Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek az ilyen gyerekkel...

Szerintetek az ilyen gyerekkel mit lehetne csinálni?

Figyelt kérdés
sziasztok.Van egy osztálytársam aki kissé dilis..DE tényleg.Sohasem hagy békén.Úgy visítozik magában mint egy majom.MIntenkivel verekszik,lányokkal,és nagyon sokszor fordultunk már az igazgatóhoz is,de nem történik semmi.Volt mikor annyira megakart verni ,hogy az egész osztálynak kellett lefognia,nekem pedig bekellett zárkoznom a WC-be.Az egész ostály rettegésben él.És azt mondták,nem fogják kirúgni mert körzetes,és a szülei meg nem egyeztek bele hogy elviszik.És hozzá teszem,hogy 11 éves.Tudnátok segíteni?Van valami ötletetek?

2013. dec. 18. 16:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
hát ti nem sok mindent tudtok tenni... igazgatónak kéne elküldenie nevelési tanácsadóba... viselkedési zavarai vannak ahogy leírtad és szégyen hogy a szülei nem foglalkoznak vele... nem tudom hol laktok, de szerintem minden városban vannak kifejezetten viselkedési zavaros gyerekeknek speciális iskola, ahova át kéne íratni... nem értem se az igazgatót, se a szülőket, hogy miért nem lépik meg ezt a lépést.. senkinek sem jó így... osztályfőnökkel milyen a kapcsolatotok? vele nem tudtok beszélni, hogy menjen ő az igazgatóhoz? ha egy felnőtt menne ezzel hozzá, talán jobban átgondolná a helyzetet... lehet amőgy elég ha az osztályfőnök kér nevelési tanácsadós papírt.. nem feltétlen kell az igazgatónak...
2013. dec. 18. 18:07
 2/14 A kérdező kommentje:
Már mindenkinek szoltunk..és mindig azt hajtják hogy eddig meg addig kap határidőt,és ha nem változik röpül..és 5 éve már ez megy..azon gondolkoztunk még hogy elmegyünk a szüleihez és beszélünk velük.ez jo ötlet lenne?
2013. dec. 18. 22:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
hát nem tudom... te is írtad, hogy a szülei nem egyeztek bele, hogy elvigyék a suliból, tehát azzal ha ti odamentek csak még jobban elmérgesítenétek a helyzetet szerintem... még durvább lenne a srác... viszont most eszembe jutott még egy ötlet! a ti szüleitek tudnak ezekről a dolgokról? hogy mit művel veletek ez a srác?? mert ha igen! a Ti szüleitek fogjanak össze, együtt menjenek el az igazgatóhoz és ha kell fenyegessék meg, hogy az ő feljebbvalójához mennek ha nem tesz már végre valamit a ti biztonságotok érdekében!! szerinte ez az egyetlen és a legjobb megoldás, hogy végre lépjen valamit az igazgató.. ti bocsi de "kicsik" vagytok még ehhez... de a szüleitek ha összefognak akkor annak kell hogy legyen eredménye! :) ha történik valami írd meg.. kíváncsi vagyok mit sikerült intézni... sok sikert!
2013. dec. 18. 22:45
 4/14 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom,hogy a ti szüleiteknek kell szépen odaállni az igazgató elé, hogy vagy huszonvalahány gyereket kiíratnak a suliból, vagy elintézik, hogy ez az egy menjen. Össze kellene már fogni végre, mivel a tanítást lehetetlenné teszi.

A gyerekem volt sulijában is volt botrány, végül elérték, hogy az illető gyerek magántanuló legyen.

Vagy felnyomni a sulit a lehető legtöbb helyen, pl. oktatási minisztérium, a kerületi jegyző...

2013. dec. 18. 23:06
 5/14 anonim ***** válasza:

1. verzió: Ti, vagy még jobb, ha a szüleitek szóltok az igazgatónak.

2. verzió: Beszéltek a gyerek szüleivel, ez rizikósabb.

3. verzió: úgy elveritek, hogy ne akarjon többet olyat. Na ez a legprimitívebb, és legkétélűbb verzió, ezt max végső esetben.

2013. dec. 19. 02:37
 6/14 anonim válasza:
Ezt a mi időnkben lerendeztük férfiak módjára, mégha 11 évesek is voltunk. Egy tücsök lehet hogy bír zsarolni egy hangyát. Lehet hogy bírja zsarolni az összeset, egészen addig amíg a hangyák rá nem jönnek hogy többen vannak...
2013. dec. 19. 13:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Sajnos igaz, óssze kell fogni elleneq.
2013. dec. 20. 08:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Sajnos az a nehéz, hogy ilyen gyerekeknél a családban is lehet valami gond, én még nem találkoztam olyannal, akiknél minden rendben volt, és a gyerek mégis egy „agresszív vadállat” lett volna. Ebből adódóan pedig a szüleivel vélhetően hiába beszéltek…

De tegyük fel, hogy otthon náluk minden happy, nagy szeretetben élnek: akkor vajon a szülők miért nem léptek eddig, ha látták (mert látniuk kellett ennyi idő alatt), hogy a gyereküknek beilleszkedési problémái vannak? Ez az ő gyereküknek is nagyon rossz lehet, és ha valaki foglalkozik a gyerekével, és látja, hogy hosszú évek alatt nem javul a helyzete egy közösségben, akkor szerintem kutya kötelessége tenni valamit. Lehet, hogy egy másik iskola, más tanítók, más gyerekek, vagy simán csak pszichológus – a lényeg, hogy nem tudom elképzelni, hogy egy szerető szülő hagyja a gyerekét egy ilyen szituban lenni 5 évig.

Ergó megint oda jutottunk, hogy a szülőkkel is valami gond van, ezért én azt nem ajánlanám, hogy ti, gyerekek dumáljatok velük.

Szerintem a legcélravezetőbb az lehetne, hogy a szüleitekkel együtt kapjátok el a szülőket, és elmondjátok a gondjaitokat. Ahogy más is írta, „sok lúd disznót győz”.

Másrészt: forduljatok az iskolapszichológushoz. Ő beülhet az órákra, és megnézheti, mi a helyzet, és talán tud segíteni a probléma megoldásában.

Megértem a helyzetet, a fiam osztályában is van két elég agresszív és kiszámíthatatlan gyerek, az egyikükről tudom, hogy a szülei nem hajlandók elvinni pszichológushoz, mert szerintük semmi baja…

Az

2013. dec. 22. 15:54
 9/14 anonim ***** válasza:
És ha az egész osztály megmondja, hogy kerestek egy másik sulit, ha nem rúgják ki? Vagy a szülőkkel aláírásokat gyűjtötök?
2013. dec. 24. 21:21
 10/14 anonim ***** válasza:
Tudod, sajnos az én fiam is ilyen. Én is jobban örülnék neki, ha lenne olyan iskola, ahol fogadják az ilyen gyerekeket, de nincs. Az iskola sem tud semmit tenni, nem tudják kirúgni, mert tanköteles, és nincs számukra hely. Nem jó ez nektek, a "dilis" gyereknek, a tanároknak, szülőknek, senkinek sem. De ez a legolcsóbb az államnak, ezt kell szeretni. Sajnos ilyen gyerekek is vannak, nekik is lenni kell valahol.
2013. dec. 25. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!