllyel, s majd a férje megcsinálja.
14/40 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy ez mindig így volt kiskora óta, hogy az édesanyjának kell neki segíteni ebben, tehát gondolom, ezért nem ciki ez már neki. Én úgy vettem ki, hogy a "technikával" van gond, tehát mindig olyan lesz neki a bugyija. De egyébként nem csak a nagy WC után, hanem a pisiből is ugyanúgy. Nem tudom, hogy ez a gyenge záróizmok miatt van-e. Egyébként nem "fogyi", kitűnő tanuló és vannak barátai is, akik erről nem tudnak, mert az iskolában emiatt nem szokott nagy WC-re menni. Orvoshoz szégyelne menni, az anyukája már próbált erről beszélni vele. Épp azért sírt itt nekem, mert már mindent megpróbált, de nem tudják ezt megoldani.
2009. dec. 10. 22:13
15/40 anonim válasza:
Ha a pisilésnél is gondok vannak akkor biztos, hogy egészségügyi gondja van a lánynak. Olyan nincs, hogy nem tudja kitörölni rendesen, főleg nem a nuniját. Valami izom probléma lehet a háttérben. Muszáj orvoshoz fordulni akármilyen ciki a dolog, mert ennek a jövőben súlyos következményei lehetnek. Ahogy előttem is írta valaki, inkább legyen 1x ciki az orvosnál mint később a barátjánál vagy a barátnőinél. Első körben gyerekorvos, ha ő nem tudja megoldani a gondotokat akkor fogja tudni kihez hova kell fordulni. De ezt muszáj! Valahogy értessétek meg a leányzóval, hogy ez egy betegség amiről ő nem tehet és amit kezelni kell, hogy a jövőben ne okozzon kellemetlenségeket! Ha kell mennyetek el szakemberhez aki a dolog lelki részével foglalkozik, de mindenképp rá kell bírni a kislányt, hogy orvoshoz forduljon!
16/40 anonim válasza:
Attól, hogy kitűnő tanuló lehet valami fogyatékossága csak gondolj bele ez nem normális dolog mindenképpen szakember kell, hogy erről véleményt mondjon.
17/40 anonim válasza:
Próbáljátok meg beszerezni Kriston Andrea Intim torna című könyvét. Ebben szerintem elég jól le van írva a dolog anatómiája és néhány intim torna gyakorlat is. Meg tudja feszíteni az ottani izmokat akarattal? Ha igen, akkor úgy próbálja meg törölni magának, hogy feszít közben, utána ellazít majd megint feszít és töröl, töröl... Nem biztos, hogy elsőre sikerül, nehéz azokat az izmokat megtalálni, ha soha nem használta, de nem lehetetlen. Pár hetet, egy hónapot érdemes rászánni, ha már eddig várt, de ha ez sem segít, akkor tényleg érdemes orvoshoz fordulni. Írj majd, hogy javult -e a helyzet.
18/40 anonim válasza:
Na de várj. Az a gond, hogy kitörölni nem tudja, vagy az, hogy visszatartani? Mert ha a törléssel van a gond, akkor azon semmiféle intim torna nem segít. Csak nem is értem, hogy mi az, hogy valaki nem tudja, amikor elér odáig a keze. Addig kell törölni, amíg tiszta nem lesz. Törlés, megnézni a papírt, ha még barna, akkor új papír, megint törlés, mindaddig, amíg már nem barna a papír. Ennyi. Ha nem megy, akkor adjanak neki egy tükröt és nézze, hogy mit csinál. De hogy pisi után se tudja, na ezt már tényleg nem tudom hová tenni magamban. Minden ember képes benyúlni a lába közé s megtörölni a punciját, pont úgy, ahogy képes megtörölni az orrát vagy a homlokát vagy bármi mást.
19/40 anonim válasza:
Itt már valami nagy gond van, ha a punciját sem tudja kitörölni! Azt csak eléri, hiszen elöl van. Lehet, hogy valami nagy baj miatt, szivárog Neki a pisi és a kaki. Ezzel pedig muszáj orvoshoz menni!
20/40 anonim válasza:
Szerintem nem kellene az anyjának törölgetni a 14 éves lánya seggét.Lusta a kisasszony,és ha nem tetszik járjon szarosan elöbb utóbb majd megunja és kitakaritja magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!