Volt olyan nálatok, hogy a babátok kihagyta mozgásfejlődés során a mászást és most tanulási problémái vannak?
Figyelt kérdés
Mivel lehet rajta javítani???2014. jan. 3. 21:41
11/19 A kérdező kommentje:
Szia! Örülök, hogy te is írtál. Én is megijedtem mikor közölték, hogy matematikából olyan rossz lesz, hogy felmentést kap 7-8ban. Viszont állítólag érettségin is kaphat és másik tantárgyat kell választania. Sajnos ezt azóta már támadják és meg akarják szüntetni. Az első kérdésem az volt, hogy ha nem tud leérettségizni akkor nem is fog tudni dolgozni???? Egyébként meg érdekes mert nagyon gyorsan kapcsol és nem tartom butának de akkor is lehangolt. A legrosszabb, hogy szerintük nem tudok rajta segíteni. Nálad mikor derült ki hogy discalculiás vagy?
2014. jan. 4. 19:51
12/19 anonim válasza:
Én még úgy tanultam, hogy ha kimarad a mászás, nagyobb esély van arra, hogy dyslexiás lesz a gyerek. De ez nem jelenti azt, hogy minden gyerek, aki nem mászott, dyslexiás lesz.
13/19 anonim válasza:
A családban van egy kislány 8 évesen derült ki,h a mászás hiánya miatt van gondja az írással,olvasással.Valamilyen tornát kell csinálnia.De az írásodból én is inkább lelki dologra gondolok...csak egy anyuka vagyok,nem szakember...
14/19 A kérdező kommentje:
Kedden már megy az első beszélgetésre! Tudom, hogy ott még nem dől el semmi de már várja. Főleg, hogy szülés utáni szorongás , pánik miatt én is járok és így nem olyan "ciki" neki :)
2014. jan. 6. 17:16
15/19 JanoviczkiFerencné válasza:
Nekem gimnáziumban a fizika tanárom jött rá, már nem lehetett nagyon mit csinálni, esti gimnázium volt. Mindenből ötösre érettségiztem, csak a matek lett kettes. Egyébként az én esetemben tök mindegy, hogy van-e érettségim, mivel buszvezető vagyok és az is szeretnék maradni nyugdíjig. Ja és három nyelven beszélek,azt viszont nagyon gyorsan tanulom, akár tolmács is lehetnék. Szóval van egy csomó szakma amihez nem kell a matek. De ha matekból kap felmentést akkor mi van a fizikával, kémiával, abban is vannak bőven számítások. Egyébként ma már szinte senki nem számol fejben. A férjem unokatestvére súlyos dislexiás (nem biztos, hogy jól írtam bocs), a környék legkiválóbb autószerelője, nincs olyan gond amit ne tudna egy autón megoldani, viszont neki magyarból felmentése volt. Szinte egyáltalán nem tud olvasni, komolyan mondon, semennyire. Ennek ellenére kiváló szakember és nagyon jól megél belőle és nagyon szereti a szakmáját. Sajnos a magyar törvények olyanok, hogy egy szakembernek érettségi kell ahhoz,hogy mesterviizsgát szerezzen, pedig szerintem senkit sem érdekel, hogy egy cipész hány verset tud, csinálja meg a cipőmet és kész. Nem ide tartozik,de a nagymamámnak 6 általánosa volt, alig tudott írni,viszont nagyon sokat olvasott (érdekes), kiváló szakácsnő volt, nagyon elit helyen dolgozott. Manapság rengeteg hiányszakma van, nem mindenhez kell érettségi vagy matek vagy akármi. Biztos van a gyerekednek jó képessége, álljatok rá arra és ha szereti is vígan el lesz vele. De ha minden kötél szakad hozzánk jöhet majd buszvezetőnek, mindig kevesen vagyunk!
16/19 JanoviczkiFerencné válasza:
dislexia=dyslexia bocs
17/19 anonim válasza:
Nem biztos hogy van mit elmondania, mert nem is tudhatjuk gyerekként mitől jönnek a félelmeink, gátjaink. Jó ha felnőttként a lényegesebbekkel tisztába jövünk.
Ne félj a felmentéstől, és járj utána a lelki dolgoknak. A félelmei kicsit OCD szagúak: az ilyen gyerekeknek csak a tökéletes a jó, de az is csak megfelelő sorrendben, ezért ismételgetnek dolgokat. A matekhoz meg könnyedség és lendület kell.
Ja, és egy diszlexiás ismerősöm most csinálja a doktoriját. Az általános nem volt egy fáklyásmenet, a gimiben vegyes, és fokozatosan kezdte elhinni, hogy az erősségeivel kell törődnie, nem a gyengéivel. A lényeg: megtalálta amit szeret, és amit tud. Senki sem ért mindenhez.
18/19 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy!!!! Már én is sokat gondolkoztam, hogy mit lehetne neki kitalálni de talán még ráérünk vele. Én is úgy gondolom, hogy nem buta. Sőt tudom. A pszichológus szerint azért tud kompenzálni, azért nem vették sokáig észre, hogy baj van mert megtalálta a módját, hogy másképp megoldja. Szóval szerintük okos csak ezen a téren lesz egy kis problémája. Na igen én is attól félek, hogy ha eltörlik a felmentést középiskolában akkor hogy fog leérettségizni. Mert anélkül szinte már semmit nem tud csinálni. De nem adjuk fel! Csak még azt kell megtalálni, hogy miből nagyon jó vagy mi érdekli igazán. Ennek még nem jött el az ideje mert semmi nem köti le sokáig :)
2014. jan. 9. 19:27
19/19 A kérdező kommentje:
Az mit jelent, hogy a félelmei OCD-szagúak? Szoktam beszélgetni róla a pszichológusommal. Ő is úgy látja, hogy van benne szorongás. Nem tudnám jól elmagyarázni amit mondott. Értettem akkor :) A lényeg, hogy a mostani "szokásai" a babonához kapcsolódik amivel a gyerekek nyugtatják magukat csak neki a megnyugvás része elmarad. Beszélgettünk és elmondta, hogy mikor leszidom akkor olyanokra gondol, hogy tűnjek el stb. Aztán ezeket megbánja és fél, hogy megtörténik. Ezért szokott különböző feladatokat kitalálni magának ha azokat megcsinálja akkor nem lesz bajom. Próbálom magyarázni neki , hogy ezek az érzések normálisak mint a düh vagy a harag. Nem szabad, hogy eluralkodjon rajtunk de ilyen mindenkivel előfordul. CSak nem biztos, hogy én jól át tudom neki adni ezeket a dolgokat. Ezért sem bánom a szakembert!
2014. jan. 9. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!