3,5 éves agresszív, durcás kisfiúval mit lehet kezdeni?
Sziasztok!
A sógornőm kisfiáról van szó. Agresszív gyerek, ha valami nem úgy történik ahogyan ő szeretné, akkor csapkod és tárgyakat dobál. Ilyen megnyílvánulásai minden előzmény nélkül, spontán is előfordulnak. Úgy látom, hogy az anyukája fegyelmező szavai semmit nem érnek nála. Ha rászól, hogy ne csinálja ezt vagy azt, akkor mintha meg sem hallaná, minden folytatódik tovább. És az a legbosszantóbb számomra, hogy a sógornőm ezt ennyiben hagyja. 'Megfenyegeti' a gyereket, hogy nem lesz csoki, vagy nem nézhet tv-t, de persze egyik sem történik meg. Az oviban is gondok vannak, mert ott is verekszik, persze ő is kap rendesen. És ilyenkor a sógornőm és az anyósom azt mondja a gyereknek, hogy ne hagyd magad, üss vissza. Én meg csak nézek nagy szemekkel, hogy további agresszióra ösztönzik???
Ilyen kisgyerekkel még nem találkoztam, fogalmam sincs, hogy mi lehet ilyen helyzetben a megoldás. Én úgy gondolom, hogy a kisfiú érzi a családi nagy problémákat, feszültséget, ezért ilyen.
Olyanok tanácsát, meglátását várom, akik találkoztak már hasonló szituációval.
Előre is köszönöm.
Szia! Tudtommal nem.
5 éve elváltam a férjemtől, görény az egész család.
A kisfiú most már 14 éves és egy ismerőstől hallottam, hogy eltanácsolták az iskolából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!