3,5 éves kisfiúval mi lehet a gond, ha nagyon agresszív és "hisztis"? Bővebben lent.
Ismerős kisfiúról van szó. A lényeg: októberben lesz 4 éves. Már kb 1 éve annyit tudunk, hogy le van maradva, akkor 1,5-2 éves szinten volt. Fejlesztés azóta sem történik, most hosszú lenne leírni miért.
Aggódunk, hogy ez nem puszta lemaradás. Alig tud beszélni, neveket, egy-két szót mond. Mondatokban nem nagyon beszél, sokszor nem lehet érteni a szavait, halandzsázik. Sokszor számunkra látható ok nélkül kiabál, főleg azt, hogy "nem kell", de hogy mire gondol fogalmunk sincs. Van egy 10 éves nővére, gyakran ok nélkül durva vele, marja a kezét, elmegy mellette ráüt, ha leszidják, akkor is a kislányt üti. Viszont nagyon ragaszkodik hozzá. Van, hogy ott van mellette a kislány mégis kiabálja a nevét. Kakilni csak pelenkába hajlandó, szól, hogy kell és kéri a pelust. Van mikor ennek ellenére nem kakil bele. Altatni kell, simogatni a hátát. Bárhova felmászik gondolkodás nélkül, pl ablakpárkány, radiátor. A 14 hónapos kislányomnak 2X is elkapta a nyakát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy odament simogatni, ölelni, majd ölelés közben a karjával a nyakát szorította, úgy kellett leszedni róla. Ami ebben a legaggasztóbb volt, hogy az arckifejezése is teljesen megváltozott közben, tehát nagyon úgy tűnt, hogy nem volt a dolog véletlen (nagyon remélem, hogy csak rosszul láttam). Mindenért hisztizik, alig eszik, a játszótéren szinte csak rohangál. Lényegében egész nap kiabál. Nagyjából most ennyi jutott eszembe. Van valakinek ötlete, hogy mire utalnak/utalhatnak ezek a dolgok? Bocs, hogy hosszú lett.
A szülei beszélnek hozzá eleget? Megkapja a megfelelő figyelmet?
Ez már nagy lemaradás. Mindenképp fejlesztés szükséges.
Szia!
Az első pár sor mintha a Fiam lenne (csak ő szobatiszta másfél éves kora óta)!
Ő se beszél még ő is ennyi idős olyan mint egy hiperaktív és iszonyat agresszív (egy kislányt a galéria tetejéről lökött le az oviban aki 10 lépcsőfokot csúszott az arca meg szétrepedt)!
Vinni akartam úszni kérdezi a babaúszós csaj, hogy a gyerekem mivel magyarázza a rosszaságát, hát mondom semmivel mert alig beszél (rengeteg helyre hordtam a neurológiától a fülészetig mindent megjártunk, mindenhol én voltam a para-mami és a h.lye mert belebeszélem a gyerekbe a betegséget és csak lusta én meg lesem a kívánságát és így meg se kell szólaljon stb stb stb....)
Az úszótréner mondta, hogy ők visszamaradt fejlődéssel foglalkoznak és megadja a kolléga számát aki először felméri a Fiam ha gondolom és meglátjuk mi lenne neki jó! Viziterápi vagy szárazföldi mert a gyakorlatsorok összeállítása beindítja a beszédet!
Szárazföldi itthon végezhető gyakorlatok vannak havi 1 kontrollal ahol nézik, hogy halad ki kell-e egészíteni mással a feladatokat.
A szárazföldi tréner ajánlotta hogy vigyem el magánfülészetre mert ő úgy látja, hogy tényleg van baj...
A bhrg alapítvány (ott vannak a trénerek) onnan jutottunk el adukid halláscentrumba ahol kiderült, hogy a Fiam túlhalló (nem csökkent!) és non-stop zúgás van a fülében ami azért van mert az ő agya minden hangot fel akar dolgozni és az a frekvencia amire a füle beáll azt ő már nem is érzékeli (a mély hangokat nem hallja abszolút) és folyadék is volt a fülében amit le kellett szívni (simma egyszerű mindennapos arcüreg mosással kórházban és itthon is orrszívózni egyik orrlyukon és sóoldatot nyomni a másik orrlyukon és csere!)! Már nem csodálkozom, hogy agresszív é pörög!
Most megyünk 30.án kontrollra edukidbe megint és megnézik milyen frekvencia tartomány esik neki ki így hogy már nincs folyadék! Aztán hallásébresztő terápia!
Ennél a gyereknél is érdemes lenne egy mindent összefogó vizsgálat (főleg ha még nem is szobatiszta) mert ez mind a megkésett fejlődés része!
"Fejlesztés azóta sem történik, most hosszú lenne leírni miért. "
Kérlek ezt fejtsd ki!
Most hogy így leírtad, lehet hogy csak annyi, hogy a hallássérült anyuka mellett nehezebben tanul meg beszélni, + a rosszul halló anyu miatt emeli a hangerejét.
Szerintem egy türelmes rokon, aki néha elvinné magával labdázni, mondókázni 1-2 órára már jelentene valamit. Lenne ilyen?
Sziasztok!
Nekunk tulhallast edukid-nel allapitottak meg 8000 forint.
Bhrg gyogytornasza monoron elso alkalom 6000 aztan havi 1 kontroll 4000.
Mindenkepp vinnem kerdezo! Olyan nincs, hogy a gyerek egeszsegere nem telik! Ha valaki dohanyzik abba kell hagyni, ha nasi van le kell szokni es nagy adagokban sok napra kell fozni! Ezzel a modszerrel tobb ezer forintot sporolok meg havonta!
Cegledi korhazat hagyjuk.... Temeto!
Mutottek bent a szemem, nem sikerult ocsem bokaja izomszakadas naluk csak egy huhodas volt! Paromnak repedt sipcsont a rontgen nem mutat semmit!
Ocsemnek uvegszilank a szemeben 160-al vittem a korhazba biztos kipislogta! Pesten balesetiben meg kivettek! Soroljak meg???
Nevelési tanácsadó-Pedagógiai szakszolgálat, bemegy a szülő és kéri a vizsgálatát.
Vadaskert Gyerekpszichiátria, szintén komplexen vizsgálják.
Minden ilyesminél a legfontosabb és a legjobb amit tehetnek az a korai fejlesztés, de ahhoz előbb fel kell méretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!