Fiamnak esze ágában sincs tanulni, elvehetem tőle a 130 ezres telefonját amit az apjátol kapott?
Elveheted, de gondolom családi botrány lesz belőle.
Apa nem tud hatni rá?
Az teljesen mind1 szerintem hogy kitől kapta azt a telefont itt nem ez a lényeg.
Most még ne vedd el szerintem tőle.
Ültesd le, mond el neki, hogy miért fontos, hogy tanuljon. Ne azért legyen jó, mert máskülönben büntetést kap, hanem azért mert valamilyen szinten fogja fel, hogy azt saját maga érdekében tanul nem miattad.
Engem pl. mikor 6.-ban bukásra álltam anyum elvitt a szomszédos gyárba. (az ottani főnökkel megbeszélte, hogy pár hétig dolgoztasson még anyum fizetett a főnöknek ezt persze utólag pár év múlva mondta el) Hagy ne mondjam, hogy hatodikos létemre hajnalban keltem, mentem melózni szalagra, válogatnom kellett a rohadt répákat a sok öreg fogatlan nő között. Nem nézek le semmi munkát, de 1 hét után sírva mentem haza, hogy tanulni akarok, azóta diplomám van. VAgy ha te úgy gondolod rá a telefonnal lehet hatni akkor adj neki időt a javításra, előre közöld vele, hogy el fogod venni ha nem változnak a jegyei. És csak akkor add neki vissza, ha látod az akarást rajta. Bár ahogy én a gyerekeket ismerem ez a fajta megvonásos büntetés hosszú távon nem sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!