Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit gondoltok erről a kisfiuro...

Mit gondoltok erről a kisfiurol akiről lentebb írók?

Figyelt kérdés
Sokszor vigyázok a párom testvérének 10éves kisfiára.Nagyon helyes kisfiú de nagyon fura a viselkedése.Például dadog de nagyon durván,voltak vele logopedusnál de állítólag nem segített semmit.Ha szólok neki hogy jöjjön enni akkor még a 10dik szólongatásra se figyel.Hazudozik olyan dolgokban hogy az már hihetetlen,pedig semmi kára nem lenne belle ha elmondaná az igazat.Nemtudja összeolvasni a betűket,így minden olvasást kihagy,kitalál valamit hogy miért nem tudta elolvasni.Neki nincsenek barátai mert minden gyerek utalatos,és minden gyereket gyűlöl.Nagyon harmonikus családban él,anyukája sokat foglalkozik vele de nekem nagyon fura ez a gyerek.Mit gondoltok csak elvan kenyeztetve?
2013. nov. 22. 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy csupán el lenne kényeztetve. Én is ismerek ilyet, csak már nagyobb ő is fiú, de nála megállapították, hogy enyhén retaldált. Sajna vannak ilyenek. A dadogás/beszédhiba már egy figyelmeztető jel szokott lenni, ha az én gyerekem lenne biztos vinném kivizsgálásra! 10 éves már nem annyira kicsi...
2013. nov. 22. 09:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Az nem lehet, hogy hiperaktív? Öcsém hiperaktív és azért dadog állandóan, neki sincsenek barátai pont a hiperaktívság miatt. Sokat kell vele olvastatni és idővel belejön.
2013. nov. 22. 10:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom,ha meglát egy könyvet már ordit hogy ő nem fog olvasni.Netudjatok meg mit művel vasarnap este ha szóba jön az iskola.Nagyon érdekes egy gyerek az biztos.Nekem van két öcsém,joval fiatalabbak mint én,de nálunk ilyenek nemvoltak hogy nem törli ki a seggét nagy vc-zes után.Igen én is elvinnem orvoshoz mert nagyon nem normális amiket művel.De annyira nemakarok okoskodonak tűnni.Ha nálunk van inkább sokat beszélgetek vele,de nagyon nehéz mert minden második szót dadogja.
2013. nov. 22. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az olvasásos dologba hibásak a szülők, lehet, hogy amikor hisztizik akkor azt mondják, hogy jólvan fiam nem kell olvasnod, ha így van azonnal le kell róla szoktatni.
2013. nov. 22. 13:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt,kérlek://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=652205171498276&id=652201851498608

Szerintem hasznos lehet a ti esetetekben is.Írj priviben,ha elolvastad.

2013. dec. 1. 08:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a család rendben van, de az iskolai kudarcok bizony okozhatnak ilyen tüneteket. Sajnos mostanában rengeteg olyan sztorit hallok, látok, hogy magukat pedagógusnak valló képződmények (és ezt úgy írom, hogy magam is pedagógus vagyok) kipécéznek maguknak egy-egy gyereket, és módszeresen szégyenítik meg.

Aztán jön a dadogás, a tanulás megtagadása, a többi gyerek pedig követve a tanár példáját, szintén kiközösíti a gyereket, ami miatt utálja a társait, az iskolát...

Nagyon elkélne egy pszichológus szegény gyereknek... Mert ez NEM AZ Ő HIBÁJA, hogy ilyen! Egy gyerek soha nem hibás, csak a környezete!

Jobb lenne lépni, mert akár súlyos következményei is lehetnek... volt olyan tanítványom, akit 10 évesen már öngyilkosságot kísérelt meg az iskolai kudarcai miatt...

2013. dec. 8. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!