Hiperaktív gyermeknek adjak annyi csokoládét hogy hányásig egye magát csak azért hogy ettől megundorodjon, és többet ne kívánja?
Nem hinném, hogy megundorodna attól, hogy hányásig eszi magát csokival. Én jobbnak tartom a mértékletességet.
Azt nem tudom, hogy mit csináljatok, hogy tiszteljen benneteket. Gondolom ő úgy gondolja, hogy ő jobban tudja, de ezzel mindenki így van, mindenki a saját módszereit tartja helyesnek.
Az viszont nem igaz, hogy szüksége van annyi csokira egy gyereknek amennyit enni akar. A csoki függőséget okozhat, és egy hiperaktív gyerek esetében pláne nem jó a sok csoki.
Keressetek szakirodalmat és mutassátok meg neki, foglakoztak ezzel a témával pszichológusok.
Az anyósom magasról tesz az internetes, és a könyves szakirodalomra! Neki az a véleménye, hogy internetről neveljük a gyerekünket. Fogalma sincs arról a szóról, hogy mi az a hiperaktivitás, arról meg pláne nem, hogy hogyan kell kezelni. Fiunkat hordtuk: nevelési tanácsadóba, ideggondozóba, pszichológushoz kb. 4 helyre, kineziológushoz. Azt mondta rá: minek??? Egyszer azt is, hogy: "ti nem vagytok normálisak" ez a gyerek olyan mint a többi. Hát persze, azért beszélget el velünk a tanító néni mindig tanítás után egy óráig. Mindenhol, mindenkitől kapjuk az ívet a gyerek viselkedése miatt, boltban, uszodában, iskolában, utcán, stb.... ja, és az anyósomtól.
Tőle, aki két-háromhavonta kérdez az unokái felől, olyan messze lakik...
"Hát persze, azért beszélget el velünk a tanító néni mindig tanítás után egy óráig. Mindenhol, mindenkitől kapjuk az ívet a gyerek viselkedése miatt, boltban, uszodában, iskolában, utcán, stb.... "
Hivatalosan is hiperaktív a gyerek, vagy csak laikusok "diagnosztizáltak" annak?
Az en gyerekem is ilyen volt. Akaratos, pörgött mindig, en reméltem, hogy hiperaktív - valamilyen szinten megnyugtató lett volna egy ilyen diagnózis, de nem. A gyereknek semmi baja nem volt. Pszichológus, pszichiáter, nevelesi tanácsadó megvolt nálunk is. A szakemberek szerint kicsit aktívabb, mint az átlag, de nem kirívó a magatartása. Iskolába is kimentek a szakértők, hogy ott lássák a gyerek viselkedését. A konklúzió az volt, hogy a probléma nem a gyerekkel van, hanem a tanitonovel..... Iskolát váltottunk, a gyerekkel semmi probléma nincs es nem is volt.
Csokira egyáltalán nincs szüksége egy gyereknek, sőt a cukor csak felpörget.
Egy ilyen ember nem fog tisztelni, ha fejreállsz se. Egyik füleden be, vagy beszólni tisztelettel.
"Egyik füleden be a másikon ki, vagy beszólni tisztelettel"
Mind a kettő volt, egyiknél sem hagyta abba a kioktatást, sőt, ha kérdeztem közben valamit tőle, akkor nem válaszol, ha kényes neki a kérdés, hanem ügyesen terel, vagy kitér a válaszadástól. Rendkívül erős egyéniség, üzletasszony, aki beleviszi az üzleti viselkedést a családi életbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!