Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Volt olyan nálatok, hogy a...

Volt olyan nálatok, hogy a babátok kihagyta mozgásfejlődés során a mászást és most tanulási problémái vannak?

Figyelt kérdés
Mivel lehet rajta javítani???

2014. jan. 3. 21:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%
A fiam sosem mászott. 9 hónaposan már járt (36. hétre született köldökzsinórral a nyakán). Most Bp egyik elitgimijének növendéke, 12 éves.
2014. jan. 3. 21:45
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm kisfia kihagyta a mászást, neki tornáztatta a kezét, mert gyengék voltak az izmai és nem tudta tartani a ceruzát. Állítólag azért volt, mert kihagyta a mászást. Hogy igaz-e, ki tudja.
2014. jan. 3. 21:48
 3/19 A kérdező kommentje:
4 éve elváltam. Akkor volt a lányom 7 éves. Jól indított az iskolában. Osztályelső volt. Azután mikor el kellett a válás miatt költöznünk egy másik városba akkor iskolát is kellett váltani. Az egy nagy törés volt neki. Minden nap sírással indult. Nem mondott soha semmit csak mikor elindultam az autóval a tükörből láttam, hogy sír. Nagyon bunkó tanárnője volt. A lényeg, hogy össze is vesztem vele mert lerontott minden tantárgyból és ő inkább csak bántotta. Átírattam egy másik iskolába ahol javult a helyzet de figyelemzavar miatt elküldtek minket vizsgálatra a családsegítőbe. Most 1 év után mentünk kontrollra és nagyon rosszak lettek az eredményei matematikából. Annyira, hogy közölték talán felmentést fog kapni 7-8.osztályban mert ez már nem fog javulni mivel discalculiás. Számolási zavar. Az értő olvasással is gond van. Kérdezték, hogy kimaradt-e valami a mozgásfejlődés során vagy volt-e gond szülésnél. Mondtam, hogy farral született és nem mászott. Szerintük ez volt a gond. Mikor kérdeztem, hogy akkor első osztályban miért volt nagyon jó akkor annyit mondtak, hogy kompenzált. De mi van ha a válás zavarta meg? Most kértem időpontot pszichológushoz. Szeretném kideríteni, hogy esetleg valami javulhat -e azáltal, hogy kicsit kibeszéli magát. Talán hülyeség. Nem tudom. De megrémített mikor azt mondták, hogy nem tudok rajta javítani csak szinten tartani lehet.....
2014. jan. 3. 21:57
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok, pszichológus. Jól tetted az időpont kérdést, én ott látom az elásott kutyát, nem a mászásnál.
2014. jan. 3. 22:28
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

apukám edző 35 éve, és bizony volt olyan tanítványa, aki olyan suta, koordinálatlan mozgású volt, és mikor beszélgetett a szülőkkel, azok elmondták, hogy kimaradt a gyereknél a mászás.

viszont a védőnőm azt mondta, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek, az ő tapasztalatai szerint nincs a mászás kimaradással gond. (már 27 éve a szakmában van)

2014. jan. 3. 22:40
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Lehet, hogy nem kapcsolódik ide, de a leírásod eszembe juttatta, amit egy az örökbefogadásról írt könyvben olvastam. Azt írta az örökbefogadott gyerekekkel (is) foglalkozó pszichológus-írónő, hogy sokszor vannak tanulási nehézségeik, és leggyakrabban ilyen-olyan „diszesnek” titulálják őket. Ennek ellenére, ha pszichológushoz kerülnek, gyakran kiderül, hogy nincs semmilyen „részképességzavaruk”, hanem a „történetük”, az életük okozza, hogy bizonyos tantárgyakban nem remekelnek. A praxisából felhozott példák közt volt gyerek, akiről az derült ki, azért rossz matekból, mert „utálja” a kivonást – mert az veszteség, és ő már annyi veszteségen ment át (pl. elszakították az anyjától, ide-oda pakolták nevelőszülőknél); egy másik gyerek pedig nagyon penge volt irodalomból, majd kiskamaszként egyszer csak a bukásig rontott – kiderült, hogy egy olyan könyvről kellett volna dolgozatot írnia, ami egy hozzá hasonló sorsú emberről szólt, és az eltemetett múltja lebénította.

Oké, belátom, hogy ez így zanzásítva belemagyarázásnak tűnhet (bár a nő nagyon érti a dolgát, és baromi érdekes és tanulságos élettörténeteket ír le), no meg nálatok „csak” egy válásról és költözésről van szó, de lehet, hogy valami hasonló gátlás lett a lányodban is… Hajrá, derítsétek ki!

2014. jan. 3. 23:23
 7/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nem csak egy válásról van szó. Az apukája elég hideg ember volt. Sőt kiskorában előfordult, hogy akkora pofont kaptam tőle mikor a kicsi 1,5évesen a kezembe volt, hogy összekoppant a fejünk nekem meg kilyukadt a dobhártyám. Ez azért nem volt jellemző de előfordultak ilyen dolgok. Ráadásul a pofont azért kaptam mert már ordítottam vele, hogy hagyja abba a veszekedést mert üvölt a kicsi.... Aztán voltunk kint egy évet külföldön ahová szinte a párom elől menekültünk. Egy darabig jó volt de utána horror!!!!!!!!! Egy kinti család segített....Bár ne tették volna. Próbáltam mindent megtenni, hogy amíg nem tudunk hazajutni addig a lányom ne legyen előtérbe stb. Aztán hazaszöktünk. A sors fintora, hogy a férjem jött ki értünk. Nagyon sokat színészkedtem és nyeltem, hogy neki ne legyen baja. Akkor 4 éves volt. Arra gondoltam, hogy utána egy viszonylag nyugis időszak következett, és a válás megint felkavarta. A hirtelen váltások stb. Nekem nem mesél. Nem panaszkodik. De ha nekem aki szerintem elég erős vagyok...nekem nehéz feldolgoznom a történteket akkor nála is lehet valami. Egy órát beszélgettem a pszichológussal. Kértem, hogy segítsen hátha neki megnyílna. A sok rossz miatt kicsit megkeményedtem.. és talán nekem nem mer! Azt szeretném ha fel tudná dolgozni a történteket. Aztán vagy segít vagy nem.....
2014. jan. 4. 10:28
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Akárki akármit mond, én hiszek abban, hogy a gyerekeknek szükségük van az állandóságra, hogy érezzék, hová tartoznak. Egy válás, akármilyen kulturáltan is csinálják, már önmagában „megreccsenti” a gyerekeket, láttam kamaszokat is, akik teljesen szétestek tőle (pedig azt hinné az ember, már nem olyan kicsik, fel tudják dolgozni).

A beszélgetés nagyon fontos, az, hogy kimondjátok a dolgokat. Simán lehet, hogy a lányod nem azért nem mondja neked a gondjait, mert fél elmondani, lehet, hogy kímélni akar, látja, hogy te is küszködsz, és nem akar terhelni. A másik, hogy nagyon könnyű belecsúszni játszmákba a kapcsolatokban, én a saját, „normális” családi körülményeink ellenére látom, hogy vannak körök, amelyekbe újra és újra belefutunk a gyerekemmel való kommunikáció során. Igyekszem ezeket megszakítani, mert nem építő jellegűek, de baromi nehéz.

Nem szokott rajzolni a lányod? A magukba zárkózó gyerekeknél sokszor a rajzaik árulják el, mik dúlnak bennük.

2014. jan. 4. 11:04
 9/19 A kérdező kommentje:
Nem jellemző rá a rajzolás. Semmi nem köti le sokáig. Szeret kint lenni az udvaron és azért kapott egy kutyust mert imádja az állatokat. 11 éves és nagyon gondoskodó. Öröm hallani amikor nagyokat nevet a kutyussal mert egy huncut kis vakarcs az az állat. :) Abban igazad lehet, hogy kímél mert pár hete próbáltam vele beszélgetni és elmondta, hogy olyanokon gondolkozik, hogy ha ezt vagy azt nem teszi meg akkor lehet, hogy nekem bajom lesz. Ez most lehet, hogy kicsit értelmetlen volt így. Kitalál dolgokat fantáziál és pl ha nem lép arrébb kettőt akkor nekem valami bajom lesz. Tudom, hogy nem pont erre gondoltál de engem ez is meglepett. Remélem valamit tud segíteni a pszichológus. Azt ajánlotta, hogy játszassam el vele az iskolai napokat...De nem tudom hogy kezdjek hozzá.
2014. jan. 4. 13:30
 10/19 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
Szia én is discalculiás vagyok,kettesre érettségiztem matekból. Akkoriban nem volt olyan, hogy felmentés. Sajnos a mai napig keverem a számokat, kereskedelemben nemis tudnék dolgozni, rosszul adok vissza, hiába figyelek. Tudom, hogy nem ez volt a kérdésed, csak azért írtam, hogy a kettes matekjegy is matekjegy, azért nem kell feladni a matekot. Én az érettségin csak a mértanfeladatot tudtam megcsinálni, az mentett meg.
2014. jan. 4. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!