Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hiperaktív gyermeknek adjak...

Hiperaktív gyermeknek adjak annyi csokoládét hogy hányásig egye magát csak azért hogy ettől megundorodjon, és többet ne kívánja?

Figyelt kérdés
Anyósom ennek a variációnak a híve, nagyon ellene van annak a dolognak, amit mi csinálunk, hogy a 8 éves fiunknak csak "adagoljuk" az édességet, és igen, sokszor nem ehet annyit, amennyit csak akar. Hiperaktív, gondjaink vannak az iskolában is magatartás terén is, (anyósom szerint neveletlen, és rosszul neveljük) de állandóan az édességet, a csokoládét követeli! Mi (szülei) próbálunk betartani nála egy rendszerességet, mértékletességet, de anyósom mindig kioktat, hogy egy gyereknek szüksége van annyi csokira, amennyit ő akar enni! Most anyukák, mondjátok meg nekem mit csináljak, hogy az anyósom tisztelje a nevelési módszerünket, egyáltalán minket?
2013. dec. 27. 21:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tökmindegy milyen a gyerek, a mértéktelen csokoládétól elhízhat, és akár cukorbeteg is lehet. Nem feltétlenül, de akarjátok kockáztatni?
2013. dec. 27. 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyjátok anyósnál egyedül, csak ha ti is ott vagytok aztán szóljon rá az apa az anyjára ne te.
2013. dec. 27. 21:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy megundorodna attól, hogy hányásig eszi magát csokival. Én jobbnak tartom a mértékletességet.

Azt nem tudom, hogy mit csináljatok, hogy tiszteljen benneteket. Gondolom ő úgy gondolja, hogy ő jobban tudja, de ezzel mindenki így van, mindenki a saját módszereit tartja helyesnek.

Az viszont nem igaz, hogy szüksége van annyi csokira egy gyereknek amennyit enni akar. A csoki függőséget okozhat, és egy hiperaktív gyerek esetében pláne nem jó a sok csoki.

Keressetek szakirodalmat és mutassátok meg neki, foglakoztak ezzel a témával pszichológusok.

2013. dec. 27. 21:26
 4/12 A kérdező kommentje:

Az anyósom magasról tesz az internetes, és a könyves szakirodalomra! Neki az a véleménye, hogy internetről neveljük a gyerekünket. Fogalma sincs arról a szóról, hogy mi az a hiperaktivitás, arról meg pláne nem, hogy hogyan kell kezelni. Fiunkat hordtuk: nevelési tanácsadóba, ideggondozóba, pszichológushoz kb. 4 helyre, kineziológushoz. Azt mondta rá: minek??? Egyszer azt is, hogy: "ti nem vagytok normálisak" ez a gyerek olyan mint a többi. Hát persze, azért beszélget el velünk a tanító néni mindig tanítás után egy óráig. Mindenhol, mindenkitől kapjuk az ívet a gyerek viselkedése miatt, boltban, uszodában, iskolában, utcán, stb.... ja, és az anyósomtól.

Tőle, aki két-háromhavonta kérdez az unokái felől, olyan messze lakik...

2013. dec. 27. 21:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Hát akkor a 2-3 kérdez mert olyan messze lakik , mond azt hogy persze 0-24 csokit eszik az unokája vagy amit hallani akar. Hátha békénhagy te meg leveszed a válladról. Minek tartasz akkor beszámolót ha nincs is a közeledben?
2013. dec. 27. 21:53
 6/12 A kérdező kommentje:
A szomszéd utcában. Bocs ha hosszúra sikerült a beszámoló, sajnos politikai okok miatt van befolyása a környezetünkben, de erről nem szeretnék beszélni. Választ kaptam a kérdésemre, köszi mindenkinek, én is így gondoltam :)
2013. dec. 27. 22:28
 7/12 anonim ***** válasza:

"Hát persze, azért beszélget el velünk a tanító néni mindig tanítás után egy óráig. Mindenhol, mindenkitől kapjuk az ívet a gyerek viselkedése miatt, boltban, uszodában, iskolában, utcán, stb.... "

Hivatalosan is hiperaktív a gyerek, vagy csak laikusok "diagnosztizáltak" annak?

Az en gyerekem is ilyen volt. Akaratos, pörgött mindig, en reméltem, hogy hiperaktív - valamilyen szinten megnyugtató lett volna egy ilyen diagnózis, de nem. A gyereknek semmi baja nem volt. Pszichológus, pszichiáter, nevelesi tanácsadó megvolt nálunk is. A szakemberek szerint kicsit aktívabb, mint az átlag, de nem kirívó a magatartása. Iskolába is kimentek a szakértők, hogy ott lássák a gyerek viselkedését. A konklúzió az volt, hogy a probléma nem a gyerekkel van, hanem a tanitonovel..... Iskolát váltottunk, a gyerekkel semmi probléma nincs es nem is volt.

2013. dec. 28. 06:28
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Csokira egyáltalán nincs szüksége egy gyereknek, sőt a cukor csak felpörget.

Egy ilyen ember nem fog tisztelni, ha fejreállsz se. Egyik füleden be, vagy beszólni tisztelettel.

2013. dec. 29. 14:14
 9/12 A kérdező kommentje:

"Egyik füleden be a másikon ki, vagy beszólni tisztelettel"

Mind a kettő volt, egyiknél sem hagyta abba a kioktatást, sőt, ha kérdeztem közben valamit tőle, akkor nem válaszol, ha kényes neki a kérdés, hanem ügyesen terel, vagy kitér a válaszadástól. Rendkívül erős egyéniség, üzletasszony, aki beleviszi az üzleti viselkedést a családi életbe.

2013. dec. 30. 16:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy mi is sok helyen voltunk, de egyik helyen sem diagnosztizálták ezt konkrétan, hogy hiperaktív, csak azt mondták, hiperaktív-gyanús. De mi is túlvagyunk egypár szakkönyvön, szakemberen, internetes oldalakon, az összes amit erről írnak, mind jellemző rá. Járt bölibe, oviba, most suliba, sajnos nálunk mindenhol problémás volt. Sokszor az utcán sem viselkedik, nemegyszer le kell hozzá térdelnem, és elkapnom a kabátját, és erősen tartanom, hogy végre rám figyeljen, akkor is forognak a szemei, és úgy viselkedik, mintha nem lenne n...is (bocsánat)
2013. dec. 30. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!